Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έκκληση για ΤΡΟΦΙΜΑ κάνουν οι εργαζόμενοι του Alter

Έκκληση για ΤΡΟΦΙΜΑ κάνουν οι εργαζόμενοι του Alter
Σε οριακό σημείο πολλοί εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ παραμένουν στο κτίριο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάνουν έκκληση για βοήθεια
Στο blog που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να επικοινωνούν με τον κόσμο, αλλά και εργαζόμενους άλλων ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ευχαριστούν κάποιους για την παροχή χρημάτων, αλλά αυτό που πραγματικά τους λείπει είναι κάτι άλλο, όπως είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα το μήνυμα των εργαζομένων αναφέρει:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ… όσους εκφράζουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ… μην φέρνετε χρήματα. Αρκούν οι προμήθειες σε τρόφιμα για τη συντήρηση των οικογενειών των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: παραμένουμε αμετακίνητοι στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.
τσαντιρι

Λαϊκή κατακραυγή έχει προκαλέσει το ζήτημα των μισθών στη Βουλή


Λαϊκή κατακραυγή έχει προκαλέσει το ζήτημα των μισθών στη Βουλή
Κοροϊδία οι ανακοινώσεις σχετικά με τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής;


Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας έχουν κατακλύσει από χθες το μεσημέρι το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής των Ελλήνων. Οι πολίτες διαμαρτύρονται εντονώτατα για την απρόκλητη κοροϊδία καθώς κόβονται μεν από τους υπαλλήλους τα εξωφρενικά τους προνόμια, αλλά μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε πως καταργούνται ο 15ος και 16ος μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής που επί χρόνια καρπώνονταν αυτή την εξωφρενική παροχή, οι μοναδικοί σε όλη τη χώρα. Την ίδα ώρα όμως σε αντιστάθμισμα θεσμοθετήθηκε πριμ ενίσχυσης του κοινοβουλευτικού έργου χωρίς καν να ανακοινώνονται τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος υπάλληλος θα το λαμβάνει. Ούτε δε και το ανώτατο ύψος του.

Κατά τα λοιπά, η δεύτερη ανακοίνωση ότι καταργούνται 300 θέσεις υπαλλήλων στη Βουλή δεν έχει καμία αξία αν δεν συνοδεύεται με τον εξωφρενικό αριθμό των προσλήψεων που έγιναν την τελευταία 15ετία καθώς και τους «πάτρωνες» του κάθε υπαλλήλου.


Πηγή: iefimerida.gr

«Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία»


«Θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη – ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που μετέδωσε η γερμανική Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία SWR.
Ο αριθμός των Ελλήνων που, λόγω κρίσης, αναζητούν δουλειά στην Τουρκία και, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη αυξάνεται συνεχώς. «Θέλω να φύγω με τον σύζυγο και την κόρη μου. Για την κόρη μου δεν υπάρχει πλέον μέλλον εδώ. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά παντού είναι καλύτερα από ότι εδώ. Εάν όλα πάνε καλά, θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη. Εάν όχι τότε μπορεί να πάμε Αυστραλία. Το θέμα είναι να φύγουμε», λέει μια κυρία, κάτοικος Αθηνών, σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.
Για πολλούς Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν, η Κων/πολη είναι η πρώτη επιλογή. Πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος διδάσκει εδώ και ένα χρόνο στην Κων/πολη.
prionokordela

BINTEO: Να πως βλέπουν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ την ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικό το λιγότερο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σενάριο της νέας ταινίας που ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί.Ο Τόντορ Πετρόφ, πρόεδρος της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» και κολλητός του πρωθυπουργού Γκρουέφκσι, ετοιμάζει μία ταινία με αρρωστημένο σενάριο!

Κεντρικός ήρωας της ταινίας, είναι ένας Αμερικανοσκοπιανός πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας και περνάει τα πάνδεινα στην απολίτιστη Ελλάδα, εξ ου και ο τίτλος «η άλλη Ελλάδα»...


«Θέλουμε να κάνουμε μια ταινία για να αποδείξουμε τον φασιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει ο Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το έτσι το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τον κινηματογράφο!

«Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει στο τέλος.

Κεντρικός ηρώας τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» βίαια το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ….

Το σενάριο εκτυλίσσεται αρχικά έξω από την Αθήνα, όπου στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, ο νεαρός θα καυγαδίσει με ομάδα …νεοναζί, που σταμάτησαν φορτηγό επειδή είχε σκοπιανές πινακίδες και επιχειρούν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».

Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία.

Εξαιτίας του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται και κατόπιν «άνωθεν εντολών» πιέζεται να ομολογήσει από που κατάγεται!

Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος …Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει!

Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας».

Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ – Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο…



ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
on-news

Κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα στη Βουλή για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι έχει τεράστιες προσωπικές αντοχές
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι έχει τεράστιες προσωπικές αντοχές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
Αθήνα
Με μείωση αντιπαραγωγικών δαπανών, μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι με επιβολή νέων μέτρων με μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία των διαπραγματεύσεων του PSI, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχω θετικές ενδείξεις, θα τα καταφέρουμε, θα είναι μια ανταπόδοση των θυσιών του ελληνικού λαού και μια προοπτική στη νέα γενιά».

Το θέμα του PSI δεν μπορεί να το διαχειρίζεται μια κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και μάλιστα εν κρυπτώ, αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για συνθήκες διάλυσης της χώρας και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει με ειλικρίνεια αν θα επιβληθούν νέα μέτρα «και να μην κρυφτεί πίσω από ωραία σχήματα γιατί δεν το αντέχει ο ελληνικός λαός».

Διαχειρίζομαι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για τεράστιες προσωπικές αντοχές που διαθέτει, σημείωσε ότι όταν ανέλαβε τον Ιούνιο του 2011, είχε πλήρη γνώση πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και πρόσθεσε ότι δεν ήταν προσωπικές επιλογές του τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν.

«Το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι δική μου έμπνευση. Ούτε του κ. Παπαδήμου. Ήταν μια επιλογή που έπρεπε να κάνουμε ώστε να έχουμε έσοδα εκτός του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους που δυστυχώς έχει πεπερασμένες ικανότητες. Ποτέ δεν θα κόβαμε το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

Έμφαση έδωσε ο κ. Βενιζέλος στο διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς, όπως είπε, θα κριθεί η χώρα στις διαρθρωτικές της αλλαγές, ενώ χαρακτήρισε «αναγκαίο αυτό που κάνουμε αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και εκτός Ευρωζώνης».

Ακόμα, επέκρινε όσους δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τη θέση τους τονίζοντας ότι, «στις συζητήσεις με την τρόικα πρέπει όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη, δίκαια όχι άδικα, και να μην διαχωριστούμε σε αφελείς πονηρούς».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να παραδεχθεί ότι απέτυχε η οικονομική συνταγή που εφαρμόστηκε και ότι μετά από δύο χρόνια θυσιών όλοι οι στόχοι βρίσκονται στο σημείο μηδέν, συζητά με την τρόικα για άμεση λήψη μέτρων.

«Οι επιλογές που με πάθος υπερασπιστήκατε οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Πείτε το δημόσια και μην συνεχίσετε να διαπράττετε το έγκλημα. Η κοινωνία στενάζει. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τη δημοκρατία να την υπερασπιστούμε. Χρειάζεται μια κυβέρνηση με λαϊκή ετυμηγορία και με νωπή εντολή να υπερασπιστεί τα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται. Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επιβεβαιώσει την λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία.»

Ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για «αφωνία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Σύνοδο Κορυφής», όπου, όπως είπε, «πήγε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και αρκέστηκε στο να παρακολουθήσει και να συνταχθεί με το σχέδιο Μέρκελ-Σαρκοζί που διαμορφώνει αναμορφωτήριο για απείθαρχες χώρες».

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας: «Το στοίχημα της επόμενης μέρας θα κριθεί αν λέμε την αλήθεια χωρίς εξωραϊσμούς και είμαστε ειλικρινείς. Ας μην θυσιαστεί αυτή η κυβέρνηση στη πολιτική του παρασκηνίου. Είμαι βέβαιος ότι εκπροσωπώ και τη λογική αυτή του πρωθυπουργού. Ας μην τα μετράμε όλα με χαμηλά μέτρα και σταθμά μιας ξεπερασμένης κομματικής λογικής.»

Αιχμές και εξηγήσεις για την κούραση

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βενιζέλος έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα είπε στις αρχές της εβδομάδας περί «εξουθένωσης»:

«Όταν είπα ότι είμαι εξουθενωμένος, δεν εννοούσα ότι είμαι κουρασμένος, όπως ορισμένοι ευτελίζοντας τα πράγματα επιχείρησαν να πουν. Εννοούσα και εννοώ ότι συμπάσχω με τον Έλληνα πολίτη που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι έχει «πλήρη συνείδηση του τι περνάνε οι Έλληνες πολίτες και μακάρι να μπορούσα να τους απαλλάξω από ένα μικρό ελάχιστο μέρος του βάρους που σηκώνουν», ενώ «διεμήνυσε» προς διάφορες κατευθύνσεις: «Εγώ έχω τεράστιες προσωπικές αντοχές».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, με αφορμή τα όσα αναφέρονται στον Τύπο περί «συντροφικών μαχαιρωμάτων».

«Λέμε κυβέρνηση συλλογικής ευθύνης. Στο Υπουργικό πρέπει να διατυπώνονται όλες οι απόψεις. Το να συνυπάρχουν, να συνομιλούν, να διαφοροποιούνται τα κόμματα είναι επίτευγμα της δημοκρατίας μας. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας ενοχοποιούνται τα πάντα και καταβαραθρώνονται στην χειρότερη εκδοχή της ίντριγκας και της παραπολιτικής» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Newsroom ΔΟΛ
 
 .in.gr

Σκάνδαλο: "Εξαφανίστηκαν" τα λεφτά των πυρόπληκτων της Ηλείας! Ποιο λαμόγιο τα "έφαγε";

Σε μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση του «ταμείου Μολυβιάτη» που είχε συσταθεί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

 Βουλευτές, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλουν ότι...



 Τα χρήματα που είχαν προσφέρει πολλοί δωρητές και διαχειριζόταν ο πρώην υπουργός ως Πρόεδρος του Ταμείου, «έχουν κάνει φτερά» και δεν έχουν διατεθεί για να γίνουν τα σημαντικά έργα που απαιτούνται στην περιοχή.

 «Το “ταμείο Μολυβιάτη” δεν μπόρεσε να αποδώσει το έργο το οποίο επωμίσθηκε, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μένουν αδιάθετα. Η προηγούμενη κυβέρνηση μετέφερε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα και πάλι να παγώσουν» αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην υπουργός Πέτρος Τατούλης αν και ο Πέτρος Μολυβιάτης ισχυρίζεται ότι επί των ημερών του ξοδεύτηκαν περίπου 76 εκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν πάνω από χίλια σπίτια και αγροτικά οικήματα.

 Όπως καταγγέλλουν όμως ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές της Ηλείας, κανείς δεν έχει δει αυτά τα σπίτια «φαντάσματα»...

 Κατατέθηκαν μηνύσεις για υπεξαίρεση από βουλευτές

 Μάλιστα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση των χρημάτων του «ταμείου Μολυβιάτη» έχουν καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιώργος Κοντογιάννης.

 «Δεν είναι δυνατόν ιδιώτες, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, να έχουν οικοδομήσει ολόκληρα χωριά, όπως στην περίπτωση της Μακίστου, και το κράτος να μην δίνει χρήματα για την κατασκευή των δρόμων πρόσβασης στα χωριά αυτά.

 Όταν μάλιστα μένουν ανεκμετάλλευτα τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Κοντογιάννης.

 «Αυτές τις δωρεές που είχαν συγκεντρωθεί στο “ταμείο Μολυβιάτη”, κάποιοι, αυθαίρετα και εναντίον της θέλησης των δωρητών, τις έχουν ρίξει στο Δημόσιο Ταμείο και κανείς δεν ξέρει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Τζαβάρας.

 Καταγγέλλει σκάνδαλο και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

 Την έλλειψη έργων στην Ηλεία και το διαφαινόμενο σκάνδαλο με το «ταμείο Μολυβιάτη» καταγγέλλει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να παραιτηθεί: «Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός σε σχέση με τα λεφτά του «ταμείου Μολυβιάτη» που τα σκορπάνε σε όλη την Ελλάδα… Δεν έχουμε που να σταθούμε εδώ πέρα. Ποιος ο λόγος να παριστάνουμε τους βουλευτές;»

 Πρόσφατα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό από τα χρήματα του Ταμείου για να κάνει κάποια έργα. Ο Τατούλης ισχυρίζεται ότι με ενέργειας της περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια για να διατεθούν σε έργα.

 Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών...
 on-news.gr/