Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνονται τα διόδια!


Η κατασκευάστρια κοινοπραξία, Ολυμπία Οδός, η οποία είναι υπέυθυνη για το οδικό δίκτυο Αθηνών – Κορίνθου, και Κορίνθου – Πατρών, ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού.
Η διέλευση για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3,20 ευρώ από 3,10 ευρώ. Οι οδηγοί των μικρών φορτηγών θα καλούνται στο εξής να πληρώνουν 8,10 ευρώ (από 7,90 ευρώ) και για τις νταλίκες τα διόδια αυξάνονται σε 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ). Οι τιμές για τα δίκυκλα παραμένουν ώς έχουν.
Για άλλη μια φορά ο ταξιδιώτης επιβαρύνεται οικονομικά χωρίς λόγο, τη στιγμή που οι φόροι που δίνει στο ελληνικό κράτος όφειλαν να καλύπτουν τα έξοδα κατασκευής του οδικού δικτύου της χώρας. Αυτό πλήττει άμεσα οικονομικές πηγές της χώρας, όπως οι εκτός έδρας εργασίες και ο τουρισμός.
Αν μη τι άλλο στο επικίνδυνο κομμάτι Κορίνθου – Πατρών, στο οποίο εκτελούνται έργα, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθείται στα Τέμπη.
prionokordela

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αρχίζουν συσσίτια στα σχολεία


Είναι αλήθεια. Ζούμε εποχές κατοχής, που οι γονείς μας περιγράφουν με λύπη. Ποιος το περίμενε;
Η υφυπουργός Παιδείας πάντως Εύη Χριστοφιλοπούλου το ανακοίνωσε…
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).
Στις περιοχές αυτές παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών οικογενειών που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε μια φέτα ψωμί με τυρί.
Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα. Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.
Τουλάχιστον τα παιδάκια δεν θα λυποθυμούν από την πείνα.
prionokordela

To Facebook διέγραψε τον Χάρρυ Κλυνν λόγω Άνγκελα Μέρκελ!


Μια φωτογραφία της Μέρκελ "στολισμένη" με μία σβάστικα στάθηκε αφορμή να ειδοποιήσουν οι admins τον ηθοποιό ότι η λειτουργία του λογαριασμού του αναστέλλεται προς το παρόν.
Ο ηθοποιός ειδοποίησε τους "φίλους" του μέσω Twitter για τη φραγή του λογαριασμού του στο Facebook, απορώντας ορθά "τι σόι Έλληνες" είναι αυτοί που έκαναν το report.
Όσον αφορά τη φωτογραφία, πρόκειται προφανώς για προϊόν Photoshop, αλλά οι αυστηρές αρχές ενός, κατά τ' άλλα ανοιχτού στην ελεύθερη έκφραση ιδεών, site κοινωνικής δικτύωσης δεν την "ανέχτηκαν" για πολύ.
 
cosmo