Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Βουλευτής και ψηφοφόρος


Ένας υποψήφιος βουλευτής περπατάει στον δρόμο και πέφτει πάνω σε έναν ψηφοφόρο.Ο ψηφοφόρος τον κοιτά και του στέλνει ένα φιλάκι!
Ο υποψήφιος βουλευτής,με βλέμμα γεμάτο απορία τον ρωτά:
-Γιατί μου στείλατε φιλάκι?
-Και ο ψηφοφόρος του απαντά:
-Θα με πηδάς για μια τετραετία,να μην υπάρχει και λίγο αίσθημα????

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Προς όλα τα παιδάκια που θα πουν τα κάλαντα φέτος


Σημαντικό, διαβάστε ..
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Υπουργείο Οικονομικών χθές ανακοίνωσε οτι στις 4 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών στα παιδιά, που θα πούν τα κάλαντα.
Το μπλοκάκι θα ισχύει μέχρι και τα κάλαντα των Φώτων και θα υπάγεται στην κατηγορία του 23% ΦΠΑ.

Όσα παιδάκια θέλουν να πουν τα κάλαντα φέτος θα πρέπει μέχρι τις 15 Δεκέμβρη να έχουν αποστείλει και τα συμπληρωματικά απαραίτητα έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών για να πάρουν μπλοκάκι πληρωμών...

Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά.

Ισχύει και για των Φώτων...

Ολογράμματα αφής! ΝΕΑ τεχνολογία!

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα! Τα ολογράμματα αποτελούν ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας που οι διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία, μας είχαν υποσχεθεί και που δεν είχε ακόμη πραγματικά φτάσει σε ένα μεγάλο ικανοποιητικό στάδιο.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με μερικά αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά καμία από αυτές δεν έχει επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδρούμε με αυτές τι όμορφες «ζωντανές» εικόνες.

Η ρώσικη εταιρεία, Displair, κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο επίδειξης, στο οποίο απεικονίζεται ένα ολόγραμμα το οποίο όχι μόνο είναι τρισδιάστατο -που εντάξει είναι κάτι που περιμέναμε-, αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί του! Το σύστημα αποτελείται από εικόνες που προβάλλονται πάνω σε αέριο και έναν αισθητήρα παρόμοιο με το Kinect που ανιχνεύει το χέρι και τις κινήσεις του σώματος.

Ενδιαφέρον δεν βρίσκετε; Έχει ένα μικρό ελαττωματάκι όμως, και αυτό είναι η τιμή του, μιας και το όλο σύστημα, ανάλογα την εγκατάσταση κοστολογείται ανάμεσα στα 3000 με 35000 δολάρια…
logioshermes

Οι πιο απάνθρωπες μέθοδοι εκτέλεσης- Για να προετοιμαζόμαστε σιγα σιγα .. και να παίρνουν και μια ιδέα ΜΕΡΙΚΟΙ...

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο.. Παλιότερα, όταν η καταδίκη σε θάνατο δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο και ο ανθρωπισμός ήταν μια άγνωστη έννοια για τις κοινωνίες του κόσμου, η απόδοση δικαιοσύνης γινόταν πολύ συχνά με βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο. Όποιος αντιμετώπιζε την εσχάτη των ποινών ήταν αναγκασμένος να ζήσει στιγμές που θα έκαναν και ένα «σκληρό» θρίλερ να φαντάζει ανιαρό. Οι τρόποι των εκτελέσεων ήταν πολλοί και, παρόλο που διέφεραν ως προς τα μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνταν, ο στόχος όλων ήταν ένας: ο κατάδικος έπρεπε να βασανιστεί απάνθρωπα πριν φύγει από τη ζωή. Δείτε μερικές από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους εκτελέσεων του παρελθόντος:
1. Δημόσιος απαγχονισμός:

Τον 13ο αιώνα, οι Βρετανοί ήταν αποφασισμένοι να εξαλείψουν κάθε μορφή προδοσίας στην εξουσία. Γι' αυτό είχαν δημιουργήσει μια αποκρουστική μέθοδο δημόσιας εκτέλεσης. Ο κατάδικος έπρεπε να συρθεί μέσα στην πόλη μέχρι το σημείο που θα κρεμιόταν. Εκεί τον κρέμαγαν από τον λαιμό όσες φορές χρειαζόταν ώστε να φτάσει ένα βήμα πριν τον πνιγμό. Ύστερα του έκοβαν τους όρχεις και του άνοιγαν την κοιλιά με σκοπό να κάψουν τα όργανά του ενώ ο ίδιος παρακολοθούσε ακόμη ζωντανός. Η ζωή του τερματιζόταν δια αποκεφαλισμού και ύστερα το πτώμα του κοβόταν στα τέσσερα. Το τέλος της διαδικασίας ήθελε κάθε κομμάτι να εκτίθετο σε κάποιο σημείο της Βρετανίας προς παραδειγματισμό.

Θάνατος στην πυρά:

Οι τεχνικές που σχετίζονταν με το συγκεκριμένο είδος εκτέλεσης διέφεραν ως προς τη διάρκεια που ο κατάδικος θα καιγόταν ζωντανός. Η φωτιά συνήθως στηνόταν έτσι ώστε να εξαπλωθεί αργά πάνω στο σώμα του μελλοθάνατου μέχρι τελικά να φτάσει στο κεφάλι του.

Ο μπρούντζινος ταύρος

Ένας από τους χειρότερους τρόπους εκτέλεσης δημιουργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για μια κατασκευή από μπρούντζο, η οποία είχε το σχήμα ταύρου και λειτουργούσε ως φούρνος. Ο καταδικασμένος έμπαινε μέσα στον ταύρο και περίμενε τον αργό και βασανιστικό βρασμό του. Μέσα στον ταύρο υπήρχαν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι σωλήνες οι οποίοι μετέτρεπαν τις κραυγές του μελλοθάνατου σε ήχους παρόμοιους με μουγκρητό ταύρου

Τροφή στα θηρία

Ο μελλοθάνατοςαφήνεται στο έλεος πεινασμένων ζώων . Ακόμα κι αν κατάφερνε με κάποιον τρόπο να ξεφύγει, νέα ζώα εξαπολύονταν εναντίον του ώστε να εξασφαλιστεί ο θάνατός του.

- Θάνατος από ισπανικό «γάιδαρο»

Μία από τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ο μελλοθάνατος τοποθετείται πάνω σε μία ξύλινη κατασκευή που μοιάζει με γάιδαρο και η σέλα του έχει τριγωνικό σχήμα. Βάρη δένονται στα πόδια του έτσι ώστε το μέσο του σώματος του να πιέζεται στη γωνία της κατασκευής. Ο εκτελεστής έχει πλήρη έλεγχο της ζωής του καταδικασμένου καθώς μπορεί να επιλέξει από μόνος του πότε θα τοποθετήσει αρκετό βάρος στα πόδια του έτσι ώστε η διαδικασία να τελειώσει και το σώμα να κοπεί σχεδόν στα δύο. -

Πριόνισμα

Ο μελλοθάνατος κρεμιέται ανάποδα από τους αστραγάλους του και ο εκτελεστής αρχίζει να πριονίζει το σώμα του σιγά σιγά ξεκινώντας από τον καβάλο με κατεύθυνση προς το κεφάλι.

Σύνθλιψη

καταδικασμένος σε θάνατο ακινητοποιείται ξαπλωμένος μπρούμυτα και περιμένει κάτι πολύ βαρύ να τον... συνθλίψει. Το θανατηφόρο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε μεταξύ ενός μεγάλου βράχου έως και του ποδιού ενός ελέφαντα.

Αργός τεμαχισμός

Ο εκτελεστής ξεκινά τη δουλειά του κόβοντας σιγά σιγά όλες τις περιοχές του σώματος που περιέχουν την περισσότερη σάρκα (στήθος, γοφοί κλπ). Συνεχίζει με άλλα μέρη του σώματος όπως τα αυτιά και τα δάχτυλα φροντίζοντας πάντα ο μελλοθάνατος να παραμένει ζωντανός έτσι ώστε να βασανιστεί. Η τελική μαχαιριά έχει στόχο κατευθείαν τη καρδιά του καταδικασμένου.

Γκαρότα

Άλλη μία τεχνική ισπανικής προέλευσης. Ο κατάδικος κάθεται σε μια καρέκλα και ο λαιμός του πιάνεται από μια μεταλλική λαβίδα, την οποία ελέγχει ο εκτελεστής. Ο τελευταίος επιλέγει πόσο πολύ θα σφίξει τον μελλοθάνατο έχοντας ως τελικό σκοπό να τον πνίξει. -

Ηλεκτρική Καρέκλα

Μία από τις μεταγενέστερες μεθόδους εκτέλεσης. Ο κατάδικος ξυρίζεται, δένεται σε μια καρέκλα και στο κεφάλι τοποθετείται ένα μεταλλικό «καπέλο» το οποίο στην ουσία είναι ένα ενεργό ηλεκτρόδιο. Ο εκτελεστής το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενεργοποιήσει τον μοχλό και να δει τον κατάδικο να πεθαίνει.

tsekouratoi

ΜΠΕΝΙ-GAP-MERKEL ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - απορίες- διαπιστώσεις.. ΔΕΙΤΕ..

ΔΕΙΤΕ ...παπανδρέου βενιζέλος μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-gr
1. ΜΗ σκοτωνετε τα κουνουπια , ΑΛΛΟΙ μας πινουν το αιμα ..
2. Οι χωρίς money δεν γιορτάζουνε ποτε..!!
3. Όταν ο παπανδρεου ειπε οτι "λεφτα υπαρχουν" εννοουσε..ολο και κατι εχετε στην ακρη..θα σας τα φαω ΚΑΙ ΑΥΤΑ...
4. Χαίρομαι που καταρρέει το ευρώ. Μου τη δίνουν οι λέξεις που δεν κλίνονται.
5. Ο Θεος δημιουργησε το φως..
κι εγω γιατι πληρωνω τη ΔΕΗ ???
6. Παιδια τα μαθατε?
Χτες επιτεθηκαν με αυγα και πορτοκαλια στο Μπουμπουκο (Άδωνη)..
Τυχερε! Με τετοια κριση εξασφαλισες το χυμο σου και τα αυγουλακια σου ..
7. Το ρεπορτάζ λέει ότι 500.000 Ελληνες ηλικίας από 18 έως και 59 ετών ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο μέλος. Θα σώσετε πολλούς ακόμα; Με την 7η δόση μήπως;
παπανδρέου βενιζέλος μνημόνιο μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-gr
ευάγγελος βαγγέλης βενιζέλος μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-gr
angela merkel μνημόνιο massmedia-grγιώργος παπανδρέου μνημόνιο πωλείται ελλάδα massmedia-gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟΣ κίνδυνος στο Facebook «απειλεί» για ΔΙΑΓΡΑΦΗ του λογαριασμού σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟΣ κίνδυνος στο Facebook «απειλεί» για ΔΙΑΓΡΑΦΗ του λογαριασμού σας
Πληθαίνουν οι κίνδυνοι στο Facebook με τα διάφορα scam να «βομβαρδίζουν» κυριολεκτικά κάθε μέρα τους χρήστες. Έτσι η Sophos Security προειδοποιεί για ένα νέο scam, που μέσω ενός «έξυπνου» email επιχειρεί να κλέψει τα στοιχεία σας... Αντιγράφοντας τα μηνύματα που χρησιμοποιούν το Facebook ή η Googleγια να προστατεύσουν τις πλατφόρμες τους από κακόβουλη χρήση, το εν λόγω «έξυπνο» scam έρχεται στο email σας με τη μορφή ενός προειδοποιητικού μηνύματος τοοποίο σας ενημερώνει ότι έχετε 24 ώρες μέχρι τη διαγραφή του λογαριασμού σας λόγω παραπόνων άλλων χρηστών.

Στο σημείο αυτό το mail σας ζητά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας για εξακρίβωση και έτσι οι κακόβουλοι χρήστες ‘χακάρουν’ το λογαριασμό σας. Υπεύθυνοι της Sophos Security προειδοποιούν να μην απαντάτε σε παρόμοια μηνύματα, ειδικά καθώς sites όπως το Facebook δεν συνηθίζουν να ζητούν επαλήθευση των στοιχείων λογαριασμού με email.

Προσοχή λοιπόν σε ύποπτα emails με τίτλο «LAST WARNING» (=τελευταία προειδοποίηση), τα οποία συχνά μάλιστα περιέχουν και σοβαρά ορθογραφικά λάθη !

ΠΗΓΗ: mediagate.gr, tsantiri.gr

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.. ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ... Το νέο βιβλίο της Αγγελα Μέρκελ... "Πως να καταστρέψετε την Ελλάδα σε έξι απλές δόσεις ...

28η Νοέμβρη, ένα μήνα μετά... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 17...


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!!! Την Δευτερα 28 Νοεμβριου στις 13:00 συγκεντρωνομαστε εξω απο την Εισαγγελια Πρωτοδικων Θεσσαλονικης για να διαμαρτυρηθουμε και να συμπαρασταθουμε ,στους 17 συλληφθεντες για τις διαμαρτυριες την 28η Οκτωβριου στην παρελαση.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...



Αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου

Αστυνομικοί ακατάλληλοι να οπλοφορούν

Ούτε οι μισοί από τους αστυνομικούς οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους δεν έχουν περάσει από τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ ώστε να γνωρίζει η Πολιτεία εάν είναι ικανοί να οπλοφορούν. Αυτό όχι μόνο είναι παράνομο, βάση νόμου, αλλά ίσως καταστεί και επικίνδυνο. Το 2008, όταν και δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, κάποια ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο θέμα της ψυχολογικής εξέτασης μέσω τεστ των αστυνομικών.

Γρήγορα ξεχάστηκε όμως, για να φτάσουμε στο 2011 και να γνωρίζουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πως μόνο ένας ελάχιστος αριθμός αστυνομικών οπλοφορεί έχοντας περάσει τα απαραίτητα τεστ.

Μόνο 10.111 ένστολοι, από τους περίπου 55.000 αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ, έχουν περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο για την καταλληλότητά τους να οπλοφορούν.

Και αυτό ενώ ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με νόμο από το 2003.

Σε απλά λόγια, όλοι οι υπόλοιποι οπλοφορούν, έστω τυπικά, παράτυπα, ενδεχομένως και παρανόμως, καθώς οι διατάξεις του νόμου ορίζουν πως όλοι οι αστυνομικοί μετά πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να περάσουν από ψυχολογική - ψυχιατρική εξέταση.

Συν τοις άλλοις, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές της αστυνομίας περίπου 11.500 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ξαναεξεταστεί από ψυχολόγους.

Όπως λένε πάντα τα επίσημα στοιχεία, από τους 10.111 αστυνομικούς που ελέγχθησαν, οι 296 κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν.

Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ως ένα πολύτιμο εργαλείο και αξιόπιστο τη στατιστική, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2.000 ένστολοί οπλοφορούν ενώ, αν περνούσαν από την ειδική επιτροπή θα είχαν κριθεί ακατάλληλοι.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη η ΕΛΑΣ διαθέτει 42 ψυχολόγους, έξι ψυχιάτρους, ενώ έχουν συσταθεί δύο ειδικές επιτροπές, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη από όπου αναμένεται να περάσει για εξέταση το σύνολο των Ελλήνων αστυνομικών.

Καθημερινά εξετάζονται 30 αστυνομικοί.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο συγκροτήθηκε και τρίτη επιτροπή η οποία ονομάζεται "επιτροπή προσφυγών".

Τι είναι αυτή η επιτροπή;

Πρόκειται για ένα όργανο στο οποίο μπορούν και απευθύνονται οι αστυνομικοί εκείνοι οι οποίοι κρίνονται ακατάλληλοι, για να ασκήσουν ένσταση κατά της κρίσης της πρωτοβάθμιας επιτροπής.

Από το Αρχηγείο έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να δίνεται προτεραιότητα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής ενώ κατ ΄εξαίρεση "περνούν" περιπτώσεις αστυνομικών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κακής χρήσης όπλων, αστυνομικοί που αποσπώνται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς στο εξωτερικό και όσοι υπηρετούν στο κοινοβούλιο και την υπηρεσία Προστασίας Υψηλών Προσώπων.

Πηγή: iferida.gr

"Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα"

Τα είπε ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Διαβάστε τι είπε για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την αμαρτωλή Γερμανία Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.

Όσον αφορά την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως "είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".

Τόνισε δε πως "οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".

"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".
ΠΗΓΗ : news247

ΣΟΣ: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...


ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Απίστευτο "φίδι του Φαραώ" που εμφανίζεται από το πουθενά...

Ένα φίδι που εμφανίζεται από το πουθενά, ακριβώς όπως εκείνα που απεικονίζονται να βγαίνουν από το μέτωπο των Φαραώ της Αιγύπτου, αποτελεί σίγουρα ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα!  Στο παρακάτω βίντεο, η εικόνα δημιουργεί την εντύπωση πως κάτι ανεξήγητο και μεταφυσικό συμβαίνει! Το πείραμα όπως διεξήχθη μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους σε Επιστημονικό Διήμερο στην Πολωνία το 2008, "κόβει την ανάσα":

Κι όμως, στην πραγματικότητα τα όσα συμβαίνουν στο πείραμα, αποτελούν ένα απολύτως εξηγήσιμο φαινόμενο, για όσους....
κατέχουν την επιστημονική γνώση της Χημείας!

Με τον όρο "χημική αντίδραση", αναφερόμαστε σε μία μεταβολή της ύλης κατά την οποία μία ή περισσότερες ουσίες μετατρέπονται σε μία ή περισσότερες διαφορετικές ουσίες. Αυτό συμβαίνει και στην αντίδραση του Φιδιού του Φαραώ. Παρακολουθώντας το δεύτερο βίντεο και διαβάζοντας την επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου, διαλύεται κάθε υπόνοια για "ανεξήγητο" ή "μαγικό" φαινόμενο!

Η λευκή αδιάλυτη σκόνη που βλέπετε μέσα στο διάφανο μπωλ, είναι θειοκυανικός υδράργυρος είναι λευκή αδιάλυτη σκόνη, και λαμβάνεται ως ίζημα στην αντίδραση του χλωριούχου υδράργυρου ( HgCl2) με θειοκυανικό κάλιο. Αν επιχειρήσουμε να το θερμάνουμε, τότε παράγεται νιτρίδιο του άνθρακα ( C3N4), το οποίο μας δίνει άζωτο (N2) και δικυάνιο (CN)2 και Ν2 και οδηγεί στο παρακάτω οπτικό αποτέλεσμα:

Τα "Φίδια του Φαραώ" στη Χημεία είναι ένα είδος "πυροτεχνήματος", όπου ένα αναμμένο δισκίο παράγει καπνό και στάχτη σε ελικοειδή μορφή, που μοιάζει με φίδι. Το πρωτότυπο πείραμα είναι τοξικό, λόγω της χρήσης θειοκυανικού υδράργυρου, και παράγει δηλητηριώση αέρια, για αυτό και πρέπει να πραγματοποιείται από γνώστες της Χημείας!

Όσο για την ονομασία "Φίδι του Φαράω", αυτή προέρχεται από τις τοιχογραφίες των αιγυπτίων, στις οποίες ο Ουρέος, η κόμπρα, εμφανίζεται να βγαίνει από το μέτωπο των Φαραώ, συμβολίζοντας την υπέρτατη σοφία του και ενεργοποιώντας το τσάκρα, του τρίτου ματιού!

www.pyles.tv, με πληροφορίες από το chemistry.about.com και την πολύτιμη βοήθεια του Σωτήρη Ανδριανού, φοιτητή Χημείας και λάτρη των χημικών πειραματισμών! ΠΗΓΗ : on-news

Ιδιοκτήτης κτιρίου ΔΕΗ: «Δεν πληρώνω χαράτσι, κόψτε το ρεύμα στα γραφεία σας»

Ιδιοκτήτης κτιρίου ΔΕΗ: «Δεν πληρώνω χαράτσι, κόψτε το ρεύμα στα γραφεία σας» Στην εκπομπη του Σκάι, των Λυριτζή - Οικονόμου βγήκε σήμερα το πρωί, ο ιδιοκτητης του κτιρίου που στεγάζεται η ΔΕΗ στον Χολαργό. Δήλωσε, οτι αν η ΔΕΗ προβεί σε διακοπή ρεύματος σε κάποιο σπίτι, είτε επειδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει ή για λόγους αρχής δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι, τότε και ο ίδιος δεν θα πληρώσει το χαράτσι για το κτίριο του, που στεγάζεται η ΔΕΗ. Ούτως ώστε να διακόψει η ΔΕΗ το ρεύμα στο κτίριο που στεγάζεται!!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!

Ενημέρωση 16:38 – Παρασκευή 25/11/2011
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !!! Να μπεί στη λίστα με τους «Μεγάλους Έλληνες»…

και να ανακηρυχτεί, ο «κορυφαίος Έλληνας», τουλάχιστον για το 2011. Ονομάζεται Γ. Αλαϊάδης και είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου στεγάζεται το εκδοτήριο της ΔΕΗ, που ήταν υπό κατάληψη, με τα γνωστά επακόλουθα.

Είναι αποφασισμένος, να μην πληρώσει το «χαράτσι», εάν και εφόσον κοπεί το ρεύμα έστω και σε έναν καταναλωτή. Σ» αυτή την περίπτωση, η εταιρεία θα είναι αναγκασμένη να εκδώσει εντολή διακοπής ρεύματος και για …τον εαυτό της !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ – ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ και …υποκλιθείτε !!!

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Γ. Αλαϊάδης

Ρωσική λατρεία για Κύπρο και Ελλάδα έφερε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ

Image Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία! Μάλιστα τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα ελληνικά στις κερκίδες όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Ζενίτ και παρά την απαγόρευση της UEFA για ανάρτηση πανό με πολιτικά συνθήματα οι φίλαθλοι της ρωσικής ομάδας καθώς και η διοίκηση της σημαντικότερης ρωσικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν εμπράκτως ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου, και αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος, που αυθαίρετα έχει θέσει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα του νησιού..
Image
Το σπουδαιότερο είναι ότι όταν πληροφορήθηκε η διοίκηση της ρώσικης ομάδας για την επικείμενη ανάρτηση του πανό, επικρότησε την κίνηση, προτρέποντας τους οπαδούς να το «σηκώσουν» και θα πληρώσουν οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ, εφόσον η ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο απαγορεύεται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήταν αδύνατον για το ΑΠΟΕΛ να μην αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (0-0) και να προκριθεί έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μια κυπριακή ομάδα στους «16» καλύτερους της διοργάνωσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΓΑΠ… ΑΝΕΚΔΟΤΑ!


Για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας ας διαβάσουμε επίκαιρα ανέκδοτα για το Γιωργάκη! 1)Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:
- «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
- «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε.»
- «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα. Σε τι χρώμα βγαίνει;»
- «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
- «Ωραία, δώστε μου τότε μια άσπρη!»

2)1)Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:
- «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
- «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε.»
- «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα. Σε τι χρώμα βγαίνει;»
- «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
- «Ωραία, δώστε μου τότε μια άσπρη!»

3))Ο Γιωργάκης και ο Πάγκαλος περπατούν κάτω από ένα δέντρο.
Σε μια στιγμή, πέφτουν πάνω στο κεφάλι του Γιώργου κουτσουλιές από τα πουλιά του δέντρου.
Ρωτάει αμέσως το Πάγκαλο:
- Ρε χοντρέ, τι έχω στο κεφάλι μου;
- «Σκατά», του απαντά αυτός.
- Όχι ΜΕΣΑ, ΕΠΑΝΩ στο κεφάλι τι έχω;

4)Εξηγεί το πρόβλημά του ο Γιωργάκης στην τεχνική υποστήριξη:
- Προσπαθώ να γράψω το password μου, και δεν γίνεται! Το πληκτρολόγιο γράφει μόνο αστεράκια!!!
- Α, μην ανησυχείτε κύριε Πρόεδρε, αυτό γίνεται για την δική σας προστασία. Έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται από πίσω σας, όταν γράφετε το password σας, να μην το δει.
- Ναι, λέει ο Γιωργάκης, αλλά το πληκτρολόγιο γράφει αστεράκια ακόμα και αν δεν είναι κανένας πίσω μου.

5))Ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγο πριν πεθάνει καλεί το γιο του Γιώργο στο κρεβάτι του πόνου και του λέει:
«Αγόρι μου, θέλω να μου υποσχεθείς πως μια μέρα θα κυβερνήσεις αυτή τη χώρα.»
«Μα πατέρα, νόμιζα ότι μετά από όλα αυτά που πέρασες, τη μισείς αυτή τη χώρα.»
Και ο Ανδρέας βγάζοντας την τελευταία του ανάσα απαντάει:
«Ναι, τη μισώ!»

ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ, ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ... ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.. ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ... ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;

Και ένα για το τέλος...
Πως λέγεται η νέα κυβέρνηση ΠΑΠΑνδρέου - ΣαμαΡΑ ; ΠΑΠΑ-ΡΑ, γ αυτο επέλεξαν ότι πιο κοντινό σε επίθετο βρηκαν ...

Έκκληση Αλληλεγγύης: Τώρα τρέξτε στο Α.Τ. Καλλιθέας – έχουν συλληφθεί οι «Δεν Πληρώνω»

Έκκληση Αλληλεγγύης: Τώρα τρέξτε στο Α.Τ. Καλλιθέας – έχουν συλληφθεί οι «Δεν Πληρώνω» Σπεύσατε τωρα στο Αστυνομικο Τμημα Καλιθεας (οδός Λασκαρίδου) όσοι περισσότεροι μπορείτε!!!!!! Συναγωνιστες του κινηματος Δεν Πληρωνω συνελήφθησαν κατα τη διαρκεια κινητοποιησης στη ΔΕΗ, απο 2 διμοιριες ΜΑΤ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972904666, 6932251011. [epitropesdiodiastop.blogspot.com]
Σχετικά διαβάστε εδώ: HXHTIKO: Τα ΜΑΤ δέρνουν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στη ΔΕΗ της Καλλιθέας
tsantiri

20.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι “φεύγουν” από Δευτέρα

Χαρτί απόλυσης ή αλλιώς “πράξη απόλυσης” θα λάβουν τη Δευτέρα 28 του μήνα περίπου 20.000 υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν σε τρεις κατηγορίες και είναι αυτοί που ανοίγουν την εφεδρεία.... Πρόκειται για μόνιμους υπάλληλους που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη εργασίας, αλλά και το 55ο έτος της ηλικίας τους. Οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε σύνταξη και οι θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημόσιο θα καταργηθούν.

Η δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων είναι επίσης μόνιμοι, εκείνοι που ζήτησαν και έγινε δεκτή η αίτησή τους να παραμείνουν στην εργασία μέχρι το 60ο έτος, παρά το γεγονός ότι είχαν συμπληρώσει 35ετια και το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Η τρίτη κατηγορία υπαλλήλων που από Δευτέρα μπαίνουν υποχρεωτικά σε εφεδρεία είναι οι υπάλληλοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. που τέλη του Δεκεμβρίου συμπληρώνουν 35 χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας.
topeiraxtiri

ΧΟΥΝΤΑ: Στέλνουν σε σπίτια πολιτών κλήσεις για τις διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

ΧΟΥΝΤΑ: Στέλνουν σε σπίτια πολιτών κλήσεις για τις διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου Το έγγραφο ανάρτησε στο facebook ο πολίτης που καλείται για προκαταρκτική εξέταση. Ο ίδιος βάζει και τη λεζάντα:
Χωρίς άλλο σχόλια… Καλούμαστε από το «Τμήμα Προστασίας Κράτους και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ», με βάση την παραγγελία της εισαγγελέα που εκδόθηκε στις 17 Νοέμβρη!!!!!!!
Είναι μία από τις κλήσεις πολιτών για τις διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου.
Ιδού η τρομοκρατία του κατοχικού καθεστώτος. Έχουμε καλύψει σκοπίμως το όνομα του κληθέντα συμπολίτη μας καθώς και τα ονόματα των ανακριτών του. Διαβάστε:


tsantiri.gr

Aλβανοί σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες

Σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες οι Αλβανοί. Μέσα σε λίγους μήνες, έκαναν ανάληψη ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, από ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν στην πατρίδα τους, όπως λέει ο μάνατζερ της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία, Γ. Καρακώστας.

Οι περισσότεροι επιστρέφουν στην πατρίδα τους αφού κι εκείνοι δεν αισθάνονται σίγουροι στην Ελλάδα..
prionokordela

Μια παραλία για τον Σημίτη

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας», ο Κώστας Σημίτης θα αποκτήσει ιδιωτική παραλία μπροστά από το εξοχικό τους στους Αγίους Θεοδώρους. Ο πρώην πρωθυπουργός των νταβατζήδων της διαπλοκής κατέθεσε σχετική αίτηση που θα γίνει δεκτή. Μπορεί η παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτη να παραβιάζει το Σύνταγμα αλλά –πέρα από τους νόμους- θα πρέπει να ακούσουμε και τη λογική, και είναι σωστό να παραχωρηθεί η παραλία στον Κώστα Σημίτη.

Ας το παραδεχτούμε πως κανείς μας δεν θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια παραλία με τον Κώστα Σημίτη – ούτε και οπουδήποτε αλλού.

Φαντάζεστε τον Σημίτη με μαγιό; Αυτόν θα έπρεπε να τον πηγαίνουν στην παραλία καλυμμένο με σεντόνια.

Κι αν δεν σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, ας σκεφτούμε τουλάχιστον τους τουρίστες που μπορεί να κάνουν μπάνιο στην ίδια παραλία με τον Σημίτη.

Η θέα του Σημίτη με μαγιό στην παραλία μπορεί να χαλάσει για πάντα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
pitsirikos

Λάμπα καίει συνεχώς για 110 χρόνια!

Perierga.gr - Λάμπα καίει συνεχώς για 110 χρόνια! Η αμερικανική πόλη του Livermore στην Καλιφόρνια ετοιμάζεται να γιορτάσει για τη λάμπα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η λάμπα των τεσσάρων εγκαταστάθηκε το 1901 στον σταθμό πυροσβεστικής της πόλης και από τότε παραμένει σε λειτουργία, αν και είναι συνεχώς αναμμένη. Είναι η παλαιότερη γνωστή λάμπα σε λειτουργία και μάλιστα κατέχει το σχετικό ρεκόρ Guinness. Τη λάμπα δώρισε στην πυροσβεστική ένα επιχειρηματίας το 1901 και με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο το 1903, μια εβδομάδα το 1937 και μερικές διακοπές ρεύματος η λάμπα παραμένει αναμμένη.

Lynn Owens, πρόεδρος επιτροπής (σ.σ. !!!) για τα εκατό χρόνια ζωής της λάμπας, λέει ότι η μακροζωία της έχει εντυπωσιάσει τους επιστήμονες.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς αυτό είναι δυνατό. Είναι μια λάμπα 60 watt που λειτουργεί μόνο για 4 αλλά κανείς δεν ξέρει πώς συνεχίζει και λειτουργεί.» δήλωσε, και συνέχισε λέγωντας πως «επιστήμονες από όλο τον κόσμο έρχονται να παρατηρήσουν τη λάμπα. Κανένας φυσικά δεν τόλμησε να την αγγίξει!».

Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό

Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό Η πρόκληση:

Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.
Η πρόκληση είναι να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου. Η λύση:

Τοποθετούμε ένα μη πορώδες χαρτί (π.χ. χαρτί τράπουλας) στο επάνω στο ποτήρι με το νερό.

Γυρίζουμε προσεκτικά το ποτήρι με το νερό ανάποδα, κρατώντας το χαρτί και το τοποθετούμε πάνω στο ποτήρι με το ουίσκι.

Αργά και προσεκτικά, τραβάμε το χαρτί, τόσο ακριβώς ώστε να δημιουργηθεί ένα πού μικρό άνοιγμα ανάμεσα στα δύο ποτήρια. Το νερό, που είναι βαρύτερο από το αλκοόλ, θα εισρεύσει στο ποτήρι του ουίσκι ποτήρι και θα μετατοπίσει το ουίσκι στο ποτήρι με το νερό.

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των υγρών και η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί.

Είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα μεταξύ των ποτηριών να είναι πολύ μικρό γιατί σε άλλη περίπτωση το νερό και το ουίσκι αναμειγνύονται!.

Προς όλους τους Έλληνες!


ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: "Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ."

Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ (φωτο)

Η μικρή κομμουνίστρια μεγάλωσε και έγινε η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου. Και έχει το μέλλον του καπιταλισμού στα χέρια της!
Φυσικά, δεν είναι άλλη από την Άνγκελα Μέρκελ. Τη (νέα) Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης, τη γυναίκα που κάνει καλά τον Σαρκοζί, τον Μπαρόζο, τον Ρομπάι και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες, που μια της λέξη ρίχνει και ανεβάζει κυβερνήσεις και... αγορές. Η Daily Mail φιλοξενεί το πορτρέτο της, όλα όσα θέλετε ή δε θέλετε να ξέρετε για την φράου Μέρκελ.

Όλα αυτά για το κορίτσι που κάποτε (πριν από 21 χρόνια) έκανε αίτηση για μια θέση στο γραφείο Τύπου της καγκελαρίας, αλλά δεν την προσέλαβαν ποτέ. Που να ήξεραν ότι μια μέρα θα έπαιρνε τη δουλειά στο... υψηλότερο επίπεδο!

Και γιατί την απέρριψαν; Γιατί οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν υψηλή πίεση και κρίθηκε πως ίσως να μη μπορούσε να αντέξει την πίεση. «Από τότε, έχω πολύ καλή ιατρική παρακολούθηση» λέει εκείνη με αρκετή δόση χιούμορ, αφού της αρέσει να λέει την ιστορία για την απόρριψή της από την καγκελαρία.

Μπορεί η πρώτη απόπειρά της να δουλέψει στην καγκελαρία να έπεσε στο κενό, αλλά η φιλοδοξία της, την έφερε μια μέρα στην κορυφή, να κρατά στα χέρια της το μέλλον της Γερμανίας και της Ευρώπης. Μόνο που όπως οι Γερμανοί έτσι και οι υπόλοιπο Ευρωπαίοι δεν τη συμπαθούν.

«Κανείς δεν την αγαπάει, κανείς δεν την λατρεύει, αλλά όλοι τη σέβονται», λέει για την Άνγκελα Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Στοκ, καθηγητής Πανεπιστημίου και βιογράφος της Γερμανίας καγκελάριου. «Είναι σαν τον Τόνι Μπλερ, αλλά χωρίς αρχές» πιστεύουν πολλοί.

Η ζωή στην άλλη πλευρά του Τείχους
Όλα αυτά για το κορίτσι που γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 στο Αμβούργο (μέρος της τότε δυτικής Γερμανίας), μεγάλωσε στη μικρή πόλη των 13.000 κατοίκων, το Τέμπλιν της ανατολικής Γερμανίας όταν ο πάστορας πατέρας αποφάσισε να μετακομίσει η οικογένεια στην άλλη πλευρά του Τείχους.
Λέγεται ότι όταν στις 13 Αυγούστου του 1961 χτίστηκε το Τείχος του Βερολίνου, η μητέρα της κάθισε σε μια εκκλησία κι έκλαιγε, ενώ ο πατέρας της ένιωσε απελευθερωμένος. Η απόφασή του να φύγει από την ακμάζουσα δυτική Γερμανία για να εργαστεί σε ένα σπίτι με παιδιά που είχαν νοητική υστέρηση, στο ανατολικό τμήμα που ακόμη ήταν ερείπιο από τους βομβαρδισμούς, άφησε ακόμη και την οικογένειά του έκπληκτη.

Αν και οι κομμουνιστές δεν τα είχαν ποτέ καλά με την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της και αντιμετώπιζε με καχυποψία τους προτεστάντες, η οικογένεια του Χορστ Κάσνερ απολάμβανε ιδιαίτερα προνόμια: τους επέτρεπαν να βλέπουν εκπομπές της δυτικής τηλεόρασης, να διαβάζουν δυτικές εφημερίδες, ακόμη και να παίζουν Μονόπολι, το υπέρτατο καπιταλιστικό επιτραπέζιο παιχνίδι!
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Πανηγυρίζοντας ένα γκολ της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2006
Ψυχρός και σκληρός ο πατέρας της, πίεζε συνεχώς την Άγκελα να είναι η καλύτερη μαθήτρια. Και ήταν... Έμαθε και τη γλώσσα της «μητέρας Ρωσίας». Και την έμαθε τόσο καλά, που κέρδισε βραβείο ένα ταξίδι στη Μόσχα. Η... ανταγωνιστικότητα είναι φίλη της ακόμη και σήμερα. Σε ό,τι κάνει, θέλει να είναι πρώτη.

Ο πρώτος γάμος και ο Κολ
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, δούλεψε ακόμη και ως σερβιτόρα σε ντίσκο. Το 1977, σε ηλικία 23 ετών, γνώρισε τον συσπουδαστή της, Ούλριχ Μέρκελ. Μετακόμισαν στο Βερολίνο, αλλά πέντε χρόνια μετά, ο γάμος τους διαλύθηκε.
«Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκα στο γάμο με την απαραίτητη σοβαρότητα», έχει πει η ίδια.
Στην υγειά μας...
Η πρώτη της γνωριμία με την πολιτική ήρθε στα 35 της χρόνια, όταν συμμετείχε σε μια ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λίγες μέρες πριν από την πτώση του Τείχους. Ακολούθησε η συμμετοχή στο συντηρητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και η γνωριμία με τον Χέλμουτ Κολ, τον «πατέρα» της συνένωσης των δυο Γερμανιών.

Ο τότε καγκελάριος την αποκαλούσε «το κορίτσι μου». Ήταν για εκείνη ο μέντορας της. Αλλά ήρθε η στιγμή που αποκάλυψε το θράσος και τη «βαρβαρότητα» της. Όταν ο Κολ βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο και το Κόμμα αμφιταλαντεύτηκε για το μέλλον του, η προστατευόμενή του, με ένα πρωτοσέλιδο άρθρο της, ζήτησε δημόσια την παραίτησή του!
Μια βραδιά στην όπερα... Το ντεκολτέ της, σχολιάστηκε έντονα!
«Μπορεί κάνεις να πει ότι ποτέ δεν υποτίμησα τον εαυτό μου. Δεν είναι κακό να είσαι φιλόδοξος» θα πει λίγα χρόνια, σε μια συνέντευξη, μετά χαμογελώντας!

Η συγκατοίκηση και ο δεύτερος γάμος υπό την πίεση των... Γηραιών
Δεν είχε καμία πρόθεση να παντρευτεί τον Γιοακίμ Σάουερ. Αλλά οι... «γηραιοί» των Χριστιανοδημοκρατών, είχαν άλλη άποψη. Η συγκατοίκησή Μέρκελ-Σάουερ δεν τους άρεσε γιατί φοβήθηκαν ότι θα επηρέαζε την εικόνα του κόμματος και της αρχηγού του. «Αναγκάστηκαν» λοιπόν να παντρευτούν το 1998, πέντε χρόνια πριν πάρει τα σκήπτρα της Γερμανίας και τον τίτλο της καγκελαριου.
Με τον δεύτερο σύζυγό τηςΜε τον δεύτερο σύζυγό της
Επιστήμονας και καθόλου φίλος με τη δημοσιότητα, ο Σάουερ προτιμά το εργαστήριό του και την ορειβασία με τη σύζυγό του, από τις δημόσιες εμφανίσεις. Και βαριέται τόσο τα φώτα της δημοσιότητας, που άργησε ακόμη και για ένα γεύμα στο Λευκό Οίκο!

«Δεν είναι μια από εμάς»
Εκείνοι που μεγάλωσαν στην ανατολική Γερμανία τη θεωρούν «προδότη» και σαν έναν άνθρωπο που δε μπορεί να νιώσει τα προβλήματά τους. «Δεν τη βλέπουν σαν μια από εκείνους» λέει ο συγγραφέας Ματιάς Μάτουσεκ.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται, εκτός απ’ το ότι θέλει να μείνει στην εξουσία και δεν αρκεί να μένει εκεί μόνο για την εξουσία», λένε πολλοί όταν τους ρωτούν για τη Μέρκελ. Αλλά (χωρίς καμία πρόθεση να τη δικαιολογήσουμε) έτσι έμαθε. Μεγαλώνοντας στην ανατολική Γερμανία, η ανάγκη να κρατάει καλά κρυμμένα αυτά που πιστεύει και σκέφτεται, έγινε δεύτερη φύση της.

Γι’ αυτό δεν αποκαλύπτει ποτέ τι σκέφτεται. Μόνο ότι δεν θέλει το ευρωομόλογο λέει συνέχεια...Οι γκριμάτσες της κάθε φορά που μιλάει δίνουν "τροφή" στους φωτογράφους
Το ίδιο και οι εκφράσεις του προσώπου της κάθε φορά που ακούει κάτι με το οποίο δε συμφωνεί!
newsit.gr

Αφιερωμένο στα παιδιά σήμερα ...


Όταν ήμουν μικρη δεν είχα iphone, ούτε
laptop ούτε PSP. Έπαιζα όλη μέρα κρυφτό, σχοινάκι, ποδήλατο. Πήγαινα σπίτι όταν
νύχτωνε. Η μαμά μου δεν με έπαιρνε τηλέφωνο, απλά μου φώναζε από το σπίτι. Αντί
για facebook είχα μόνο τους φίλους της γειτονιάς μου. Δεν είχαμε dettol αλλά
παίζαμε στη λάσπη. Κάθε μέρα βλέπαμε tom&jerry και όχι τα ξέκωλα και τους
μαλακες των πρωινών εκπομπών. Χαρούμενη παιδική ηλικία! Ανέβασε το κι εσύ στο
προφίλ σου, εάν έχεις πιει νερό απο λάστιχο και πάλι επιβίωσες :P

Σε 80 ημέρες θα κόβουν το ρεύμα

Σε 80 ημέρες θα κόβουν το ρεύμα Η πληρωμή της πρώτης δόσης για το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει κανονικά, ακόμη και αν υπάρχουν λάθη... στον υπολογισμό ενώ οι όποιες διορθώσεις και ο συμψηφισμός των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους θα γίνουν μετά την εξόφληση της πρώτης δόσης, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ο διπλασιασμός της προθεσμίας, που δίνεται στον καταναλωτή μέχρι να του κόψουν το ρεύμα.

Έτσι παρατείνεται στις 80 ημέρες, αντί για τις 40 ημέρες που ίσχυε με την αρχική απόφαση, η προθεσμία από τη λήψη της ημερομηνίας πληρωμής του τέλους έως την ημέρα που η ΔΕΗ θα προχωρά στην διακοπή του ρεύματος για όσους δεν εξοφλήσουν το τέλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ στις 17 Σεπτεμβρίου. Όποιο ποσό και αν προκύψει ακόμη και αν είναι λάθος πρώτα θα πληρωθεί και μετά θα διορθωθεί και θα συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές.

Το υπουργείο Οικονομικών θα συστήσει σε όλες τις εφορίες τριμελή επιτροπή η οποία θα δέχεται αιτήσεις ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, αλλά ατόμων που δεν εξαιρούνται ρητά από το μέτρο με βάση το νόμο όπως είναι οι άποροι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 80% και άνω κτλ).

Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν εφοριακό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν κοινωνικό λειτουργό από το Δήμο και έναν αστυνομικό υπάλληλο.

Η επιτροπή θα εξετάζει αν συντρέχουν οι λόγοι για να ενταχθούν τα πρόσωπα αυτά στο χαμηλό συντελεστή φορολογίας 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι στην κατηγορία των ατόμων που εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή, υπάγονται και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω. Επίσης υπάγονται και πρόσωπα που ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση και όσα άτομα χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Αναφορικά με τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί σε πολλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και αφορούν τα τετραγωνικά του ακινήτου, την τιμή ζώνης ή και την παλαιότητα θα ακολουθούνται τα εξής βήματα:

Ο διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ θα στείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα που ανήκουν στη διοικητική περιφέρεια του βάση των οποίων υπολογίστηκε το έκτακτο τέλος ακινήτων.

Οι πολίτες θα έχουν προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου να υποβάλλουν στους Δήμους τους αιτήσεις για τη διόρθωση των λαθών, αφού όμως πληρώσουν κανονικά τη δόση που έχει προκύψει με βάση τα στοιχεία της 17ης Σεπτεμβρίου.

Στην περίπτωση που από τις διορθώσεις προκύψει διαφορά φόρου αυτή θα επιστραφεί με την επόμενη εκκαθάριση λογαριασμού ΔΕΗ μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.
Οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 27 Ιανουαρίου 2011 ενημερωμένες καταστάσεις με τα στοιχεία των ακινήτων των δημοτών τους στο διαχειριστή δικτύου της ΔΕΗ.
Ο διαχειριστής της ΔΕΗ θα στείλει στη συνέχεια τα στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (στο σύστημα TAXIS) η οποία θα ελέγξει αν οι τιμές ζώνης είναι οι σωστές.

Αν διαπιστώσει λάθος θα το διορθώσει και στη συνέχεια μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η ΓΓΠΣ θα επιστρέψει στο δίκτυο της ΔΕΗ τα τελικά στοιχεία.

Με βάση τις διορθώσεις και τις νέες καταστάσεις ο διαχειριστής της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα προχωρήσει στον υπολογισμό του φόρου επί των ακινήτων και θα στείλει τους λογαριασμούς στους πολίτες.
epikaira.

Αγιαλόν: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα στο θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων

Αγιαλόν: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα στο θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων
Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν υπογραμμίζει... ην αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων με την Κύπρο και να προωθήσει το φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, διαμηνύοντας παράλληλα στην Τουρκία ότι η χώρα του θα συνεχίσει να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Εμείς σύντομα θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα πιθανά κοιτάσματα που υπάρχουν τόσο στα ισραηλινά όσο και στα κυπριακά νερά και μπορούμε να συνεργαστούμε για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη από μια τέτοια συνεργασία» τονίζει.


Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της ισραηλινής πλευράς για συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας και αποκαλύπτει ότι «κορεατικές, κινεζικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες ήδη ενδιαφέρονται να έρθουν στην περιοχή για τα κοιτάσματα».

Τέλος, επιβεβαιώνει την πρόταση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

epikaira.gr

Όλα τα είχαμε, τα νέα διόδια μας έλειπαν


Μαζική κινητοποίηση ενάντια στα νέα διόδια που στήνονται επί της Εγνατίας Οδού, στην Ανάληψη Λαγκαδά, διοργανώνουν αύριο το πρωί τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Λαγκαδά. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις... 11.00 το πρωί του Σαββάτου, καθώς ο σταθμός τίθεται από σήμερα σε λειτουργία. Το αντίτιμο των διοδίων ανέρχεται σε 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και λεωφορεία και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.
taxalia

Πέθανε ο νεωκόρος στη Θεσσαλονίκη

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 66χρονος νεωκόρος που δέχτηκε επίθεση από διαρρήκτες μέσα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο... Ωραιόκαστρο, την προπερασμένη Τετάρτη. Ο άτυχος 66χρονος από..
την ημέρα του συμβάντος μέχρι χθες νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου ο κυρ Νίκος (όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν οι πιστοί της ενορίας) δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι από τρεις διαρρήκτες μέσα στο Ναό. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ναό που υπηρέτησε επί χρόνια.

thestival