Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Άνθρωποι με αληθινά κέρατα....!!!

Δείτε όλους τους αληθινούς "κερατάδες" Δείτε όλους τους αληθινούς "κερατάδες" ΕΔΩ

Έπεσε το «μισό» Facebook!

 Έπεσε το «μισό» Facebook! Προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χρήστες του Facebook τις τελευταίες ώρες... Η πλοήγηση στην μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου είναι δύσκολη, καθώς το μοναδικό πράγμα που λειτουργεί όπως πρέπει είναι το profile του κάθε χρήστη και αυτό «φορτώνει» δύσκολα.
Likes και comments γίνονται με… υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ η αρχική σελίδα αργεί να φορτώσει δραματικά.
Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να οργιάζουν η φήμες για νέα επίθεση των hackers στην ιστοσελίδα.
http://troktiko.eu

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Ο Θεός, ο Ομπάμα, ο Κάστρο και ο GAP..


Είναι 3 πρωθυπουργοί:
Ο Ομπάμα, ο Κάστρο και ο Παπανδρέου... Μια μέρα τους επισκέφτηκε ο Θεός και τους είπε:
- Εγώ ο παντοδύναμος Θεός σας λέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το ανθρώπινο είδος. Κάθισα 7 μέρες και σας έπλασα; Ε! Λάθος μου έπρεπε να καθίσω περισσότερες! Για αυτό θα έρθω σε ένα μήνα να σας καταστρέψω.
Πάει μετά ο Ομπάμα και λέει στο λαό του:
- Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο.
1.Υπάρχει Θεός!
2.Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.
Πάει μετά ο Κάστρο και λέει στο λαό του:
-Έχω δύο κακά νέα.
1.Δυστυχώς υπάρχει Θεός.
2.Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.
Πάει και ο Παπανδρέου γεμάτος χαρά και λέει στο λαό του:
-Έχω δύο καλά νέα να σας πω.
1.Υπάρχει Θεός!
2.Σε ένα μήνα θα έρθει να συνεχίσει το έργο μου.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Τι είναι πολιτική μπαμπα;

Ο Γιωργάκης, μπερδεμένος για το τι είναι πολιτική, ρωτά τον πατέρα του και εκείνος του απαντά με ένα παράδειγμα για να γίνει ακόμα πιο κατανοητός. - Ακου παιδί μου... Εγώ που φέρνω τα λεφτά στο σπίτι και δουλεύω για όλους σας, είμαι ο καπιταλισμός. Η μαμά σου που φροντίζει για τα προβλήματα της οικογένειας, είναι η κυβέρνηση. Η κουβερνάντα που προσέχει εσένα και τον αδερφούλη σου είναι η εργατική τάξη και το μικρό σου αδερφάκι είναι το μέλλον...
Το παιδί ικανοποιημένο, πήγε για ύπνο, αλλά τον ξύπνησαν τα κλάματα του αδερφού του που ήθελε άλλαγμα...
Σηκώνεται και πάει να ειδοποιήσει την μαμά του, την είδε όμως να κοιμάται και πήγε να μιλήσει στην κουβερνάντα. Όταν όμως άνοιξε την πόρτα, είδε μέσα και τον μπαμπά του σε τρυφερές στιγμές μαζί της και απορημένος έφυγε...
Το πρωί και ενώ όλοι μαζί έτρωγαν το πρωινό τους, λέει ο μικρός
- Μπαμπά, κατάλαβα τελικά τι είναι πολιτική!
- Μπράβο Γιωργάκη μου, για πες μας λοιπόν τι είναι...
- Μια ζωή ο καπιταλισμός θα πηδάει την εργατική τάξη, η κυβέρνηση θα κοιμάται και το μέλλον μας θα είναι χεσμένο..!

Παιχνίδι : Βρείτε τις διαφορές!

Κοιτάξτε προσεκτικά την εικόνα, παρατηρείστε τους καθήμενους στα έδρανα και ...
1. βρείτε σε τι διαφέρουν μεταξύ τους, έπειτα 
2.ξανακοιτάξτε, διακρίνετε, δεξιούς, ακροδεξιούς, κεντρώους, κεντροδεξιους, κεντροαριστερούς, αριστερούς, ακροαριστερούς φασίστες ή αναρχικούς... 
3. μπορέσατε να τους ξεχωρίσετε; εμείς όχι... 

Μήπως ξαφνικα ΟΛΟΙ φαντάζουν ίδιοι; Μήπως τελικά λειτουργούν ΟΛΟΙ σαν γρανάζια ενός καλοκουρδισμένου ρολογιού; Μήπως ήρθε η ώρα (εδώ και καιρό) να .. "κοιάμε πίσω απ' τις λέξεις;" Γιατί τόσο καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι "εκείνοι" ειναι ... αλλιώώώώς; Και το κυριότερο... ΕΜΕΙΣ γιατί τους πιστεύουμε;

Σεισμός 5 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.17, βόρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα 73 χλμ. βόρεια του Πύργου, στο νομό Ηρακλείου. Σεισμός 5 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου Ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ήταν εντάσεως 5 ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Πτώση ελικοπτέρου που έστηνε Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Απίστευτες εικόνες κατέγραψε κάμερα απο την προσπάθεια ελικοπτέρου στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, να σηκώσει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 26 μέτρων.

 Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο έδαφο.. Ευτυχώς, δεν βρισκόταν....




κοντά κάποιος περαστικός, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε σχετικά ελαφρά και έφυγε υποβασταζόμενος από τον τόπο της παρολίγον τραγωδίας. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

trelokouneli.gr

Παπάς σε τρελά κέφια!!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ

. Ο καινούργιος παπάς της ενορίας ήταν τόσο νευρικός στην πρώτη του λειτουργία, που δεν μπορούσε να μιλήσει. Πριν από την επόμενη λειτουργία ρωτάει το Μητροπολίτη, τι θα μπορούσε να κάνει για να χαλαρώσει. Ο Μητροπολίτης τον συμβουλεύει ως εξής:

- Την επόμενη φορά ρίξε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό που θα πιεις και θα δεις πώς θα χαλαρώσεις.Την Κυριακή ο παπάς ακολουθεί τη... συμβουλή και πραγματικά νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα χωρίς άγχος ακόμα και αν λυσσομανούσε καταιγίδα.

Μετά τη λειτουργία επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μετά από λίγο εμφανίζεται ο Διάκος του Μητροπολίτη και του παραδίδει ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:

"Αγαπητέ πάτερ,
Την επόμενη φορά να ρίξετε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό κι όχι μερικές σταγόνες νερό στη βότκα.
Σας παραθέτω μερικές παρατηρήσεις, για να μην επαναληφθούν τα σημερινά.

- Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε φέτα λεμονιού στο χείλος του δισκοπότηρου.

- Το κουβούκλιο στην πλευρά της εκκλησίας είναι το εξομολογητήριο, όχι το μπάνιο.

- Ο Αρχάγγελος είπε στην Παρθένο: "Χαίρε κεχαριτωμένη", όχι "Γεια σου πιπίνι".
- Καλό θα είναι να μην ακουμπάτε στο άγαλμα της Παναγίας πόσο μάλλον να το αγκαλιάζετε και να το φιλάτε με τέτοιο πάθος.

- Οι εντολές είναι 10 και όχι 12. Οι απόστολοι ήταν 12 και όχι 7. Κανείς τους δεν ήταν νάνος.

- Δεν αναφερόμαστε στον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως " Ι.Χ. και Σία".

- Ο Ιούδας ήταν προδότης, όχι "σκατορουφιάνος του κερατά" που είπες εσύ στους χριστιανούς.

- Ο Χριστός μας είπε στον Πέτρο ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, θα με αρνηθείς", δεν του είπε: "Μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια θα μ' έχεις γράψει στ' α...... σου".

- Δεν επιτρέπεται να αποκαλούμε την κεφαλή της εκκλησίας μας "Νονό".

- Το καθαγιασμένο ύδωρ είναι για να ευλογούμε, όχι για να δροσίζουμε τον σβέρκο μας.

- Ποτέ δεν κηρύττουμε καθισμένοι στα σκαλιά του ιερού και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πόδι μας πάνω στη Βίβλο.

- Ο άρτος χρησιμεύει για τη Θεία Ευχαριστία όχι ως απεριτίφ που συνοδεύει το κρασί.

- Η παρότρυνση να χορέψει το ποίμνιο ήταν ενδιαφέρουσα, δεν χρειαζόταν όμως και να χορέψει γιάγκα γύρω από την εκκλησία.

- Τις σκάλες του άμβωνα τις κατεβαίνουμε κανονικά, όχι τσουλήθρα στο κάγκελο.

Και τέλος, ...την λειτουργία την τελειώνουμε με "Αμήν", όχι με "Ολέ!"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός που καθόταν στην άκρη του ιερού και τον οποίο αποκαλέσατε "αδερφάρα" και "τραβεστί με μάξι" ήμουν εγώ!
Ελπίζω αυτά τα λάθη να διορθωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Με τιμή,
Ο Μητροπολίτης"

Γερμανικός τύπος: η Ελλάδα οδεύει σε χρεoκοπία λόγω Σαμαρά ...

Απουσιάζουν ανάλογες αναφορές από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

Πλήθος αναφορών και σε ορισμένες περιπτώσεις επικριτικών σχολίων προς τον ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενεί σήμερα Τετάρτη ο γερμανικός τύπος σχετικά με την απαίτηση των Βρυξελλών για έγγραφη δέσμευση όλων των ελληνικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως προς την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Η εφημερίδα Badische Zeitung χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά «πρόσωπο κλειδί στο δράμα του ελληνικού χρέους» προσθέτοντας με κινδυνολογικό ύφος ότι η Ελλάδα «απειλείται με χρεοκοπία επειδή δεν υπογράφει ο Σαμαράς».

Πιο ψύχραιμη στάση τηρούν άλλα μέσα όπως η Die Welt. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι Βρυξέλλες θέλουν δεσμεύσεις στο χαρτί (…) όμως οι Έλληνες Συντηρητικοί συνεχίζουν να απορρίπτουν την ιδέα».

Στην ηλεκτρονική έκδοσή του το Stern αναφέρεται αποστασιοποιημένο στο γεγονός ότι «η νέα βοήθεια θα υπάρξει μόνο κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων».

Εντύπωση πάντως προκαλεί η απουσία ανάλογων αναφορών από τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό τύπο. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν προβάλλουν την είδηση, προφανώς όχι για να στηρίξουν το κόμμα του κ. Σαμαρά αλλά επειδή αξιολογούν ως υποδεέστερης σημασίας για τις εξελίξεις τη στάση του έλληνα πολιτικού.

Η μόνη αναφορά στο γεγονός που μπορεί να βρει κανείς στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες είναι στην αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα σημειώνει σε χθεσινό της άρθρο ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση επιμένει στις γραπτές εγγυήσεις των ελλήνων πολιτικών αρχηγών ως προς τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις» όμως αποφεύγει οποιοδήποτε κινδυνολογικού ύφους σχολιασμό.

tovima.gr

ΣΟΣ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ...

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ, στην Παρέλαση του Λαού. Θεσ/νίκη, 28/10/11. Κείμενο υπογραφών που συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση για να διακινηθεί παντού! ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΕΙ (και σε κάθε πόλη της χώρας) ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΜΕ ΟΧΙ!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ηλίας Σμήλιος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Πραγματοποιήθηκε στις 22/11 μαζικότατη συνάντηση διαδηλωτών που συμμετείχαν στην παρέλαση του λαού στις 28/10, συλλογικοτήτων και φορέων μαζί με τους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στις εν λόγω κινητοποιήσεις. Έπειτα από την καθολική διάθεση που εκφράστηκε από όλους για την αντιμετώπιση της πολιτικής δίωξης εις βάρος λαϊκών κινητοποιήσεων αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Συλλογή υπογραφών σε κείμενο δημόσιας δήλωσης με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί στην Παρέλαση του Λαού στις 28 του Οκτώβρη». (το κείμενο επισυνάπτεται)
2. Καλούμε στη δημιουργία μιας πλατιάς λαϊκής συνέλευσης η οποία θα συντονίζει τις δράσεις των πολιτών την Κυριακή 27/11, στις 11 πμ στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
3. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τη Δευτέρα 28/11 στις 13.00 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
«’Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ηρωικού ΟΧΙ του λαού μας, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Για να εναντιωθούμε στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας στοχοποιώντας 17 διαδηλωτές, παραμονή του Πολυτεχνείου, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί και να διαδηλώνει!
Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.
Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα.

Την "αμέριστη συμπαράσταση" των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα συμπαραστέκονται σταθερά στην Ελλάδα, φίλο και σύμμαχο, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι, συνοψίζοντας το περιεχόμενο των συνομιλιών Ομπάμα - Παπαδήμου.
tvxs.gr

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό-φορέας Aids στην Ελλάδα – Μολύνονται για να πάρουν το επίδομα

Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη γέννηση του πρώτου μωρού – φορέα του AIDS στην χώρα μας από Ελληνίδα μάνα. Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό, που έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς, λόγω ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης. Στη συγεκριμένη περίπτωση, όμως, η μητέρα γνώριζε πως ήταν φορέας.

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι και η διαπίστωση ότι χρήστες ναρκωτικών ουσιών επιλέγουν να μολύνονται από τον ιό, προκειμένου να λαμβάνουν ειδικό επίδομα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του “Ερυθρού Σταυρού”, κ. Μάριου Λαζανάς: “κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2011 γεννήθηκαν τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους, με κάθετη μετάδοση, δηλαδή απευθείας από το αίμα της μητέρας. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε ειδική γυναικολογική-μαιευτική κλινική στο Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”.



himaira

Ελπίδες για "αυτοίαση" των καρδιοπαθών με δικά τους κύτταρα

Επιστήμονες κατάφεραν να θεραπεύσουν ποντίκια που είχαν υποστεί έμφραγμα, μετατρέποντας σε εμβυικά βλαστοκύτταρα τα απλά κύτταρα Επιστήμονες του Mount Sinai School of Medicine της Νέας Υόρκης αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για την ανακάλυψη μιας ερευνητικής θεραπείας με βάση τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα για την αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών του σώματος.
Η μελέτη έγινε σε ποντίκι που ήταν έγκυος και είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Όταν το έμβρυο της δώρισε μερικά βλαστικά κύτταρα αυτά βοήθησαν στην ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου καρδιακού της ιστού.
Οι ερευνητές άρχισαν με δύο είδη ποντικών: φυσιολογικά ποντίκια και ποντίκια γενετικά τροποποιημένα με μια φθορίζουσα πρωτεΐνη την (GFP), η οποία παράγει ένα διακριτικό πράσινο χρώμα όταν εκτίθενται σε μπλε φως.
Οι επιστήμονες ζευγάρωσαν θηλυκά ποντίκια με GFP με αρσενικά ποντίκια. Έτσι τα μισά από τα προκύπτοντα έμβρυα είχαν το γονίδιο GFP.
Οι ερευνητές εισήγαγαν την GFP σε ποντίκια που είχαν υποστεί έμφραγμα, διαπιστώνοντας ότι τα κύτταρα αυτά βοήθησαν ουσιαστικά στην αποκατάσταση του ιστού και στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς τους.
Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε έναν ιό για να μεταφέρει τα γονίδια που αναπρογραμματίζουν τα απλά κύτταρα και τα μετατρέπουν σε πολυδύναμα. Τα κύτταρα αυτά, που εισήχθησαν στα ποντίκια, μετά από δύο εβδομάδες άρχισαν να δημιουργούν διαφορετικούς τύπους ιστού της καρδιάς, όπως καρδιακούς μυς, αιμοφόρα αγγεία κ.α.
Η διαδικασία αναγέννησης των ιστών συνεχίστηκε για ένα μήνα περίπου και τα ποντίκια έγιναν πολύ καλύτερα στην υγεία τους, σε σχέση με άλλα ποντίκια που δεν είχαν τύχει της ίδιας θεραπείας.
Όταν οι επιστήμονες εξέτασαν τους καρδιακούς ιστούς στα θηλυκά ποντίκια μετά το έμφραγμα, βρήκαν στην καρδιά της μητέρας πολλά λαμπερά πράσινα κύτταρα των ιστών που προέρχονται από το έμβρυο.
Τα ποντίκια που είχαν καρδιακά επεισόδια είχαν οκτώ φορές περισσότερα κύτταρα από τα ποντίκια που δεν είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.
Επιπλέον, τα βλαστικά κύτταρα του εμβρύου διαφοροποιούνταν σε διάφορους τύπους καρδιακού ιστού, συμπεριλαμβανομένων των καρδιομυοκύτταρων, τα μυϊκά κύτταρα που παράγουν τον χτύπο της καρδιάς.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι από τη στιγμή που η θεραπεία θα εφαρμοστεί σε ανθρώπους, θα αντιμετωπιστούν όχι μόνο προβλήματα καρδιάς, αλλά και άλλες ασθένειες (ήπατος, δέρματος, ματιών, εγκεφάλου, νεύρων κ.α.), πράγμα που, μεταξύ άλλων, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
το Πειραχτήρι

24ωρη απεργία στον ΧΥΤΑ Φυλής

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής από τα μεσάνυχτα σήμερα. Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών θα έχει ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Προειδοποιητική απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη πραγματοποιεί ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά.
Tο μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και αμέσως μετά ο Σύνδεσμος θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.
Πηγή: News247