Τρίτη 10 Μαΐου 2011

“Κλείνουν τη φοιτητική λέσχη;” / Η δήλωση της πρυτανείας


Την παρακάτω ανακοίνωση μοίρασαν σήμερα έξω από το Α.Π.Θ. εργαζόμενοι στη φοιτητική λέσχη προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου των σπουδαστών. Σας την παραθέτουμε:
Ελλιπής χρηματοδότηση της Π.Φ. Λέσχης για το 2011 με κίνδυνο να μην λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Δεν υπάρχουν χρήματα για τη νέα σπουδαστική χρονιά 2011-2012. Ως πότε θα τρώτε σκέτο ρύζι, όσπρια και μακαρόνια; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δε μας έχει χρηματοδοτήσει όσο απαιτείται; (και παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στις πρυτανικές αρχές και στους εργαζόμενους το υπουργείο με διάφορα τεχνικά ή νομικά τερτίπια παίρνει πίσω τις αυξήσεις με αποτέλεσμα να εξακολουθεί το οικονομικό πρόβλημα). Μήπως από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει ιδιώτης catering με βιομηχανοποιημένο φαγητό; Μήπως θα πληρώνει ο φοιτητής; Μήπως από τον Σεπτέμβριο δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι; Θα είναι σαν να απολύουν τους γονείς σας. ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε. Θέλουν να κλείσουν τη Λέσχη μας.
Μην το πετάξεις(αναφέρεται στο φυλλάδιο που μοιράστηκε). Διάβασέ το στους γονείς σου, γιατί αν η Λέσχη μας κλέισει ή ιδιωτικοποιηθεί αυτοί θα είναι που θα πληρώσουν κι άλλα χρήματα για τις σπουδές σας.
Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του Α.Π.Θ.

Γ. Παντής: Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ θα μείνει δημόσια και ανοιχτή



lesxoauth.jpg
"Το ΑΠΘ θα κρατήσει τη φοιτητική λέσχηανοιχτή καθώς και το δημόσιο χαρακτήρα της. Αυτό που χρειάζεται ειναι όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν λύσεις και  η κυβέρνηση και η πολιτεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της λέσχης, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας." δήλωσε στο alterthess.gr o αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής.
Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ εν όψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη λέσχη τη Πέμπτη  τονίζει πως η  κρατική επιχορήγηση υπολείπεται συστηματικά των δαπανών λειτουργίας ενώ μόνιμη και σταθερή επιδίωξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Λέσχης και του Πρυτανικού Συμβουλίου είναι, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της και η παραμονή της σε καθεστώς δημόσιου χαρακτήρα. Ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να αναζητηθούν λύσεις.
Ο Ι. Μυλόπουλος πρύτανης και πρόεδρος της φοιτητικής λέσχης δήλωσε "Θα ήθελα λοιπόν να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους και τους φοιτητές ότι συμπαρίσταμαι στον αγώνα τους, προσβλέποντας σε μια κοινά αποδεκτή λύση για τη βιώσιμη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης, σε όφελος του δημόσιου συμφέροντος.  Η Φοιτητική Λέσχη, με τη συμβολή όλων μας, δε θα κλείσει."
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι
Κλειστή πρόκειται να μείνει την Πέμπτη, 12 Μάη, η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, καθώς οι εργαζόμενοι της προγραμματίζουν κατάληψη της, διαμαρτυρόμενοι για την ανεπαρκή χρηματοδότησή της.
Πρόσφατα το πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει την διασφάλιση περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για την συνέχιση της λειτουργίας της Λέσχης, ωστόσο, με νέα απόφαση το ποσό αυτό θα περιοριστεί στα 4,8 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της. Οι δαπάνες της Φοιτητικής Λέσχης για το 2011 υπολογίζονται περίπου στα 8,5 εκατομμύρια, ενώ εργάζονται σε αυτήν 150 άτομα, εκ των οποίων οι 120 με εργολαβική σχέση.

Τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα δυο νησιά!


Τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα δυο νησιά!

Τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα δυο νησιά!
Προκλητικότατη δήλωση από τούρκο πολιτικό, που δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε νησιά του Αιγαίου.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Ναμίκ Κεμάλ Ζειμπέκ, ισχυρίστηκε ότι, «η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι».
Για να στηρίξει το απίστευτο επιχείρημά του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος επικαλείται βρετανικούς χάρτες του 1947 και τη Συνθήκη της Λοζάνης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν παράνομα στα νησιά και πατάνε σε τουρκικά εδάφη! Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ότι, σιωπηλά επιτρέπει την παρανομία αυτή.
Συνεχίζοντας ο Ζειμπέκ δηλώνει πρόθυμος να επισκεφθεί Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι χωρίς διαβατήριο και βίζα ενώ αν δεν βρει βάρκα, όπως λέει, «θα κολυμπήσει».
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Για να γνωρίζεται από ποιο καρτέλ ενημερώνεστε...


Δείτε έναν πίνακα που συσχετίζει τα ονόματα σταθμών και εντύπων με τους ομίλους -ιδιοκτήτες των μεγάλων αστικών ΜΜΕ