Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν πρωινή υποδοχή στους υπαλλήλους της ΔΕΗ - Θα μείνουν εκεί ως το πρωί..


Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με τους συνδικαλιστές να καταλαμβάνουν, το απόγευμα της Κυριακής, κτήριο της επιχείρησης, με στόχο να παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.


Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, περίπου 200 συνδικαλιστές ξεκίνησαν κατάληψη στο κτήριο όπου στεγάζεται το κέντρο έκθεσης εντολών διακοπής ρεύματος, με σκοπό να καθυστερήσουν τη διαδικασία για την επιβολή του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ. 

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές επιθυμούν να μη δοθεί εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έως το πρωί της Δευτέρας, ώστε να εμποδίσουν τους εργαζομένους να εισέλθουν στο κτήριο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΕΔΩ

zougla.gr

Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ..


Τελικά φαίνεται πως έπιασαν τόπο , έστω και προσωρινά, οι φωνές για επανεξέταση του θέματος του τέλους ακινήτων για ασθενέστερες ομάδες... Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ Η πίεση στην κυβέρνηση να μην διακόψει σε συνεργασία με την ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, τόσο από Δήμους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) στο να κάνει ένα βήμα πίσω.

Έτσι στο ΥΠΟΙΚ τώρα προσανατολίζονται στο να μη διακόψει η η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης, κάτι που θα συνέβαινε μεθαύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Αυτή η ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της επανεξέτασης ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και μέχρι αυτές να πάρουν τη μορφή νομοθετικού κειμένου, ζήτησε, άτυπα, να μη γίνει καμιά διακοπή παροχής.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα, περίπου 70.000 με 80.000 καταναλωτές δεν είχαν πληρώσει το τέλος ακινήτων και κατ’ επέκταση το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτιμάται ότι ανάμεσα στους 70.000 με 80.000 ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς υπάρχουν κι εκείνοι που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως υπερήλικες, άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για εξαίρεση

Στο μεταξύ η υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η υπηρεσία τώρα εξυπηρετεί εκπρόθεσμες αιτήσεις για δικαιούχους καταβολής μειωμένου τέλους (0,5€/τμ) καθώς και τους δικαιούχους απαλλαγής.

Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης υποβολής αιτήσεων στις 2 Οκτωβρίου 2011 η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους όσους δεν υπέβαλλαν έγκαιρα αίτηση, ή υπέβαλλαν αίτηση με λανθασμένα στοιχεία, δηλαδή έστειλαν μηνύματα που δεν ανταποκρίνονταν στον προδιαγεγραμμένο τρόπο αποστολής ή περιείχαν λανθασμένο ΑΦΜ ή αριθμό παροχής.

Οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία για το Οικονομικό Έτος 2011 με την αποστολή ενός σύντομου μηνύματος (SMS).

Το μήνυμα πρέπει να αναγράφει τα γράμματα ETA, κενό, τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) αυτού που δικαιούται την απαλλαγή, κενό και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ.

Το μήνυμα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 54160. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%
newsbomb.gr


Ισπανία: Νίκη με απόλυτη πλειοψηφία για το Λαϊκό κόμμα..


Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα καταγράφει θριαμβευτική νίκη στις εκλογές της Ισπανίας, κατακτώντας απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.  Ισπανία: Νίκη με απόλυτη πλειοψηφία για το Λαϊκό κόμμα
 Ο Μαριάνο Ραχόι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, εν μέσω της λαίλαπας της οικονομικής κρίσης, με την ανεργία και την αγανάκτηση των πολιτών στα ύψη. Εκλογικό «Βατερλό» για τον Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος ηγήθηκε των Σοσιαλιστών στην κάλπη μετά την αποχώρηση του Χοσέ Θαπατέρο και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με exit poll του RTVE, η δύναμη του Λαϊκού Κόμματος θα είναι μεταξύ 181-185 έδρες (43,5%) -για την αυτοδυναμία απαιτούνται 175 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) αναμένεται να συγκεντρώσει 115-119 έδρες στο ισπανικό Κοινοβούλιο (30%).
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες φαίνεται πως θα είναι χαμηλότερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2008. Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες η προσέλευση έφθανε σε ποσοστό 57,63%, ενώ την ίδια ώρα στις προηγούμενες εκλογές ήταν 60,95%, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της εφημερίδας El Pais.
Συνολικά 36 εκατομμύρια εκλογείς κλήθηκαν την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν με το σύστημα της αναλογικής 350 βουλευτές και 208 γερουσιαστές για τα τέσσερα επόμενα έτη. Τα εκλεγμένα σώματα θα συνεδριάσουν πρώτη φορά στις 13 Δεκεμβρίου και γύρω στις 20 του μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
http://troktiko.eu

Ισπανία: Την απόλυτη πλειοψηφία συγκεντρώνει το Λαϊκό Κόμμα..

Mε το 44% των ψήφων καταμετρημένων στις βουλευτικές ισπανικές εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει την απόλυτη πλειοψηφία...
  Την απόλυτη πλειοψηφία συγκεντρώνει το Λαϊκό Κόμμα
 και διαθέτει, πλέον, 182 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. 
Στο ίδιο ποσοστό καταμετρημένων ψήφων οι Σοσιαλιστές έχουν 109 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή...
http://troktiko.eu

Ενδείξεις που επιβεβαιώνουν συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ
Συμβόλαιο! Και μάλιστα πληρωμένο...

sokratis giolias Ενδείξεις που επιβεβαιώνουν συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια 
Τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική έχει ευρήματα από τυχαίες συλλήψεις, που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ και πληροφορίες για εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, με υψηλή εντολή που δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία.
Χρησιμοποιήθηκαν άτομα του αντάρτικου πόλης. Προέρχονται όμως και αυτοί από τον χώρο του ποινικού. Ο Παπουτσής τα ξέρει όλα αυτά. Aπό τυχαία σύλληψη Αλβανού κακοποιού, του μετέφεραν σήμερα ότι συνδέονται οι υποθέσεις αυτές. Θα κάνει ανακοινώσεις ή θα κάνει την παλαβή;
http://troktiko.eu

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ - Ζητουν αλληλεγγύη ... ΤΩΡΑ

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
ΦΤΩΧΟΥ
ΑΝΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ
ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ


Εργαζόμενες-οι,

Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.

Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία,

Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.

Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε στην πρώτη, να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι και

Η Τρίτη και η κυριότερη ότι με τα κορμιά μας, με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της χώρας θα εμποδίσουμε να κοπεί το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά το τελευταίο σήμερα ανακοινώνουμε ότι σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, οι ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς φορείς, Ενώσεις πολιτών, είναι έτοιμες και όπου ακόμα δεν έχουν συσταθεί είναι ζήτημα ημερών.

Συνεπείς με τα όσα είχαμε πει

στις 13 Οκτώβρη επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την αποστολή των λογαριασμών.

Τότε η διοίκηση βρήκε εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά την λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα.

- Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα.
- Είμαστε εδώ γιατί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού.

- Είμαστε εδώ γιατί αυτοί που ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό Νόμο δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν «Μα ο άνεργος πως θα πληρώσει; Εμείς θα του κόψουμε και το ρεύμα;»

- Είμαστε εδώ γιατί αρνούμαστε να γίνουμε απάνθρωποι και εκτελεστές μικρών παιδιών και αρρώστων.
- Είμαστε εδώ γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.
- Είμαστε εδώ γιατί ακόμα κυλάει αίμα στις φλέβες μας.
- Είμαστε εδώ γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές.
- Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας που χωρίς αυτό κινδυνεύουν ζωές και κανείς δεν μπορεί να ζήσει.

Τέλος,
- Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε αύριο να ντρεπόμαστε.

Την τιμή και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την πετάξουμε στον υπόνομο.



Από:http://www.genop.gr/

Χάρρυ Κλυνν στο facebook: Ό,τι έχει μέσα τη λέξη «Μακεδονία» σβήνει

Ακολουθεί το status του Χάρρυ Κλυνν στο facebook για το όνομα της Μακεδονίας: Ό,τι έχει μέσα τη λέξη «Μακεδονία» σβήνει…
 Χάρρυ Κλυνν στο facebook: Ό,τι έχει μέσα τη λέξη «Μακεδονία» σβήνει
 Δεν ωφελεί σε τίποτα το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Έφη ο μυαλοχυμένος λάτρης της παγκοσμιοποίησης Jefrey Μινέικο και το τελείωσε… Το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα σε λόγο θα αποτελεί παρελθόν, το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς βάζει λουκέτο, η πλέον ιστορική εφημερίδα της βόρειας Ελλάδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» πνέει τα λοίσθια, στα πρόθυρα του λουκέτου και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών… Τα βουλευτάκια της Θεσσαλονίκης τα έχουμε μονάχα για τσάρκες και για δηλώσεις του κώλου… Μούγκα στη στρούγκα τα πολιτικά μπάζα… Να δούμε αν θα ξυπνήσει από τον ύπνο το βαθύ η βορειοελλαδίτικη συνείδησή τους όταν έρθει η σειρά του λουκέτου που ετοιμάζουν γα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας… University of Macedoniα…
tsantiri.gr

ΣΟΚ: Το κρυφό σχολειό επανήλθε!


Μπορεί να λέγεται ως υπερβολή πως η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, ωστόσο όσα βιώνουν οι μαθητές του χωριού Γεράνι Ρεθύμνου δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Τουρκοκρατία... 
 Πριν λίγους μήνες καταστράφηκε η στέγη του σχολείου της περιοχής, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες δεν έδειξαν να συγκινούνται, αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακομίσουν. Εδώ και τρεις μήνες λοιπόν που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, οι μαθητές της Δ΄τάξης αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου!

Μετέφεραν θρανία, καρέκλες και το μαυροπίνακα και κάπου ανάμεσα στους πολυελαίους και τα λιβάνια προσπαθούν να παρακολουθήσουν το σχολείο. Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα του 2011…
prionokordela.gr

ΤΟΥΜΠΑ: «Πουτ@ν@ς γιοί πολιτικοί, ΔΕΝ θα πληρώσουμε ΔΕΗ»

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και σήμερα, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, πέρασαν το δικό τους πολιτικό μήνυμα από τις κερκίδες της Τούμπας.

ΤΟΥΜΠΑ: «Πουτ@ν@ς γιοί πολιτικοί, ΔΕΝ θα πληρώσουμε ΔΕΗ»
 Υπενθυμίζουμε ότι τις προάλλες είχαν στολίσει με «γαλλικά» τον πρώην πρωθυπουργό και την μητέρα του.

Σήμερα φωνάζουν: «Π*****ας γιοι πολιτικοί, δεν θα πληρώσουμε ΔΕΗ»! tsantiri.gr

15 χρονών ο νεότερος φοιτητής στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Μικρός σε ηλικία και όμως θαυματουργός. Με έφεση στη ζωγραφική και τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, κατόρθωσε να περάσει το…
 
 κατώφλι του ΑΠΘ σε ηλικία μόλις 15 ετών όντας ο νεότερος έλληνας φοιτητής.

Ένας δεκαπεντάχρονος Κύπριος που συγγενείς και φίλοι αποκαλούν “Νέο Πικάσο” εξασφάλισε μία θέση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το ταλαντούχο παιδί με το όνομα ç από το Καλό Χωριό Λάρνακας είναι μαθητής Β’ τάξης του Λυκείου “Βεργίνα” και ο νεαρότερος φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.Με κλίση και ταλέντο στη ζωγραφική, ο Μιχάλης στα επτά του χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικό εργαστήριο.Οι γονείς του διέβλεψαν το ταλέντο του παιδιού τους και το βοήθησαν, ώστε να το αξιοποιήσει. O Μιχάλης Ψαράς πιστεύει ότι «οι γονείς του τον βοήθησαν ιδιαίτερα».

«Στα 15 μου χρόνια, με προτροπή των γονιών μου και των δασκάλων μου, έδωσα εξετάσεις στο Τμήμα Ειδικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ως άτομο με ειδικό ταλέντο. Πέτυχα ανάμεσα σε 128 άτομα, στο σύνολο των 300 υποψηφίων».Το ενδιαφέρον του μικρού θαυματουργού «Νέου Πικάσο» στρέφεται κυρίως στις Εφαρμοσμένες και Εικαστικές Τέχνες, ωστόσο θαυμάζει πολύ και τον κλάδο της Αρχιτεκτονικής. Είναι λάτρης Κύπριων καλλιτεχνών, αλλά έχει ξεχωρίσει ονόματα της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης, όπως ο Ντα Βίντσι, ο Πικάσο και ο Χένρι Μουρ.

Όταν τον αποκαλούν «Πικάσο», ο ίδιος αναφέρει ότι τον τιμά ιδιαίτερα και τον αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σεμνότητα και ταπεινότητα.

Προς το παρόν, είναι άριστος μαθητής, ολοκληρώνοντας την Α’ Λυκείου με 19 και 12/14, ενώ έκπληκτοι για το εισιτήριό του στο ΑΠΘ δηλώνουν και οι διευθυντές και καθηγητές στο σχολείο του.

πηγή: sigmalive.com

Ντροπή! Χαράτσι σε ζευγάρι που έχασε κόρη και εγγόνια στις φωτιές

Το κράτος δείχνει για ακόμη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο...
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αρτέμιδα που θρηνεί ακόμη την απώλεια έξι αγαπημένων προσώπων στις φωτιές του 2007 και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καλείται να πληρώσει το χαράτσι...
  Σύμφωνα με patrisnews.com η κυρία Μαρία και ο σύζυγός της Δημήτρης Κάρτας, με το ζόρι καλύπτουν τις ανάγκες σε φάρμακα που πρέπει να παίρνουν με την σύνταξή τους.

Ωστόσο, καλούνται να πληρώσουν και τον ειδικό έκτακτο φόρο για τα ακίνητα και μάλιστα για ένα σπίτι που κάηκε στις φωτιές και που ξαναφτιάχθηκε από τις προσφορές.

Το κράτος ζητά 266 ευρώ ως φόρο την ώρα που η σύνταξη του κυρίου Δημήτρη δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ .

"Μπορούν να γυρίσουν πίσω τα εγγονάκια μου και η κόρη μου και εγώ θα τα πληρώσω όλα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Δεν φθάνει που έχουμε καεί έχουμε καταστραφεί μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω", λέει ο κ Δημήτρης Κάρτας με δάκρυα στα μάτια στην εφημερίδα "Πατρίς"...
http://www.newsit.gr/

Eξαγγέλει 48ωρες απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κ. Παπαδήμο!

Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε χθες το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, φανερώνοντας έτσι την εναντίωση απέναντι στην απόφαση για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία «μικρής ΔΕΗ». 2 Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων «θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δε σχετίζονται με επενδύσεις, δε δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δε θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος υπαγορεύεται μάλιστα από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της εμπεριέχει και συνθήματα για τις μονάδες («Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε») και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια». ΠΗΓΗ : newsbomb

Ισπανία: Σχετικά υψηλή η προσέλευση στις κάλπες

Σχεδόν το 38% των Ισπανών ψηφοφόρων είχε προσέλθει μέχρι νωρίς το απόγευμα στις κάλπες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
 Άνεργή ΕΓΚΥΟΣ προσέφυγε κατά του ειδικού φόρου στα ακίνητα Η προσέλευση του 37,9% των ψηφοφόρων ήταν μόνο κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με την ίδια ώρα κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2008, όταν η συνολική προσέλευση έφτασε στο 75,3%.

Αναλυτές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για χαμηλή προσέλευση μεταξύ των απογοητευμένων υποστηρικτών του απερχόμενου σοσιαλιστή πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο λόγω των χειρισμών του στο θέμα της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Άγνωστοι βανδάλισαν γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Ιωνία

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στις 11:40 το πρωί σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Ιωνία... Άγνωστοι βανδάλισαν γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Ιωνία Οι δράστες έκαναν βανδαλισμούς στα γραφεία και πριν αναχωρήσουν έβαλαν φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές μικρής έκτασης.

Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η αστυνομία Νέας Ιωνίας.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

BINTEO: Χαράτσι ΔΕΗ – Αει στο ΔΙΑΟΛΟ για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

BINTEO: Χαράτσι ΔΕΗ – Αει στο ΔΙΑΟΛΟ για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
Σκηνές απο την ταινία «Με κάνεις πρωθυπουργό» του 1959 με τον Νίκο Σταυρίδη. Το κατά πόσο έχει αλλάξει η πραγματικότητα απο το 1959 μέχρι σήμερα 52 χρόνια μετά το αφήνουμε στην δική σας κρίση.
ΠΗΓΗ: zorgafou.net

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία

Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν... Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του 'Έθνους" της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.
Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.
Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.
Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους
Χιλιάδες είναι οι ιστορίες γονέων που σοκάρουν και συγκινούν, όπως η περίπτωση μιας 30χορνης μητέρας που σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι και οι εισαγγελείς δάκρυσαν όταν έφερε να αφήσει το δίχρονο αγοράκι της καθώς η ίδια δε μπορούσε να το συντηρήσει αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο ενώ της είχαν κόψει και το ρεύμα.
Μάλιστα η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στον αρχιεπίσκοπο ο οποίος της είχε δώσει χρήματα.
Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους, μάζεψαν και της έδωσαν χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο της ενώ ενημέρωσαν και φορείς του Δήμου να της προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα.
"Φροντίστε τα παιδιά μας όσο θα είμαστε στη φυλακή για χρέη"
Μια ακόμη ιστορία που συγκλονίζει είναι αυτή ενός ζευγαριού που διατηρούσε μικρή εμπορική επιχείρηση, η οποία πνίγηκε στα χρέη. Οι ακάλυπτες επιταγές οδήγησαν το ζευγάρι σε καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι γονείς συντετριμμένοι και απογοητευμένοι ήρθαν στην εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να βάλουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους ώστε να τα φροντίζει κάποιος όσο θα είναι στη φυλακή!
Η εισαγγελία έδωσε τη λύση καθώς αφού συγκέντρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις είδε πως ορισμένες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ για τις υπόλοιπες κατάφεραν να πάρουν αναβολή.
Το δημοσίευμα τονίζει πως τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες της Εισαγγελίας πιάνουν τόπο και τα παιδιά δεν αποχωρίζονται τους γονείς τους αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα παιδιά καταλήγουν στα ορφανοτροφεία, όπως η περίπτωση ενός 40χρονου Αφρικανού του οποίου τα παιδιά πήγαν σε ίδρυμα.
Βροχή οι αιτήσεις και στα παιδικά χωριά SOS
Καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις τον γονέων που αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 την πόρτα των παιδικών χωριών SOS χτύπησαν ακόμα περισσότεροι γονείς καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 65%.
Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Έλληνες (80%) ενώ μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες.
Πηγή: News247

KYP: Ιδρύθηκε μουσείο Παπανδρέου!

Δείτε την καταπληκτική δουλειά του ΚΥΡ πιο κάτω..

  tromaktiko