Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν τρόφιμα από το Δήμο Πειραιά

Δωρεάν τρόφιμα  για τους ανήμπορους, τους οικονομικά ευάλωτους  και τους φτωχούς δημότες του προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, την Παρασκευή  και το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή.

Δωρεάν τρόφιμα από το Δήμο Πειραιά
 Η διοργάνωση γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ( Κ.Ο.Δ.Ε.Π) και θα υλοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της DPG Digital Media .

Θα διανεμηθούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος καλεί στην Πλατεία Κοραή, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Εθελοντές-Δημότες-Εμπόρους-Επιχειρήσεις-Σούπερ Μάρκετ, να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα και μαρμελάδες είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε απόρους πολίτες .

Οι ώρες παραλαβής είναι οι ακόλουθες :

-Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις οχτώ το βράδυ

-Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισημαίνει πως : «αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου και το νέο χρόνο, η σκέψη μας πρέπει να είναι σε εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους. Τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας».

Καλεί λοιπόν τους πολίτες να συνδράμουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ώστε να ξεπεραστεί με συλλογικότητα το αδιέξοδο που προκαλεί η οικονομική κρίση.«Να γεμίσουμε την πλατεία Κοραή, με το περίσσευμα της Αγάπης μας. Πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα και ο Πειραιάς θα στείλει το δικό του μήνυμα» λέει χαρακτηριστικά, ο κ. Μιχαλολιάκος .

Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συνδράμει στην επιβίωση ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν θεμελιώδεις ανάγκες επιβίωσης τους, γεγονός το οποίο δεν εκπλήσσει αφού αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν καθώς στο Δήμο Πειραιά λειτουργούν θεσμοί κοινωνικής αρωγής όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Στέγη φιλοξενίας Αστέγων ( σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ).

newsbomb

ΔΝΤ: Μια φορά στην Ευρώπη, για πάντα στην Ευρώπη!

Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες του ευρώ στο ΔΝΤ και ο Γιώργος Παπανδρέου  συζητούσε με τον Ντομινίκ Στρος Καν την «έλευση» των τροϊκανών, το ΔΝΤ έβαλε πόδι στην Ευρώπη, που μέχρι τότε φάνταζε απόρθητη. Κατάφερε να βάλει πόδι σε ένα κλειστό κλαμπ και να διαβρώσει το άρρωστο σύστημα του ευρώ εκ των έσω…
Τώρα, ίσως αρχίσει να δανείζεται από την ΕΚΤ για να χρηματοδοτεί και τις χώρες του ευρώ. Θα αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ευρωπαϊκή οικονομία και όλα θα είναι… μια χαρά. Το μόνο που θα μας λείπει μετά είναι μία σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ για θέματα οικονομίας και πολιτικής στρατηγικής! Από τη στιγμή που μπήκε στο ευρώ το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Γιατί μία φορά στην Ευρώπη, σημαίνει για πάντα στην Ευρώπη!

Prionokordela

Το Kinect 2 θα μπορεί να διαβάζει τα χείλη!

Αν και το Kinect της Microsoft βρίσκεται στην αγορά μόλις ένα χρόνο, οι συζητήσεις για το διάδοχό του έχουν ήδη ξεκινήσει. Κάποιοι, μάλιστα, επικαλούνται μη διευκρινιζόμενες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι δυνατότητες του Kinect 2 θα είναι πραγματικά εντυπωσιακές.Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι το Kinect 2 θα ανιχνεύει σε ανάλυση πάνω από το υπάρχον όριο των 640x480 στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του λογισμικού, το επόμενο Kinect θα μπορεί να διαβάζει τα χείλη, ακόμα και να αναγνωρίζει τα συναισθήματα του παίκτη ανιχνεύοντας τις συσπάσεις στους μυς του προσώπου. Δεν πρόκειται, βέβαια, να δούμε άμεσα στο Kinect 2, καθώς φέρεται να προορίζεται για την επόμενη έκδοση του Xbox.

Η Microsoft δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο πάνω στο θέμα, οπότε διατηρούμε επιφυλάξεις για την ακρίβεια του ρεπορτάζ.

tabletakias

Αξία Ανεκτίμητη .....

Αξία Ανεκτίμητη

‎1 φλιτζάνι καφέ, αξία: 5EURO..
1 ποτό στο μπαρ, αξία: 10EURO..
1 λίτρο βενζίνη, αξία: 1,70EURO..
1 γιαούρτι στα μούτρα ενός κουστουμάτου, ψεύτη πολιτικού, αξία: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Απεργιακός πυρετός αναμένεται να παραλύσει αύριο ολόκληρη τη χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα
 Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση.

Στην αυριανή γενική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11.

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, θα προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ. Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που συνήλθε σήμερα, Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2011.

Ακόμη, στην απεργία θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος,, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων .

Ταλαιπωρία στις συγκοινωνίες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ ακυρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό Θα λειτουργεί εκτός του τμήματος Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο για το οποίο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια λόγο της απεργίας του ΟΣΕ, ωστόσο αναμένεται επιβεβαίωση.

Για τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) αναμένονται αποφάσεις .

Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση.

newsbomb

Έξαλλη η τρόικα με τα κλειστά επαγγέλματα: "Απελευθέρωση ΤΩΡΑ και χωρίς παιχνίδια" - Τι απαιτούν πλέον οι ελεγκτές

Παρά τις πιέσεις από τους επαγγελματικούς κλάδους για το περιβόητο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, έρχονται και οι πιέσεις από πλευράς τρόικας με τη μόνιμη αντιπροσωπεία στην Αθήνα  να ζητά μαζικές αλλαγές και ουσιαστικά να λένε πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων που κομίζει η κυβέρνηση δεν είναι ουσιαστικά απελευθέρωση.


Οι ελεγκτές της τρόικας φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά η εφαρμογή του νόμου είναι ανεπαρκής και παραμένει ανενεργός, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η τρόικα πλέον μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης απαιτεί:

- Αλλαγές και των 15 προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή.

- Άμεση εφαρμογή της μείωσης του περιθωρίου κέρδους για τους φαρμακοποιούς.

- Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει απελευθερωθεί κανονικά το επάγγελμα των ταξί και να ξεκινήσει φυσικά ο διάλογος για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

- Άμεση κατάθεση τοιυ πολυνομοσχεδίου με το οποίο καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος εκατοντάδων κλάδων. Μοναδικές εξαιρέσεις που επιτρέπουν οι ελεγκτές της τρόικας είναι όσες δικαιολογούν το δημόσιο συμφέρον και πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η τρόικα.

Ωστόσο, η τρόικα δεν έχει μόνο απαιτήσεις αλλά επισημαίνει με νόημα πως οι ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση είναι όχι μόνο πρόχειρες και ανεπαρκείς και ζητάει επιπλέον διευκρινίσεις από τα υπουργεία. Ζητάνε επίσης επιτακτικά η κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα ολόκληρη λίστα με τους επαγγελματίες που θα απελευθερωθούν ή όχι.

Τέλος, οι ελεγκτές της τρόικας ζητά μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και των μηχανικών.

on-news

Νέο υπουργικό και νέες γκρίνιες

Στην κορυφή της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου θα είναι το πολυνομοσχέδιο. Αυτό όμως που θα συζητηθεί τις περισσότερες ώρες είναι ασφαλώς οι κόντρες μεταξύ των «πράσινων» και των «γαλάζιων» στελεχών της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ φέρονται να είναι έτοιμοι να θέσουν θέμα… κυβερνητικής πειθαρχίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στάθηκε αφορμή για σκληρές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.
Υπουργικό συμβούλιο και συγκυβέρνηση με… νευράκια, δύσκολα γίνεται. Όσο περνάει ο καιρός, και όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές (;), τόσο θα «χοντραίνει» η κόντρα…

Prionokordela

Έλληνας και η φρουρά του συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Έλληνας Ιωάννης Ε. είναι μεταξύ των συλληφθέντων σε πολυτελή θαλαμηγό στην Κωνσταντινούπολη για ναρκωτικά. Όπως αναφέρεται σε όλο τον τουρκικό τύπο σήμερα βαρόνοι ναρκωτικών ετέθησαν υπό κράτηση . Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν επιχείρηση στην μαρίνα της περιοχής Ατάκιοϊ και συνέλαβαν Τούρκους και Έλληνες έμπορους ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν ο Τούρκος Νεβζάτ Χαλίτογλου και ο Έλληνας Ιωάννης Ε. Επίσης ετέθησαν υπό κράτηση οι σωματοφύλακες του Έλληνα και ο οδηγός του, ενώ βρέθηκαν 41 κιλά ηρωίνης που είχε φέρει ο Έλληνας από την Ελλάδα. Συνολικά βρέθηκαν 133 κιλά ηρωίνης και δύο περίστροφα χωρία άδεια.

Prionokordela

Μπήκε στα ΕΛ.ΤΑ και πυροβόλησε!

Τον πανικό σκόρπισε ένας άγνωστος δράστης στα ΕΛ.ΤΑ της Αργυρούπολης νωρίτερα το πρωί στην οδό Στ. Σαράφη 33. Ο άγνωστος δράστης μπήκε μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και κρατώντας πιστόλι ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, ενώ πυροβόλησε και στον αέρα για να γίνει πιο πειστικός.

Στη συνέχεια αφαίρεσε τα χρήματα από τα γκισέ, βγήκε έξω και αφού επιβιβάστηκε σε μία μοστοσικλέτα, εξαφανίστηκε, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Prionokordela

Δικαιώθηκε δικαστικά για το χαράτσι 55χρονη από το Μαρούσι ... Έπεται συνέχεια

Τα δικαστήρια της επαρχίας έκαναν την αρχή. Τώρα ήρθε η σειρά της Αττικής για να δικαιώσει τους πολίτες που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για το τέλος ακινήτων.  Η πρώτη απόφαση δικαστηρίου της Αττικής εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα.

Με προσωρινή διαταγή το δικαστήριο απαγορεύει στη ΔΕΗ, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, να προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι της.

Η αίτηση της 55χρονης αναφέρει ότι έχει υποστεί δύο περικοπές στο μισθό τους τελευταίους μήνες και με τα χρήματά της συντηρεί τον σύζυγό της, ο οποίος είναι κατά 80% ανάπηρος, αλλά και τον φοιτητή γιο της.

http://www.newsit.gr/

Άσκηση για τους αναπνευστικούς μύες

Οι αθλητές το γνωρίζουν είδη, καιρός να το μάθουμε και οι υπόλοιποι: Οι αναπνευστικοί μύες όταν δεν υπάρχει φυσική δραστηριότητα και άσκηση ατροφούν. .. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να γυμναστούν με ασφάλεια και ευκολία όπως κάθε άλλη μυϊκή ομάδα επιφέροντας βελτίωση στη δύναμή τους, την ισχύ και την αντοχή.

Το βάδισμα και το τρέξιμο είναι οι δύο πιο φυσικές ανθρώπινες κινήσεις. Με συστηματική άσκηση στο διάδρομο γυμναστικής επιτυγχάνουμε άμεσα απώλεια βάρους, καρδιοαναπνευστική τόνωση και βελτίωση της αντοχής .


Εξασκητές αναπνοής
Ο εξασκητής αναπνοής είναι μια συσκευή προπόνησης που, χρησιμοποιώντας την απλή αρχή της αντίστασης, «εκπαιδεύει» τους αναπνευστικούς μύες-με τον ίδιο τρόπο που η άσκηση με βαράκια ενδυναμώνει τους τρικεφάλους!
Ο εξασκητής αναπνοής απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που επιζητούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, ενώ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για:
• Αθλητές
• Άτομα με έντονη δραστηριότητα
• Δημόσιους ομιλητές
• Ηθοποιούς και τραγουδιστές
• Άτομα με αναπνευστικές δυσκολίες
Ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση, 5- 15 λεπτά εξάσκησης ημερησίως αυξάνει την ανεκτικότητα στην άσκηση, μειώνει αποτελεσματικά το λαχάνιασμα και την δύσπνοια, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής έως και 21%.
O εξασκητής αναπνοής προσφέρει σημαντικά οφέλη ακόμα και στην αντιμετώπιση του άσθματος, της πνευμονοπάθειας και των καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει φάρμακα και έχει δοκιμαστεί κλινικά για την αποτελεσματικότητά του από ερευνητές παγκοσμίως.
Απολαύστε τη ζωή στο maximum αναπνέοντας σωστά και βαθιά.


Διάδρομοι γυμναστικής
Tο βάδισμα στον κυλιόμενο διάδρομο είναι μία εξαιρετικά ασφαλής και αποδοτική άσκηση για όλους, ανεξάρτητα από φυσική κατάσταση, ηλικία ή σωματικό βάρος.
Επιλέγοντας διάδρομο καλό είναι να λάβουμε υπ’ όψιν:
► Πόσα άτομα και πόσο συχνά θα χρησιμοποιούν το διάδρομο. Όσο μεγαλύτερες οι απαιτήσεις, τόσο πιο ισχυρή θα πρέπει να είναι η ιπποδύναμη του διαδρόμου.
► Το βάρος και το ύψος μας. Στα χαρακτηριστικά του διαδρόμου αναγράφεται πάντα το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του χρήστη καθώς και οι διαστάσεις του τάπητα τρεξίματος. Ένας ψηλός χρήστης έχει ανάγκη από μεγαλύτερο μήκος τάπητα. Το ευρύ πλάτος στον τάπητα εξασφαλίζει άνεση και ασφάλεια στην προπόνηση.
► Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό είναι η αντικραδασμικότητα του δαπέδου. Κατά την διάρκεια της προπόνησης οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι μπορεί να καταπονηθούν. Με ένα αποτελεσματικό αντικραδασμικό δάπεδο αποφεύγουμε τραυματισμούς σε γόνατα και μέση.
► Σημαντική είναι επίσης η εργονομία του χειριστηρίου και της οθόνης του computer. Όλα τα κουμπιά θα πρέπει να είναι σε προσιτό σημείο ώστε να μπορούμε να τροποποιούμε τα δεδομένα κατά την διάρκεια της προπόνησης.
► Από τα ηλεκτρονικά μέρη του διαδρόμου τα πλέον βασικά είναι η ένδειξη ταχύτητας, χρόνου, απόστασης και κατανάλωσης θερμίδων καθώς και η μέτρηση καρδιακών σφυγμών. Η μέτρηση παλμών με ζώνη στο στήθος προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία. Κάποια μοντέλα διαθέτουν προεπιλεγμένα προγράμματα προπόνησης που βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
► Για τη μέγιστη απόδοση της άσκησης επιλέγουμε ένα μοντέλο με δυνατότητα αυτόματης ανύψωσης. 12 μοίρες κλίσης είναι μια επαρκής λειτουργία που βρίσκουμε στα περισσότερα μοντέλα.
► Ελέγχουμε, τέλος, ότι ο διάδρομος διαθέτει ροδάκια για εύκολη μετακίνηση ή κάθετη αναδίπλωση για την αποθήκευσή του, ιδιαίτερα αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος.

olagiatingunaika.blogspot.com

Εθνικό νόμισμα της Ελλάδας το δολάριο;

Αμερικανικό σχέδιο για υιοθέτηση του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος από την Ελλάδα αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα» στο τεύχος που κυκλοφορεί την Πέμπτη. Το σχέδιο, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δίκτυο του περιοδικού, προβλέπει ως καταρχάς πεδίο εφαρμογής του την Ελλάδα και βασίζεται στην πιθανότητα να μην καταφέρει τελικά η Ζώνη του Ευρώ να βγει αλώβητη από την κρίση.

Prionokordela

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα… του μέλλοντος [φωτο]

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα… του μέλλοντος [φωτο]
Ο Νοέμβριος μάς αποχαιρετά, ο Δεκέμβριος βρίσκεται προ των πυλών και τα πάντα κινούνται σε… γιορτινούς ρυθμούς. Τα καταστήματα με τα Χριστουγεννιάτικα είδη έχουν ήδη ανοίξει και όπως κάθε χρόνο κάθε σπίτι θα στολίσει το δικό του δέντρο με μπάλες, «χιόνια», αστεράκια και φάτνες.
Υπάρχουν όμως μερικοί που βλέπουν… λίγο πιο μπροστά και επέλεξαν να φτιάξουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα δέντραεπηρεασμένα από τον κόσμο τηςτεχνολογίας.
Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα
1) Δέντρο από σκληρούς δίσκους
xrden1

2) Περιστρεφόμενο δέντρο LED
xrden3

3) Το δέντρο Pac Man!
xrden5

4) Το δέντρο LED-πυραμίδα
xrden2

5) Το… αόρατο δέντρο!
xrden4

tsantiri

Ένας μαθητης δείχνει τον δρόμο ....

Ένας μαθητής μας δείχνει τον δρόμο ...

Tο ΔΝΤ προειδοποιεί την Κύπρο

Τις «τεράστιες οικονομικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία εξαιτίας της έκθεσής της στην ελληνική κρίση, της διεύρυνσης του δημοσιονομικού ελλείμματός της και του... ευάλωτου χαρακτήρα του τραπεζικού της συστήματος, επισήμανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το Ταμείο κάλεσε τις κυπριακές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν ένα σχέδιο μείωσης των δημοσίων δαπανών και προειδοποίησε ότι οι τράπεζες της χώρας μπορεί να έχουν ανάγκη πρόσθετα κεφάλαια για να μπορέσουν να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους.

http://diaforetikimatia.blogspot.com/

Αμοιβές 31 εκατ. ευρώ στους συμβούλους για το κούρεμα!

Μόνο…31 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει το δημόσιο για τις εργασίες και τις συμβουλές δύο εταιρειών για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής την 21η Ιουλίου.

Αμοιβές 31 εκατ. ευρώ στους συμβούλους για το κούρεμα!
 Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση την ώρα που η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζοντας στα χνάρια της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξακολουθεί να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα η απόφαση του Ιουλίου δεν εφαρμόστηκε για την Ελλάδα, καθώς γρήγορα ξεπεράστηκε από τις αγορές και αντικαταστάθηκε από αυτή της 26ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στις 31 Οκτωβρίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα (δείτε το επισυναπτόμενο pdf), το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει ως αμοιβές 6 εκατ. ευρώ στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP (νομικός σύμβουλος) και τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ στην Lazzard (χρηματοοικονομικός σύμβουλος).

Η διεθνής τράπεζα μάλιστα είναι γνωστή για τις ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει σχετικά με χώρες που βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης .

Είναι αυτή η τράπεζα, που από τον Φεβρουάριο του 2010, έχει αναλάβει επισήμως, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με κυρίαρχο ρόλο στην μνημονιακή κατεύθυνση που πήρε η χώρα, με σημαίνουσες παρεμβάσεις στην ομολογουμένως πρόχειρη σύνταξη της «συνταγής» εξόδου από τη παγίδα χρέους , που μετεξελίχθηκε σε παγίδα δανεισμού, αλλά και την κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων σε συνθήκες πλήρους υποτίμησης των αξιών και της χρηματιστηριακής θέσης των επιχειρήσεων και των υποδομών του ελληνικού δημοσίου, που δημιουργήθηκαν και δεν προϋπήρχαν.

Να τονιστεί ότι οι αμοιβές αυτές αφορούν το PSI της 21ης Ιουλίου για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 21% και όχι το PSI+ που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και ανεβάζει τη συνολική αναδιάρθρωση στο 50%.

newsbomb

ΣΟΚ στη Μεσσηνία: Δολοφόνησαν πατέρα και το 3χρονο αγοράκι του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Πλατύ Μεσσηνίας, από το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε σε αγροτική περιοχή του χωριού. Διερχόμενος οδηγός παρατήρησε ένα όχημα να επιπλέει μέσα σε αρδευτικό κανάλι και κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι άνδρες της Αστυνομίας και περίοικοι πλησίασαν στο σημείο έγιναν μάρτυρες μιας σοκαριστικής σκηνής.

Ο 35χρονος Φίλιππος Μεσάι, αλβανικής καταγωγής, που έμενε στην περιοχή ήταν δολοφονημένος από σφαίρα ενώ συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη πως πλάι του ήταν νεκρό με τραύμα από μαχαίρι το μόλις 3 χρονών αγοράκι του. Το περιστατικό ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής ωστόσο όσοι γνώριζαν τον 35χρονο μιλούν για έναν ήσυχο, κοινωνικό άνθρωπο.

Prionokordela

Ψηφίστε εδώ για να γίνει το άγαλμα του Νικηταρά του «Τουρκοφάγου»

Yπογραφές για να στηθεί Άγαλμα του «Τουρκοφάγου» Νικηταρά μαζεύουν οι πατριώτες του ήρωα που κατάγεται από την Τουρκολέκα Αρκαδίας. Για το σκοπό αυτό ο παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος πολλαπλών υπερμαραθώνιων παγκόσμιων επιδόσεων Γιάννης Κούρος, με εκκίνηση τον τόπο καταγωγής του Νικηταρά την Τρίτη 22/11/11, και περνώντας από τη γενέτειρά του τη Νέδουσα, έτρεξε διαδρομές στους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αττικής, για να τερματίσει στον Πειραιά στις 29/11/11, όπου ο Νικηταράς απεβίωσε.



Η 8ήμερη διαδρομή προς τιμήν του ήρωα του 1821 Νικηταρά (Νικήτας Σταματελόπουλος) σε περιοχές που έδρασε ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο να προβληθούν ιστορικοί τόποι και μνημεία της περιφέρειας, αλλά και η δράση και το ήθος του Νικηταρά.


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, θεωρώντας μέγιστη την προσφορά του Νικήτα Σταματελόπουλου (ΝΙΚΗΤΑΡΑ) στην απελευθέρωση της Ελλάδας κατά την επανάσταση του 1821 -καθώς και πριν αλλά και στα μετέπειτα έτη- με όλες τις υπηρεσίες ανιδιοτέλειας και ανδρείας του, κινούμενες από υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα, προτείνουμε την ανάθεση, κατασκευή και τοποθέτηση ενός αγάλματος αυτής της ηρωικής μορφής σε θέση περιωπής στον ΠΕΙΡΑΙΑ -ή δυνατόν δίπλα στον Καραϊσκάκη.

Με πλήρη επίγνωση των δύσκολων καιρών, αλλά με την πεποίθηση ότι ο Νικηταράς χρήζει της δέουσας αναγνώρισης και τιμής, ευελπιστούμε στη διευθέτηση της ως άνω πρότασης για να μη διαιωνιστεί η αδικία στο πρόσωπό του, που έχει επέλθει από την ολιγωρία φορέων και κρατούντων επί δεκαετίες, γιατί είναι χρέος όλων μας.

Οι υπογράφοντες:

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να υπογράψουν το Ψήφισμα μπορούν ή να έρθουν αυτοπροσώπως σε χώρους τελετών/εκδηλώσεων, ή να δηλώσουν με ένα «μου αρέσει» (like) –με την προϋπόθεση το προφίλ τους να έχει όνομα και επώνυμο, κι όχι ψευδώνυμο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην αναγνώριση της προσφοράς του Νικηταρά.

http://www.arcadiavoice.gr/12378/news/greece

Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα

Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείναΣοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι μαθητής σε Γυμνάσιου του νομού λιποθύμησε μέσα στην τάξη από την πείνα.Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η λιποθυμία του παιδιού έφερε στην επιφάνεια την εξαθλίωση που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια.

Η μητέρα του παιδιού που ειδοποιήθηκε να πάει στο σχολείο ομολόγησε στους καθηγητές ότι όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες, γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή.

Όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί καθώς οι γονείς συχνά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, πολλά από τα οποία υποσιτίζονται.

Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι ,καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Λίγη τσίπα, λίγη ανθρωπιά παρακαλώ;

Λίγη τσίπα, λίγη ανθρωπιά παρακαλώ;Μαζέψαμε με το ζόρι 100 ευρώ και αγοράσαμε σόμπα πετρελαίου για να ζεστάνουμε το σπίτι όπου μένουμε μαζί με τα 5 παιδιά μας, απο 16 – 2 ετών. Εγω είμαι χρόνια άνεργος και ζούμε με διάφορα μικροθελήματα – μικροεπισκευές που κανω εγω και όταν φωνάζουν τη γυναίκα μου για καθαρισμούς σπιτιών. Ολα μας τα έσοδα δεν περνάνε τα 400 ευρώ και μετά βίας δεν πεινάμε. Πήραμε λοιπόν αυτή την σόμπα να μαγειρεύουμε κι όλας. Όμως όταν πήγα στο βενζινάδικο με το μπετόνι να πάρω πετρέλαιο, δεν μου έδωσαν, γιατί λέει ότι δίνουν ΜΟΝΟ πάνω απο 200 λίτρα θερμάνσεως. Αυτό ισχύει σε ΟΛΑ τα βενζινάδικα. Υπάρχει κάποιος να μας τι πει κάνουμε τώρα; Έχουμε σόμπα αλλά ΔΕΝ έχουμε πετρέλαιο. Θα παγώσουμε ΟΛΟΙ μαζί;

Δημήτρης Θ…. Παιανία στο Σκεφτόμαστε Ελληνικά
tsantiri