Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το ΝΑΤΟ βάζει φρένο στα πανηγύρια των Σκοπιανών


Μήνυμα στην ΠΓΔΜ ότι δεν αλλάζουν τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου έστειλαν από τις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Το ίδιο μήνυμα έστειλαν πριν μερικές ημέρες και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί η...
αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Στο κείμενο του ανακοινωθέντος της υπουργικής Συνόδου, αναφέρεται ότι η Συμμαχία «επαναβεβαιώνει την πολιτική των ανοιχτών θυρών και την ισχυρή δέσμευση για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των υποψηφίων εταίρων μας, σε συμφωνία με προηγούμενες αποφάσεις που ελήφθησαν στις Συνόδους του Βουκουρεστίου, του Στρασβούργου - Κελ και της Λισαβόνας».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι «οι δημοκρατικές αξίες, η περιφερειακή συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι σημαντικές για τη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχουν πραγματοποιήσει οι υποψήφιες χώρες και τις ενθαρρύνουμε να συνεχίζουν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αποφάσεις και μεταρρυθμίσεις για την προώθηση των ευρωατλαντικών τους φιλοδοξιών».

Newsroom ΔΟΛ