Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τρίτη 31 Μαίου Προπύλαια, Σύνταγμα, Λ.Πύργος!‏

Προπύλαια:
21:30
 - Το καθιερωμένο ραντεβού στην πλατεία απόψε άλλαξε προορισμό. Σύνταγμα - Προπύλαια ενώθηκαν σε μια μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία. Οι "Αγανακτισμένοι" ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών κατηφόρισαν την πανεπιστημίου και κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους. Αποφάσισαν λένε, "να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας". Για 20.000 κόσμο κάνουν λόγο οι πιο 

απαισιόδοξοι.


Με την ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης ξεσήκωσε τον κόσμο και συνέχεια οι πολίτες τον διέκοπταν με παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για εθνική τραγωδία αναφερόμενος στο μνημόνιο και δήλωσε πως αντί να πάμε πάνω πάμε συνέχεια προς τα κάτω.
Μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, οι στιγμές ήταν συγκινητικές με τον μουσικοσυνθέτη να τραγουδά μαζί με τον κόσμο δικά του τραγούδια αγωνιστικά.









Σύνταγμα:
22:00
 - Πρωτοφανές είναι αυτό που συνέβη στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν κατά των πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.

Ήταν τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο ιήταν κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή. Μετά από κάποια ώρε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των αγανακτισμένων οι οποίοι είχαν αποκλέισει ειρινικά βουλευτές και δημοσιογράφους μέσα στο κτίριο της Βουλής. Μετά από αρκετή ώρα και αφού χρειάστηκε "σχέδιο" από την πλευρά της αστυνομίας, οι βο(υ)λευτές κατάφεραν να φύγουν
 "απολαμβάνοντας" τις αποδοκιμασίες του κόσμου!



Λ.Πύργος:
Έγινε σεισμός στον Λευκό Πύργο όταν εκπρόσωπος Σπίθας της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι 20.000 συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια ξεκινούν για το Σύνταγμα κατόπιν προτροπής του Μίκη Θεοδωράκη να ενωθούν με τους Αγανακτισμένους Έλληνες καθώς και όταν ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός βουλευτων στη Βουλή. Όσο για τη συνέλευση, κύλησε ομαλα, στο τέλος της πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία με τον κόσμο να είναι σε σταθερά επίπεδα από πλευράς προσέλευσης.

Εγκλωβισμένοι βουλευτές από Αγανακτισμένους (βίντεο+φωτογραφίες)


Περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής. Εγκλωβίστηκαν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Τεταμένη η κατάσταση (Vids+Pics)


Επεισόδια Ματ Με Αγανακτισμένους Έβδομη Ημέρα... by News247

Επεισόδια Ματ Με Αγανακτισμένους Έβδομη Ημέρα... by News247

Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, προχώρησαν αργά το βράδυ οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των "Αγανακτισμένων".
Οι βουλευτές έχουν εγκλωβιστεί στη Βουλή όπου γινόταν συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βουλευτές είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι Κ. Τζαβάρας, Κ. Γείτονας αλλά και δημοσιογράφοι.
Τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.




Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.
Οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει αξιωματικοί της αστυνομίας με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν, δεν έχουν αποδώσει, καθώς οι συγκεντρωμένοι δείχνουν ανυποχώρητοι.
Την ίδια ώρα έχει προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.


Εγκλωβισμός Βουλευτών Έβδομη Ημέρα Αγανακτισμένων

http://sociologyalert.blogspot.com