Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Π. Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία


«Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λίγες ημέρες μετά την περιοδεία του σε ακριτικά νησιά, για την οποία εξέφρασε ενόχληση η Τουρκία.

Όπως είπε, οι επισκέψεις που έκανε ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξε στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωριά ύδατα.
«Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Έβρο και στα νησιά», πρόσθεσε.
Ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι υπάρχει πληρότητα πλέον στις ακριτικές μονάδες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη ενίσχυση και για τον ντόπιο πληθυσμό. «Ο ανθρώπινος παράγων», πρόσθεσε, «είναι και ο πολλαπλασιαστής ισχύος. Λέγεται "άνθρωπος", λέγεται "Έλληνας"».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι χρέος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ είναι «να ενισχύσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, το ηθικό». «Αυτό το φοβούνται πολύ αυτοί οι οποίοι προσβλέπουν προς την εθνική μας κυριαρχία», κατέληξε.
Εξάλλου, επανέλαβε ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς μπάρες και πρόσθεσε πως θα παρελάσουν στην Αθήνα τμήματα της Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα. Κάλεσε δε τους πολίτες να παρακολουθήσουν μαζικά τις παρελάσεις, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η παρέλαση είναι «πράξη εθνικής κυριαρχίας».
Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας έγιναν από τη Λάρισα, στη διάρκεια των τελετών παράδοσης - παραλαβής ηγεσίας στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).

http://www.naftemporiki.gr/story/924856/p-kammenos-den-tha-paroume-tin-adeia-kanenos-gia-na-deiksoume-tin-ethniki-mas-kuriarxia