Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!


Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!
Γνωρίζουμε όλοι ότι άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα χρώματα η διαφορά στο χαρακτηρισμό τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το σχήμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό.
Perierga.gr - Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!
ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν τα πάει καλά με την ορθογραφία η Άννα… [φωτο]


Δεν τα πάει καλά με την ορθογραφία η Άννα… [φωτο]
Δεν φαίνεται να τα… πηγαίνει καλά με την ορθογραφία, αν και υπουργός Παιδείας!
Ο λόγος, βέβαια, για την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία έκανε στο twitter της άλλο ένα ορθογραφικό λάθος.Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο twitter ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι βρίσκεται στην… Yerusalim.Ωστόσο, τέτοια πόλη δεν γνωρίζαμε μέχρι… σήμερα ότι υπάρχει.
Η κ. Διαμαντοπούλου εννοούσε, ωστόσο, την Ιερουσαλήμ, αγγλιστί Jerusalem, αλλά φαίνεται ότι μπερδεύτηκε στην προσπάθειά της να γράψει την πόλη που επισκέπτεται στα Αραβικά (σ.σYerushaláyim)…
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr ,  tsantiri.gr

VIDEO: Στηρίζουμε την πατρίδα μας!



Ας ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια και τη κατάθλιψη κι ας κάνουμε κάτι. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ας στηρίξουμε τα ελληνικά μας προιόντα που είναι ανάμεσα στα πρώτα στις εξαγωγές.
Ας μην τα «σνομπάρουμε» εντός Ελλάδας, κι ας σταθούμε δίπλα στους Ελληνες επιχειρηματίες…
Δείτε το βίντεο



prionokordela

Video: Φορολογούμενοι κλαίνε στην εφορία της Λαμίας


Με την κρυφή ελπίδα ότι θα πετύχουν διακανονισμό του ποσού που οφείλουν στην εφορία προσέρχονται καθημερινά δεκάδες πολίτες στο γραφείο του προϊσταμένου της Εφορίας Λαμίας κ. Κολοβού.
Ο κ. Κολοβός είναι στην δυσάρεστη θέση να εξηγεί σε συνταξιούχους που ξεσπούν σε λυγμούς, οικογενειάρχες και επαγγελματίες που εκλιπαρούν με όλη τους την δύναμη, ότι δεν έχει την δύναμη να τους βοηθήσει. Την ίδια ώρα σχηματίζονται ατελείωτες ουρές από ιδιοκτήτες ΙΧ που είτε θέλουν να παραλάβουν τα τέλη κυκλοφορίας είτε να παραδώσουν τις πινακίδες αφού αδυνατούν να πληρώσουν.
Ένα χάος επικρατεί στην χώρα μας! Ένα χάος που αντιμετωπίζεται πολλές φορές και με χιούμορ από το λαό…
Είναι άδικο όμως ρε λαμόγια άνθρωποι που πολέμησαν για την πατρίδα, άνθρωποι που μάτωσαν για να ζήσουν μία καλή ζωή να… κλαίνε και εσείς να κάνετε βόλτες από δω και από εκεί, με τους φίλους σας τους Τροϊκανούς, με το χαμόγελο στα χείλη!
Σα δε ντρέπεστε όλοι σας!

Prionokordela

Ελληνική σημαία σήκωσαν οι Σέρβοι σε αγώνα χάντμπολ με τους σκοπιανούς:!


Η υποκρισία των γειτόνων μας είναι ανεξάντλητη. Αυτή τη φορά προσβλήθηκαν με τη Σερβία καθώς σε φιλικό αγώνα χάντμπολ μεταξύ των δύο χωρών οι Σέρβοι ύψωσαν ελληνική σημαία ενώ τα ΜΜΕ έκαναν το "λάθος" να αναφερθούν στα Σκόπια ως FYROM.
Συγκεκριμένα από το ΜΙΝΑ διαβάζουμε τα....
εξής φαιδρά: "Η Σερβία δεν χάνει ευκαιρία να προσβάλει τη Μακεδονία (sic)" Τα Σερβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν συχνά πυκνά να προσβάλλουν τη Μακεδονία (sic). Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χάντμπολ μεταξύ της Σερβίας και της Μακεδονίας (sic).
Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας φιλικός αγώνας, οι Σέρβοι φάνηκαν να φοβούνται την Μακεδονική (sic) ομάδα χάντμπολ, και έτσι οι οικοδεσπότες τοποθέτησαν μια μεγάλη ελληνική σημαία μέσα στο στάδιο, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τους χρησιμοποίησαν το ακρωνύμιο" (σ.σ. FYROM).

macedoniahellenicland.eu
 anti-ntp.blogspot.com

Τι σηματοδοτεί η επέλαση των Ρώσων στη Μεσόγειο


του Κώστα Τζεβελέκου
Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;

Τι σηματοδοτεί η επέλαση των Ρώσων στη Μεσόγειο
Τι θέλουν να αποδείξουν;
Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν;
Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επιθυμία των Ρώσων να συμμετέχουν και αυτοί στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων και με την παρουσία τους να αποδείξουν στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ότι βρίσκονται στο μεγάλο οικονομικο-γεωπολιτικό παιχνίδι που έχει προετοιμασθεί να διαδραματισθεί μέσα στο έτος που διανύουμε.
Η ναυτική τους υπεροχή
Θέλουν να αποδείξουν την υπεροχή τους με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουν και ιδιαίτερα με τον υποβρύχιο στόλο τους.
Υποστηρίζουν τη Συρία στέλνοντας μήνυμα ότι : « Όποια λύση επιχειρηθεί η Ρωσία θα έχει λόγο» και δεν θα αποδεχθούν την οποιαδήποτε διευθέτηση του προβλήματος εάν και οι ίδιοι δεν συμφωνούν»
Ρώσοι διπλωμάτες μας τόνιζαν ότι: « Το λάθος που κάναμε με τη Λιβύη, όπου αφήσαμε τους Γάλλους να έχουν το πρώτο λόγο , δεν θα το επαναλάβουμε στη Συρία και το Ιράν»
Ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Νότιας Κρήτης .
Σε ότι αφορά τους Τούρκους οι Ρώσοι επιθυμούν διακαώς οι Έλληνες να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να υλοποιηθεί το δικαίωμα που έχουμε για τα 12 ναυτικά μίλια
Αυτό γιατί;
Γιατί θα ωφεληθούν οι ίδιοι.
Με ποιο τρόπο;
Δύο χώρες δεν έχουν συμφωνήσει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Οι ΗΠΑ και η Τουρκία.
Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν γιατί οι Ρώσοι θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια με αποτέλεσμα να τους διεκδικούν όλη τη Γροιλανδία και κατά συνέπεια την Αρκτική. Στις συγκεκριμένες περιοχές κρύβεται το 25% της παγκόσμια παραγωγής υδρογονανθράκων. Σε περίπτωση που η Ρωσία τα εξάγει θα γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου .
Από την άλλη μεριά η Τουρκία σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα 12 ναυτικά μίλια και το δίκαιο της θάλασσας από την Ελλάδα δεν θα έχει υφαλοκρηπίδα και γι' αυτό ανακοινώνει αιτία πόλεμου στο Αιγαίο σε περίπτωση που τολμήσουμε να εξάγουμε τα δικά μας πετρέλαια.
Όμως η Κύπρος έκανε την μεγάλη «τρίπλα» και τόλμησε να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία για τους Ρώσους ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και η κρατική τους εταιρία πετρελαίων Gazprom να αρχίσει να κάνει εξορύξεις εκεί που οι Τούρκοι θεωρητικά υποστηρίζουν ότι είναι δική τους ζώνη .
Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο δεν θα μπορούν οι Τούρκοι να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και θα θεωρηθεί τελεσίδικο αποτέλεσμα για τους Ρώσους ώστε η αρκτική να ανήκει σε αυτούς και όχι στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Ευρωπαίοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι : «Όλες αυτές οι ναυτικές δυνάμεις οι οποίες για να κινηθούν χρειάζονται καθημερινά κάποια εκατομμύρια δολάρια δεν έχουν έρθει στην Μεσόγειο για βόλτα ,υπάρχει ένας απώτερος στόχος που πολύ σύντομα θα γίνει κατανοητός σε όλους».
newsbomb

Αφού η χώρα θα χρεωκοπήσει έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν χρεωκοπεί κατά το συνήθη τρόπο και θα πρέπει να χρεωκοπήσει αφού υπογράψει πρώτα τη νέα δανειακή σύμβαση;



Κύριοι Βουλευτές,

Υπάρχουν τα κατωτέρω κρίσιμα ερωτήματα.

1.  Αφού η χώρα θα χρεωκοπήσει έτσι κι αλλιώς (όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία αυτό δείχνουν) γιατί δεν χρεωκοπεί κατά το συνήθη τρόπο και θα πρέπει να χρεωκοπήσει αφού υπογράψει πρώτα τη νέα δανειακή σύμβαση;

Απάντηση: 

Υπογράφοντας τη νέα δανειακή σύμβαση με τους όρους της, τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (μετά το «κούρεμα», ο Θεός να το κάνει κούρεμα) θα είναι προς τις δανείστριες χώρες, κυρίως προς τη Μέρκελ του τέταρτου Ράϊχ.  Επίσης όλα δείχνουν ότι σύμφωνα με τους όρους της  νέας δανειακής αλλά και της παλιάς αν επικυρωθεί, το χρέος (το σύνολο του ή το μεγαλύτερου μέρος του, αυτό προς τη Μέρκελ και τις άλλες χώρες) θα διέπεται από το δίκαιο του Λονδίνου, και όρους ως του άρθρου 14.5 της δανειακής σύμβασης 80 δις ευρώ, απεμπόλισης της Εθνικής Κυριαρχίας....


2.  Και τί σημασία έχει αυτό αν χρεωκοπήσει στη συνέχεια η χώρα μας μετά την υπογραφή της...
νέας δανειακής σύμβασης (με όρους ως αυτοί του άρθρου 14.5 και του δίκαιου του Λονδίνου);

Απάντηση:

Οι δανειστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκποιήσουν κάθε κρατική και ιδιωτική περιουσία ή πλούτο.  Και αυτό θα γίνει σίγουρα και όσο όσο αφού με τη χρεωκοπία η χώρα μας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στους δανειστές της.  Έτσι θα μας αποχαιρετήσει το πιθανότατο φυσικό μας αέριο, τα πιθανότατα πετρέλαια μας και όλος ο Εθνικός πλούτος της Ελλάδας που θα καταληστευθεί από τους δανειστές μας.  Εξ άλλου αυτός ήταν από την αρχή ο σκοπός και όχι η σωτηρία της οικονομίας μας, που όλοι γνωρίζουν πλέον με πόσο συστηματικό τρόπο κατεστράφη ώστε να χρεωκοπήσει η Ελλάδα, με τη μέθοδο όμως Μέρκελ (ελεγχόμενη χρεωκοπία μελετηθείσα από τον αντικαγκελλάριο της Μέρκελ Ρέσλερ από το 2010).  Προφανώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μελετηθείσες ποτέ απάτες.

3.  Ποία η διαφορά της χρεωκοπίας χωρίς υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης και χωρίς επικύρωση της παλαιάς με 180 ψήφους από τη υπάρχουσα βουλή;

Απάντηση:

Η διαφορά είναι τεράστια. Χρεωκοπούμε στις αγορές μέσω του εθνικού μας δικαίου και διασώζεται ο Εθνικός μας πλούτος.

4.  Τότε τί διαπραγματεύεται ο δοτός μας πρωθυπουργός;

Απάντηση:

Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει να πρέπει πρώτα να απαντηθεί το ερώτημα ποιος πραγματικά διόρισε τον κ. Παπαδήμο.

Λέγεται ότι ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο ΓΑΠ τον ήθελαν. Λέγεται επίσης ότι εστάλη απ ευθείας στην Ελλάδα από τρίτους (από αγορές και Μέρκελ ως λέγεται) για να διοριστεί πρωθυπουργός.  Αν πράγματι είναι έτσι τότε πιθανόν ο κ. Παπαδήμος να πρέπει στη διαπραγμάτευση που κάνει να λάβει υπ όψην και τα συμφέροντα αυτών που τον έστειλαν αν τον έστειλαν.

5.  Και τι σημασία έχει αυτό;

Απάντηση:

Αν είναι έτσι «βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ως λέει ο λαός μας.

6.   Τι θα σημαίνει για τους πολιτικούς μας αν υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, εν γνώσει τους (άγνοια δεν είναι επιτρεπτή διότι υπάρχουν πάμπολα στοιχεία να εξαχθεί συμπέρασμα) και επικυρώσουν την παλιά και εν συνεχεία ακολουθήσει η προβλεπομένη χρεωκοπία;

Απάντηση:

Προφανώς ότι διέπραξαν Εσχάτη Προδοσία εις βάρος της χώρας

Ευριπίδης Μπίλλης

syndesmos71

Χίλιοι Κερκυραίοι έδωσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας! Συνέχεια στην Ανυπακοή ...


Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά χίλιοι περίπου Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας των ΙΧ τους και να πληρώσουν τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βρίσκεται το οδικό δίκτυο του νησιού.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου “Επτανησιακή Αναγέννηση” Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Επτανήσιους να καταθέσουν μόλις 1 ευρώ έκαστος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του «κάκιστου» οδικού δικτύου.
Μία ηχηρή απάντηση στους υπευθύνους αυτής της κατάστασης…

Prionokordela

Τι σηματοδοτεί η επέλαση των Ρώσων στη Μεσόγειο


Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;

Τι σηματοδοτεί η επέλαση των Ρώσων στη Μεσόγειο
Τι θέλουν να αποδείξουν;
Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν;
Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επιθυμία των Ρώσων να συμμετέχουν και αυτοί στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων και με την παρουσία τους να αποδείξουν στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ότι βρίσκονται στο μεγάλο οικονομικο-γεωπολιτικό παιχνίδι που έχει προετοιμασθεί να διαδραματισθεί μέσα στο έτος που διανύουμε.
Η ναυτική τους υπεροχή
Θέλουν να αποδείξουν την υπεροχή τους με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουν και ιδιαίτερα με τον υποβρύχιο στόλο τους.
Υποστηρίζουν τη Συρία στέλνοντας μήνυμα ότι : « Όποια λύση επιχειρηθεί η Ρωσία θα έχει λόγο» και δεν θα αποδεχθούν την οποιαδήποτε διευθέτηση του προβλήματος εάν και οι ίδιοι δεν συμφωνούν»
Ρώσοι διπλωμάτες μας τόνιζαν ότι: « Το λάθος που κάναμε με τη Λιβύη, όπου αφήσαμε τους Γάλλους να έχουν το πρώτο λόγο , δεν θα το επαναλάβουμε στη Συρία και το Ιράν»
Ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Νότιας Κρήτης .
Σε ότι αφορά τους Τούρκους οι Ρώσοι επιθυμούν διακαώς οι Έλληνες να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να υλοποιηθεί το δικαίωμα που έχουμε για τα 12 ναυτικά μίλια
Αυτό γιατί;
Γιατί θα ωφεληθούν οι ίδιοι.
Με ποιο τρόπο;
Δύο χώρες δεν έχουν συμφωνήσει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Οι ΗΠΑ και η Τουρκία.
Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν γιατί οι Ρώσοι θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια με αποτέλεσμα να τους διεκδικούν όλη τη Γροιλανδία και κατά συνέπεια την Αρκτική. Στις συγκεκριμένες περιοχές κρύβεται το 25% της παγκόσμια παραγωγής υδρογονανθράκων. Σε περίπτωση που η Ρωσία τα εξάγει θα γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου .
Από την άλλη μεριά η Τουρκία σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα 12 ναυτικά μίλια και το δίκαιο της θάλασσας από την Ελλάδα δεν θα έχει υφαλοκρηπίδα και γι' αυτό ανακοινώνει αιτία πόλεμου στο Αιγαίο σε περίπτωση που τολμήσουμε να εξάγουμε τα δικά μας πετρέλαια.
Όμως η Κύπρος έκανε την μεγάλη «τρίπλα» και τόλμησε να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία για τους Ρώσους ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και η κρατική τους εταιρία πετρελαίων Gazprom να αρχίσει να κάνει εξορύξεις εκεί που οι Τούρκοι θεωρητικά υποστηρίζουν ότι είναι δική τους ζώνη .
Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο δεν θα μπορούν οι Τούρκοι να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και θα θεωρηθεί τελεσίδικο αποτέλεσμα για τους Ρώσους ώστε η αρκτική να ανήκει σε αυτούς και όχι στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Ευρωπαίοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι : «Όλες αυτές οι ναυτικές δυνάμεις οι οποίες για να κινηθούν χρειάζονται καθημερινά κάποια εκατομμύρια δολάρια δεν έχουν έρθει στην Μεσόγειο για βόλτα ,υπάρχει ένας απώτερος στόχος που πολύ σύντομα θα γίνει κατανοητός σε όλους».

Prionokordela

Πρώτη θέση για την Ελλάδα στις αγορές γερμανικών όπλων!



Τα μέτρα λιτότητας που υφίστανται στην Ελλάδα, δεν έχουν πλήξει σχεδόν καθόλου τις αμυντικές δαπάνες, επισημαίνει η γερμανική «Zeit» σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι την άνοιξη θα κριθεί εάν η Ελλάδα επιβιώσει στην ευρωζώνη ή εάν επιστρέψει στη δραχμή.
«Οι γιατροί εξυπηρετούν μόνον τα έκτακτα, οι οδηγοί των λεωφορείων απεργούν, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη βιβλία ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν κατά της σχεδιαζόμενης απόλυσής τους. Το νέο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζει όλους τους Έλληνες» συμπληρώνει η, εν λόγω εφημερίδα.
Όπως τονίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος μεγάλος κέρδος από αυτή την αγοραπωλησία έχει η Γερμανία. Συγκεκριμένα ο συντάκτης τονίζει ότι στρατός και αμυντική βιομηχανία είναι οι τομείς που δεν έχουν αγγίξει, σχεδόν καθόλου, οι περικοπές»
«Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση για τις γερμανικές εξαγωγές εξοπλιστικών προγραμμάτων για το 2010, Ελλάδα και Πορτογαλία, που επίσης βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι οι κυριότεροι αγοραστές γερμανικών όπλων», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Τουλάχιστον φροντίζουμε για την ασφάλειά μας. Κάτι είναι και αυτό…















prionokordela

Οι 6 πιο διαβόητες κλοπές έργων τέχνης στην Ιστορία


Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο
Από τη «Μόνα Λίζα» στην «Κραυγή» και από τα κάστρα της Σκωτίας στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, αυτές είναι οι πιο συναρπαστικές ιστορίες κλοπής διάσημων πινάκων στην Ιστορία. Μπροστά τους, η ιστορία της Εθνικής Πινακοθήκης μοιάζει μικροδιάρρηξη.

Οι 6 πιο διαβόητες κλοπές έργων τέχνης στην Ιστορία
Γιατί μας συναρπάζουν τόσο πολύ οι κλοπές έργων τέχνης; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να απαντήσει κανείς. Γιατί ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι ληστές είναι ιδιαίτερος. Γιατί οι κλοπές γίνονται συνήθως χωρίς βία. Γιατί το κάθε κλαπέν αντικείμενο έχει τεράστια αξία. Και, βεβαίως, για την ομορφιά του. Αλλά οι λόγοι δεν τελειώνουν εκεί. Σε αντίθεση με τη ληστεία μιας τράπεζας, όπου τα λάφυρα –τα χαρτονομίσματα- εξαφανίζονται σχεδόν αμέσως στο διψασμένο χωνί της αγοράς, ένας πίνακας κάποιου διάσημου ζωγράφου ταξιδεύει αυτούσιος από τα χέρια του ληστή σ' αυτά του κλεπταποδόχου, στη συνέχεια στου διακινητή και τέλος στου αγοραστή, προσθέτοντας συνεχώς νέα κεφάλαια στην περιπέτεια. Ή, ακόμη καλύτερα, ο ίδιος ο ληστής είναι και ο τελικός αποδέκτης. Εξαιτίας της τεράστιας δυσκολίας να διακινήσει κανείς ένα τέτοιο αντικείμενο, τις περισσότερες φορές οι ληστές ζητούν λύτρα για να επιστρέψουν τους πίνακες που αφαίρεσαν ή... τους κρατούν για τις προσωπικές τους συλλογές.
Αυτό που είναι δεδομένο, πάντως, είναι ότι στη συντριπτική του πλειονότητα τα έργα τέχνης επιστρέφουν σύντομα στις κορνίζες τους. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κάποιος διάσημος πίνακας εκλάπη και η τύχη του αγνοείται έκτοτε. Αναμένοντας, λοιπόν, την τύχη του Πικασό, του Μοντριάν και του Μονκάλβο που έκαναν φτερά τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Εθνική Πινακοθήκη, ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 άλλες κλοπές που έγραψαν Ιστορία. Στη λίστα μας έχουμε συμπεριλάβει μόνο διαρρήξεις με σκοπό την κλοπή κάποιου πίνακα –ιστορίες σαν την κινηματογραφική «Υπόθεση Τόμας Κράουν» δηλαδή- και όχι συστηματικές αφαιρέσεις αρχαίων ή λεηλατήσεις Μουσείων σε ειδικές συνθήκες (π.χ. τα Ελγίνεια Μάρμαρα ή τους θησαυρούς των Ναζί), έτσι ώστε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο γεγονός της Εθνικής Πινακοθήκης.
 1911_-_Mona_Lisa 1911, Παρίσι: Η «Μόνα Λίζα» χάνεται από το Λούβρο
Η πιο διαβόητη ληστεία όλων των εποχών ήταν αυτή της Τζοκόντας. Η «Μόνα Λίζα» μέχρι το 1911 εθεωρείτο ένα από τα αριστουργήματα του Ντα Βίντσι, αλλά μέχρι εκεί. Ήταν η κλοπή της που την μετέτρεψε στον διασημότερο πίνακα του πλανήτη. Ο Βιτσέντσο Περούτζια ήταν ένας Ιταλός υπάλληλος του Λούβρου που θεωρούσε ότι η «Μόνα Λίζα» έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Τον πίνακα τον είχε πουλήσει ο ίδιος ο Ντα Βίντσι στον Γάλλο βασιλιά Φραγκίσκο Α' το 1516, αλλά ο Περούτζια πίστευε ότι από την στιγμή που υπήρχε πλέον ιταλικό κράτος (από το 1861) και όχι διάφορα βασίλεια και δουκάτα, η «Μόνα Λίζα» έπρεπε να θεωρείται εθνικός θησαυρός και να εκτίθεται σε κάποιο Μουσείο της Φλωρεντίας ή της Ρώμης. Γνωρίζοντας ότι την Δευτέρα, 21 Αυγούστου, το Μουσείο θα παρέμενε κλειστό για έργα συντήρησης, χώθηκε σ' ένα ντουλάπι το βράδυ της Κυριακής και την επόμενη, φορώντας τη φαρδιά φόρμα των εργατών, έκρυψε μέσα της τον πίνακα, με το που έμεινε μόνος στην αίθουσα όπου εκτίθετο, κι έφυγε ανενόχλητος από μια έξοδο της οποίας ο φύλακας είχε πάει να πιει νερό... Μετά από δύο χρόνια κατόρθωσε να πάει τον πίνακα στην Ιταλία, όπου και επιχείρησε να τον πουλήσει σε μια γκαλερί στην Φλωρεντία και συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία. Στο μεταξύ, οι γαλλικές αρχές είχαν ανακρίνει ως κύριους υπόπτους τον ποιητή Γκιγιόμ Απολινέρ που είχε κάποτε καλέσει το πλήθος «να κάψει το Λούβρο» και τον Πάμπλο Πικασό, του οποίου το όνομα ενέπλεξε ο Απολινέρ όταν η γαλλική αστυνομία τον προφυλάκισε!
 1961_-_Wellington 1961, Λονδίνο: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον στο γραφείο του «Δρος Νο»
Ο Τσαρλς Ράιτσμαν ήταν ένας πετρελαιάς από τις ΗΠΑ που κατόρθωσε να αγοράσει το πορτρέτο του Δούκα του Ουέλινγκτον που είχε ζωγραφίσει ο Γκόγια και σκόπευε να το μεταφέρει στις ΗΠΑ. Οι Βρετανοί επαναστάτησαν και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αγοράσει πίσω τον πίνακα και να ετοιμάσει μια εντυπωσιακή υποδοχή του στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεν πέρασαν όμως ούτε είκοσι ημέρες, και ο πίνακας του Γκόγια εκλάπη. Από έναν οδηγό λεωφορείου που ακούγοντας όλον τον ντόρο γύρω από το έργο, σκαρφάλωσε από ένα ανοικτό παράθυρο τουαλέτας και τον αφαίρεσει όταν η έκθεση είχει κλείσει για το βράδυ! Στη συνέχεια ζήτησε λύτρα, δεν πήρε τίποτε και τελικά επέστρεψε ο ίδιος τον πίνακα τρία χρόνια αργότερα. Στο μεταξύ ο Δούκας του Ουέλινγκτον (ένα αντίτυπό του πίνακα, τέλος πάντων) έκανε την εμφάνισή του στην πρώτη ταινία του 007, στο «Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρος Νο», στο γραφείο του Δρος Νο, αφού όλοι στην Βρετανία θεωρούσαν ότι είχε κλαπεί από κάποιον διαβόητο κακοποιό!
1990_-Rembrandt  1990, Βοστώνη: Πίνακες αξίας 300 εκατ. δολαρίων παραμένουν άφαντοι ως σήμερα!
Η πιο μεγάλη κλοπή της Ιστορίας έγινε από το Isabella Stewart Gardner Museum τον Μάρτιο του 1990 και παραμένει ανεξχνίαστη. Οι πίνακες που έκαναν φτερά δεν είναι τόσο διάσημοι όσο άλλων ληστειών, αλλά ήταν πολλοί και από σπουδαίους ζωγράφους. Ο πιο γνωστός ήταν «Η Καταιγίδα στη θάλασσα της Γαλιλαίας» του Ρέμπραντ (ο μοναδικός ναυτικός πίνακας που ζωγράφισε ποτέ). Μαζί του χάθηκαν και ένας Φερμέερ, ένας Μανέ και πέντε Ντεγκά. Δύο ληστές, ντυμένοι αστυνομικοί, κατέφθασαν αργά μετά τα μεσάνυκτα στο Μουσείο και έπεισαν τους φρουρούς να τούς ανοίξουν γιατί «είχαν ακουστεί ύποπτοι ήχοι». Τους ακινητοποίησαν, τους κλείδωσαν στο υπόγειο και αφαίρεσαν τα έργα, των οποίων η συνολική αξία σήμερα φθάνει τα 300 εκατ. δολάρια. Το 1997 ένας όχι ιδιαίτερα ευυπόληπτος έμπορος αντικών επικοινώνησε με τις αρχές λέγοντας ότι μαζί με κάποιον κακοποιό που βρισκόταν στη φυλακή εξαιτίας μιας μικρότερης ληστείας στο ίδιο μουσείο μπορούσαν να βρουν τους πίνακες, αρκεί να τούς δινόταν αμνηστεία και τα 5 εκατ. δολάρια της ανταμοιβής. Ένας δημοσιογράφος, μάλιστα, έλαβε ένα τηλεφώνημα και οδηγήθηκε μέσα στη νύκτα σε μια αποθήκη όπου τού έδειξαν υπό το ημίφως κεριών έναν πίνακα που ίσως ήταν ο κλεμμένος Ρέμπραντ. Οι αρχές απαίτησαν να επιστραφεί τουλάχιστον ένας από τους πίνακες ως απόδειξη ότι ο αντικέρ ξέρει όντως πού βρίσκονται, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Το 2010 το έγκλημα παραγράφηκε, αλλά μέχρι σήμερα οι πίνακες παραμένουν άφαντοι...
 2000_-_Renoir 2000, Στοκχόλμη: Υπό την απειλή πολυβόλου...
Λίγο πριν κλείσει η Εθνική Πινακοθήκη της Στοκχόλμης, ένα δεκεμβριάτικο απόγευμα, ένας άντρας πλησίασε τους φρουρούς της εισόδου και έβγαλε ένα μικρό πολυβόλο όπλο. Στον δεύτερο όροφο δύο συνένοχοί του που βρίσκονταν από ώρα στο Μουσείο αφαιρούσαν μια αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ και δύο πίνακες του Ρενουάρ (μεταξύ τους η «Μικρή Παριζιάνα» της φωτογραφίας). Οι φρουροί, αδύναμοι να αντιδράσουν, είδαν τους τρεις άντρες να πετούν καρφιά πίσω τους ώστε να μην μπορούν να τους κυνηγήσουν με οχήματα και μετά από λίγο να μετεπιβιβάζονται σε ένα ταχύπλοο και να χάνονται στη βαλτική θάλασσα. Μετά από λίγο καιρό οι ληστές επικοινώνησαν με τις αρχές μέσω ενός δικηγόρου, ζητώντας 10 εκατ. δολάρια για τον κάθε πίνακα. Η σουηδική αστυνομία έκανε μια δραστική κίνηση: συνέλαβε τον δικηγόρο, αυτός «έδωσε» άλλους οκτώ συνεργάτες και όλοι τους πήγαν στην φυλακή. Οι πίνακες, πάντως, ακόμη αγνοούνται.
2003_-_Madonna 2003, Σκωτία: Η Παναγία με το αδράχτι
Ο Δούκας του Μπάκλου είναι ένας από τους πλουσιότερους Σκωτσέζους και διαθέτει μια συλλογή αξίας πάνω από 700 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, οι τέσσερις άνδρες που εισέβαλαν στο κάστρο του, προσποιούμενοι αρχικά τους τουρίστες και τους αστυνομικούς, τον Αύγουστο του 2003 ήθελαν έναν πολύ συγκεκριμένο πίνακα: Την «Παναγία με το αδράχρι» του Ντα Βίντσι. Τέσσερα χρόνια μετά ο πίνακας βρέθηκε σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Γλασκώβη και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Οι τέσσερις αυτοί όμως, δεν ήταν οι ληστές του κάστρου, αλλά μέλη δικηγορικών γραφείων και ιδιωτικοί ντετέκτιβ οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε μια πολύ μπερδεμένη ιστορία πληρωμής λύτρων για την επιστροφή του πίνακα στον Δούκα. Πέρσι αφέθησαν ελεύθεροι, αφού δεν έγινε δυνατόν να αποδειχθεί ότι είχαν σχέση με την ληστεία.
1994_-_Scream 1994 & 2004: Κλέβοντας και ξανακλέβονας την «Κραυγή» του Μουνχ
Ο Έντβαρντ Μουνχ, ο διασημότερος Νορβηγός ζωγράφος, είχε φιλοτεχνήσει τέσσερις εκδοχές της περίφημης «Κραυγής» του. Οι δύο έπεσαν θύματα ληστειών! Τον Φεβρουάριο του 1994, ολοκληρη η Νορβηγία είχε το βλέμμα της στραμμένο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λίλεχάμερ εκτός από τους κλέφτες που εισέβαλαν στην Εθνική Πινακοθήκη μέσω ενός παραθύρου και έφυγαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά με το λάφυρό τους. Προσπαθώντας να τον πουλήσουν για λύτρα στην νορβηγική κυβέρνηση, προδόθηκαν και συνελήφθησαν μερικούς μήνες μετά. Το 2004, στο Μουσείο Munch της ίδιας πόλης, η κλοπή ήταν πιο εντυπωσιακή. Οι ληστές εισέβαλαν μέρα μεσημέρι, φορώντας μάσκες και οπλισμένοι, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η κλοπή ενός έργου τέχνης μοιάζει με αυτήν μια τράπεζας. Και αυτήν την φορά η αστυνομία ανακάλυψε πολύ γρήγορα τα ίχνη των ληστών και μέσα σε 2 χρόνια τούς βρήκε και ανάκτησε τον πίνακα.
newsbomb

Τι θα μπορούσε να μας διδάξει το παράδειγμα της Αργεντινής;



 H Αργεντινή πέτυχε το ακατόρθωτο. Δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία έχει μπει πλέον στο δρόμο της ανάπτυξης. Τι θα μπορούσε όμως να διδάξει το παράδειγμα της Αργεντινής στην Ελλάδα;
Η εικόνα της Αργεντινής πριν από δέκα χρόνια ήταν τελείως διαφορετική από ότι σήμερα. Η χώρα βίωνε τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβαιναν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες διαμαρτυρόμενοι για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η λαϊκή δυσαρέσκεια κορυφώθηκε το Δεκέμβριο του 2001, όταν το Μπουένος Άιρες εξερράγη: δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με την αστυνομία, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Ντε Λα Ρούα εγκατέλειπε το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο.
Η χώρα είχε χρεοκοπήσει. Το χρέος είχε εκτιναχθεί στα 170 δις δολάρια, η ανεργία σε εφιαλτικά ύψη, ενώ παιδιά πέθαιναν από την πείνα στην άλλοτε πλούσια Αργεντινή. Ο αρχιτέκτονας της ανάκαμψης της Αργεντινής και μετέπειτα υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Λαβάνια, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πόσο χαμηλά είχε πέσει η χώρα του:
Στο δρόμο της ανάκαμψης
To 2001 ήταν  ουρές έξω από τις τράπεζες. Ο πρόεδρος κηρύττει στάση πληρωμών και αποπληρώνει το δάνειο προς το ΔΝΤ για να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Παράλληλα προχωρά σε γενναία διαγραφή του εξωτερικού χρέους ενώ κρατά υποτιμημένο το πέσο. Η Αργεντινή αρχίζει να συνέρχεται και να γίνεται και πάλι ανταγωνιστική.
Εμείς τι θα κάνουμε;
prionokordela