Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Ύπνος και κρίση ..


Συζητούν 2 φίλοι....

-Πω πω… δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τις τελευταίες μέρες... με την κρίση και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...
-Εγώ πάλι κοιμάμαι σαν μωρό...
-Πλάκα κάνεις!!!
-Όχι, καθόλου, κάθε 2 ώρες ξυπνάω και κλαίω...

‘Ερανος για τη θέρμανση του σχολείου Καλαμπάκας

‘Ερανο αναγκάζονται να κάνουν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας προκειμένου να καλύψουν το κόστος θέρμανσης του σχολείου. Αυτό καταγγέλλει στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννα Διαμαντοπούλου ο αν. Βουλευτής κ. Βασ. Οικονόμου του Κινήματος «Ελεύθεροι Πολίτες».

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου του Νομού Τρικάλων και όπως μας πληροφορεί ο Συντονιστής των «Ελευθέρων Πολιτών» Νομού Τρικάλων, κ. Χρήστος Ευσταθίου, οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσαν, προχωρούν σε έρανο συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να προβούν στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης του σχολείου, διότι οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες λόγω μειωμένης ώρας λειτουργίας των καυστήρων.

Παρά το γεγονός ότι ζούμε στο 2011, τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου είναι πρωτόγνωρα και παραπέμπουν σε εποχές λίγο μετά τον πόλεμο και όχι στον 21ο αιώνα και οφείλονται αποκλειστικά στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας από την Κυβέρνηση. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες του για την θέρμανση χρειάζεται 35.000€ και φέτος στάλθηκαν από το Υπουργείο μόνο 4.100€, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πρεβέντης Κώστας» καταγγέλλει ο βουλευτής.
prionokordela.gr

«Τα παιδία παίζει» την ώρα που καταρρέει το σύμπαν

Σε θεωρητικές δεσμεύσεις για τη σωτηρία του ευρώ και τη στήριξη της Ιταλίας περιορίστηκαν μετά το πέρας της σημερινης συνόδου στο Στρασβούργο, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας αποφεύγοντας για άλλη να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα καυτά ζητήματα. Με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη να αγγίζει πλέον και τον πυρήνα της Ε.Ε., όπως διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τα spread των ευρωπαϊκών ομολόγων να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και παρά τις κραυγές αγωνίας Γάλλων υπουργών για άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ για τη διαχείριση της κρίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σταθερή στις θέσεις της, απορρίπτοντας την ιδέα του ευρωομολόγου και ξεκαθαρίζοντας πως αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ δεν θα σχετίζονται με την ΕΚΤ, η οποία παραμένει ανεξάρτητη. Ο Γάλλος πρόεδρος περιορίστηκε απλώς στο να συμφωνήσει μαζί της...


Μετά τη σημερινή μίνι Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, Παρίσι και Βερολίνο τόνισαν ότι θα υποβάλλουν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για την τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ, όσο και για την βελτίωση της διακυβέρνησης στις χώρες της ευρωζώνης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η Άγκελα Μέρκελ, οι τροποποιήσεις των Συνθηκών της ΕΕ δεν θ' αφορούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι και οι τρείς ηγέτες συμφώνησαν στο ότι πρέπει να διατηρηθεί η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ απηύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως «πιστεύω και ελπίζω ότι θα προχωρήσει η ιδέα ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης». Πρόσθεσε ακόμη πως η αναθεώρηση συνθηκών της ΕΕ θα είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που θα ενέχει κινδύνους.

Διαφωνία υπήρξε όμως και για το ζήτημα των ευρωομολόγων μεταξύ Σαρκοζί και Μόντι από την μία πλευρά και Άγκελας Μέρκελ από την άλλη. Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε «πως δεν είναι απαραίτητα», επισημαίνοντας ότι η θέση της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει, αλλά το ζήτημα δεν είναι «εάν είναι υπέρ η κατά».

Οι δύο ηγέτες δεν παρέλειψαν, ωστόσο, για άλλη μια φορά να διαμηνύσουν τη δέσμευσή τους για τη σωτηρία του ευρώ, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί διευκρίνισε πως «υπάρχει η επιθυμία μας, η δική μου και της κυρίας Μέρκελ, για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την Ιταλία του Μάριο Μόντι».

O Ιταλός πρωθυπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι «η Ιταλία θα μηδενίσει την σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ εντός του 2013 και το επόμενο έτος θα παρουσιάσει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα». Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του «θα διαβάσει το μάθημά της».

Ο Μόντι επανάλαβε για μια ακόμη φορά ότι η εξυγίανση «θα πρέπει να είναι βιώσιμη, να πραγματοποιηθεί με τρόπο δηλαδή που να ευνοεί την ανάπτυξη». Σύμφωνα με τα σχόλια της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, ο Μάριο Μόντι πέτυχε τον ένα από τους στόχους του: να θεωρηθεί σημαντικός και βασικής σημασίας συνομιλητής τόσο από τον Γάλλο πρόεδρο όσο και από την γερμανίδα καγκελάριο. Η Μέρκελ δήλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε» από τα μέτρα τα οποία της εξέθεσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει η Rai, ο Μόντι κατάφερε να εξασφαλίσει ότι θα είναι ο πρώτος που θα δει τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας. Από την άλλη όμως σχολιαστές της ιταλικής τηλεόρασης υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική πρόοδος σε ό,τι αφορά τον μελλοντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την υιοθέτηση των ευρωομολόγων.

Αμέσως μετά την επίσημη δήλωση της Μέρκελ ότι συνεχίζει να εναντιώνεται στην έκδοσή τους, η απόδοση των ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, ξεπέρασε και πάλι το 7%. Στις 15:32 (16:32 ώρα Ελλάδας) ανερχόταν σε 7,081% από 6,956% την Τετάρτη στο κλείσιμο. Το ιστορικό υψηλό του επιτοκίου μετά την δημιουργία της ευρωζώνης είχε διαμορφωθεί, την 11η Νοεμβρίου, σε 7,483%.

Σε ότι αφορά το ευαίσθητο αυτό κεφάλαιο, εκείνο που μένει να εξακριβωθεί, είναι αν η δήλωση του Νικολά Σαρκοζί ότι «η οικονομική διακυβέρνηση, οι κυρώσεις και τα Ευρωομόλογα, είναι ένα ενιαίο πακέτο, που θα παρουσιασθεί μαζί» θα βρει σύντομα πρακτική επαλήθευση.

Ο Μόντι αναμένεται να παρουσιάσει τις περικοπές και μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε στην Γερμανίδα καγκελάριο «άμεσα» και πιο αναλυτικά στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

Όλι Ρεν: Η ευρωζώνη είτε θα ενισχυθεί ή θα αποσυντεθεί

Στο μεταξύ, από το Ελσίνκι, ο επίτροπος για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε πως η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει φέρει σε κρίσιμη κατάσταση την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση -από την οποία κατάσταση είτε θα βγει ενισχυμένη ή θα αποσυντεθεί. «Μπροστά μας έχουμε τώρα ή τη βραδεία αποσύνθεση της ευρωζώνης ή μια σημαντική ενίσχυση της νομισματικής ένωσης», τόνισε.

Ο επίτροπος Ρεν αρνήθηκε να σχολιάσει το πολύ μέτριο αποτέλεσμα της δημοπράτησης των γερμανικών ομολόγων χθες Τετάρτη, με την οποία τα επιτόκιά αυτών αυξήθηκαν και το Βερολίνο αντί των επιθυμητών 6 δισ. ευρώ, τελικά εισέπραξε μόνον 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. «Συνηθίζουμε να μην σχολιάζουμε ημέρα με τη ημέρα τις εξελίξεις στις χρηματαγορές», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Ρεν, χωρίς όμως να παραγνωρίσει ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή» και εκτιμώντας ότι «η κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους έπληξε τον πυρήνα όλης της ΕΕ».

«Το μεταδοτικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας απο την Ελλάδα, επεκτείνεται αρχικά σε πολλά κράτη της ΕΕ, τώρα όμως έφθασε στα κράτη που αποτελούν τον πυρήνα της ΕΕ, τον πιο σκληρό πυρήνα της ΕΕ», δήλωσε σε αυτό το σημείο ο επίτροπος Ρεν. «Πρέπει λοιπόν το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου χωρίς χρονοτριβές να λάβει θαρραλέες, αποφασιστικές αποφάσεις», επισήμανε ο ίδιος, καθώς οι στόχοι που τώρα πρέπει να υλοποιηθούν είναι: «το ξεπέρασμα της κρίσης, η ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, η διόρθωση των ανισορροπιών».

«Αν όλα αυτά δεν γίνουν, ούτε τα ευρωπαϊκά, ούτε άλλα κράτη θα θελήσουν τα ευρωομόλογα», κατέληξε ο επίτροπος Ρεν. Πτώση και σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές

Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν πτώση για 6η συνεχή ημέρα. Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε 0,24% στις 5127,57 μονάδες ενώ πτωτική ήταν η τάση και για τον DAX στη Φρανκφούρτη που διαμορφώθηκε στις 5428,11 μονάδες (-0,54%). Οριακή ήταν η μεταβολή του CAC40 στο Παρίσι που υποχώρησε στις 2822,25 μονάδες με πτώση 0,01%. Πτώση 0,54% είχε ο SMI στη Ζυρίχη που έκλεισε στις 5356.96 μονάδες.

Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων στη ΔΕΗ Χολαργού

Ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 15 συλληφθέντων στην κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού. Ένας από τους συλληφθέντες, πολίτης, βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής. Το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία «έσπασε» την κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οδγώντας τους 15 εξ αυτών στον εισαγγελέα. Ο Μανώλης Γλέζος μετέβη στην εισαγγελία, μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα και ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων συνδικαλιστών και πολιτών. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο. Έξω από το εισαγγελικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους: «Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστοί». Νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Ά. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε».

Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή που θα τους επιβληθεί.

Ράιχενμπαχ προς επενδυτές: "Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα"!

Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"!

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι....
δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!

Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, διευκρινίζοντας προφανώς βουλιάζοντας πιο γρήγορα την χώρα. αυτό εξάγεται με ασφάλεια από τα λεγόμενά του!

Όπως δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα είναι ακόμη επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες και αβεβαιότητας.

Οι “καλοί” επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση δηλαδή όταν πια έχουμε πιάσει πάτο και θα έχουμε μετατραπεί σε μία από τις χώρες στου πρώην ανατολικού μπλόκ όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό σύστημα και οι ξένοι επενδυτές εφόρμησαν ως «γύπες» για την αρπαγή των ασημικών των χωρών αυτών.

Δηλαδή λέγοντας ότι “οι επενδυτές πρέπει να πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω η Ελλάδα, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο” θεωρεί ότι κάνει καλό;

Μετά από αυτά διερωτάται κανείς τον λόγο για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κινητοποιηθεί για να προσελκύσει με ευνοϊκούς όρους τους Έλληνες ομογενείς από την Αμερική της Αυστραλία την Ν. Αφρική και την Ευρώπη οι οποίοι διαθέτουν κολοσσιαία ποσά και εντυπωσιακά επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Μα γιατί κι αυτή χερ Ράϊχενμπαχ προφανώς περιμένουν να πάει στο πάτο η χώρα, εκεί που την σπρώχνετε!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναστροφή των βλαβών της Αλτσχάιμερ με ηλεκτρόδια

Η εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου προσέφερε βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων σε κάποιους ασθενείς Τις βλάβες που εμφανίζονται στον εγκέφαλο ασθενών με Αλτσχάιμερ αναφέρουν ότι ανέστρεψαν σε κάποιες περιπτώσεις ερευνητές από το Νοσοκομείο Toronto Western στο Οντάριο του Καναδά. Με ποιον τρόπο; Με τη χρήση της τεχνικής της εν τω βάθει διέγερσης του εγκεφάλου η οποία...
αφορά τοποθέτηση ηλεκτροδίων σε συγκεκριμένες περιοχές του. Όπως μάλιστα είδαν οι επιστήμονες , η ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου προσέφερε και βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων σε ορισμένους ασθενείς.

Οι βλάβες του εγκεφάλου

Οπως εξήγησε ο επικεφαλής των ερευνητών Αντρές Λοτσάνο «είναι γνωστό ότι στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ ο εγκέφαλος - και κυρίως ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου- εμφανίζει συρρίκνωση». Παράλληλα απεικονιστικές εξετάσεις του εγκεφάλου ατόμων με τη νευροεκφυλιστική νόσο δείχνουν ότι ο κροταφικός λοβός ο οποίος περιέχει τον ιππόκαμπο, καθώς και μια δεύτερη περιοχή που ονομάζεται οπίσθια έλικα του προσαγωγίου, χρησιμοποιούν λιγότερη γλυκόζη από το φυσιολογικό. Το γεγονός αυτόμαρτυρεί ότι και οι δύο αυτές περιοχές που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μνήμη έχουν «κατεβάσει τον διακόπτη» της λειτουργίας τους.

Προσπαθώντας να αναστρέψουν αυτές τις βλάβες ο Λοτσάνο και οι συνεργάτες του κατέφυγαν στην εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου στο πλαίσιο της οποίας αποστέλλονται ηλεκτρικοί παλμοί στον εγκέφαλο μέσω εμφυτευμένων ηλεκτροδίων.

Εμφύτευση στην ψαλίδα

Η ερευνητική ομάδα εισήγαγε ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο έξι ατόμων που είχαν διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Οι ειδικοί τοποθέτησαν τα ηλεκτρόδια δίπλα στην ψαλίδα του εγκεφάλου – μια δέσμη νευρώνων η οποία μεταφέρει σήματα από και προς τον ιππόκαμπο. Τα ηλεκτρόδια έστελναν στον εγκέφαλο ηλεκτρικούς παλμούς 130 φορές το δευτερόλεπτο.

Τεστ που διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά την εμφύτευση έδειξαν ότι η μειωμένη χρήση γλυκόζης από τον κροταφικό λοβό και την οπίσθια έλικα του προσαγωγίου ανεστράφη και στις έξι περιπτώσεις, σύμφωνα με δημοσίευση που έκαναν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Neurology».

Μεγέθυνση του ιππόκαμπου

Τώρα οι επιστήμονες από το Οντάριο μελετούν την επίδραση της… ηλεκτρικής θεραπείας στον ιππόκαμπο. Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Εταιρείας Νευροεπιστήμης στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά τους δείχνουν πως ενώ σε τέσσερις από τους εθελοντές συνέχισε να παρατηρείται συρρίκνωση του ιππόκαμπου μετά τη διέγερση, σε δύο εξ αυτών η περιοχή εμφάνισε μεγέθυνση. «Στους δύο ασθενείς εμφανίστηκε αύξηση του όγκου του ιππόκαμπου κατά 5% και κατά 8% αντιστοίχως» ανέφερε στο συνέδριο ο Λοτσάνο χαρακτηρίζοντας το εύρημα «συναρπαστικό».

Εξετάσεις έδειξαν ότι τα δύο αυτά άτομα των οποίων ο ιππόκαμπος… μεγάλωσε παρουσίασαν βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων τους – κάτι που δεν συνέβη ωστόσο στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις.

Ηλεκτρική… γέννηση νέων νευρώνων

Παρότι ο Λοτσάνο αναφέρει ότι δεν γνωρίζει πώς ακριβώς δρα η θεραπεία, πρόσφατη μελέτη του σε ποντίκια μαρτυρεί ότι η ηλεκτρική διέγερση οδηγεί στη γέννηση νέων νευρώνων στον εγκέφαλο. Συγχρόνως στα ποντίκια η εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου φαίνεται να προκαλεί την παραγωγή πρωτεϊνών που ενθαρρύνουν τη δημιουργία συνάψεων μεταξύ των νευρώνων.

Οι ερευνητές ξεκινούν τώρα κλινικές δοκιμές που θα περιλαμβάνουν περί τα 50 άτομα προκειμένου να ελέγξουν αυτά τα πρώτα αποτελέσματά τους.

Σημειώνεται ότι η εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα σε περίπου 90.000 άτομα παγκοσμίως τα οποία πάσχουν από μια άλλη νευροεκφυλιστική νόσο, το Πάρκινσον.

ΠΗΓΗ:on-news

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λυπάμαι...

Λυπάμαι.... Αυτό ήταν το σχόλιο που έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόσφατα διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Πάνος Καμμένος, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

24ωρο

Αυτή είναι η αλήθεια γιατί ζητούν την “ υπογραφή Σαμαρά”!

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ η οποία συνδέεται άμεσα με τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς…

Στο διαδίκτυο, τα σχόλια για το θέμα αυτό, «σέρνονται» εδώ και πολύ καιρό και προηγούνται πολύ του δημοσιεύματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πωλήσεις που ενδιαφέρουν Γερμανούς και Γάλλους έχουν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες και…ήταν μάλιστα και ένας από τους όρους για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του χρέους και την χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις ευρώ (σ.σ. μόνο που το νέο δάνειο είναι 130 δις ευρώ και το περσινό ήταν 110 δις ευρώ).

Ωστόσο το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά αν υπάρχουν όντως πιέσεις ή ακόμα και ακριβές παραγγελίες γαλλικών και γερμανικών όπλων όπως έχει καταγγελθεί παλαιότερα, που θα εξοφληθούν με επαχθή νέα δάνεια, παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αν τα δάνεια δίνονται εκβιαστικά, εφόσον η Ελλάδα δέχεται να «εξοπλιστεί» από τους δανειστές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του είχε τη δυνατότητα να συμφωνήσει. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει και την πρόσφατη ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Τώρα υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία που είχε γίνει με τον Παπανδρέου είναι στον αέρα και οι δανειστές μας, Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα την τηρούσε.

Υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να δικαιολογήσει την αγορά νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων την ώρα που η λιτότητα πλήττει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της 6ης δόσης εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των αμυντικών εξοπλισμών, υπογραμμίζει το άρθρο.

exofitsio

Κόβουν το ρεύμα στο Μαξίμου μετά τη σύλληψη του Φωτόπουλου.

Χαμός!
Δέρνουν στη ταράτσα τον Φωτόπουλο; Ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ που έχει γίνει ο εφιάλτης της Τρόικας συνελήφθη το πρωί στον Χολαργό και οδηγήθηκε στο περιπολικό χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση, παρά τις κάμερες που είχε στείλει έγκαιρα ο Αλαφούζος για να έχει τα ενσταντανέ της σύλληψης του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου επικοινωνεί με τα τύμπανα του πολέμου με τους συναδέλφους του και ζητάει να ξεκινήσει ανένδοτος με διαρκείς απεργίες.

Είναι πολύ πιθανό να μείνει στο σκοτάδι ακόμη και το Μαξίμου…

Πηγή: kourdistoportocali.com

Νωρίτερα το πρωί επεισόδια στο κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων - Έληξε η κατάληψη

Αψιμαχίες στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος μεταξύ ανδρών της Αστυνομίας και καταληψιών μελών της ΓΕΝΟΠ. (vids)
Επεισόδια συνδικαλιστών με ΜΑΤ στο κτίριο της ΔΕΗ by Miss-Jessy-Lays Δύο διμοιρίες αστυνομικών και μία διμοιρία των ΜΑΤ πήραν νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά από αψιμαχίες με τους συνδικαλιστές τις θέσεις τους μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.
Στην οδό Μεσογείων, παραμένουν προς το παρόν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην εντολή διακοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το τέλος.
"Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού. Να πάνε να κόψουν το ρεύμα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψήφισαν το νόμο.
Εμάς την ανθρωπιά μας δεν μπορεί κανένας νόμος να μας την πάρει. Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος.
Επεισόδια συνδικαλιστών με ΜΑΤ στο κτίριο της ΔΕΗ by Miss-Jessy-LaysΤριμελής επιτροπή θα αποφασίζει την εξαίρεση
Στον "αέρα" τα κριτήρια για τη διακοπή παροχής ρεύματος στους πολίτες που δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της εισφοράς στα ακίνητα.
Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να εξαιρούνται άτομα με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, που θα αποφασίζεται από τριμελή επιτροπή σε κάθε εφορία.
Κατά συνέπεια, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα προστατευόμενα μέλη καθώς και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, θα εξαιρούνται της διακοπής ρεύματος.
Πάντως, για όσους δεν εξαιρεθούν και δεν πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι των ακινήτων, θα δίνεται εντολή να διακόπτεται το ρεύμα, αφού περάσουν 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.
Επίσης, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση λόγω μείωσης αποδοχών και πληρωμής στεγαστικών θα γίνεται ρύθμιση. Υπάρχει σκέψη το τέλος των ακινήτων να περάσει μέσα στη δόση του στεγαστικού δανείου, δηλαδή να πληρωθεί σε αρκετές δόσεις. Αυτό στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοσίους υπαλλήλους.
Τέλος, οι Δήμοι θα καλέσουν τους δημότες να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, τιμή ζώνης, παλαιότητα, ενώ σε λάθη που είτε είναι υπέρ του πολίτη είτε εις βάρος του θα γίνεται συμψηφισμός στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Πηγή: News247

Τα ΜΑΤ έπιασαν οπερατέρ της ΕΡΤ!

Τα ΜΑΤ έπιασαν οπερατέρ της ΕΡΤ!Ακόμα και έναν οπερατέρ της ΕΡΤ περικύκλωσαν και παραλίγο να προχωρήσουν σε σύλληψή του τα ΜΑΤ, κατά την διάρκεια της έντασης που δημιουργήθηκε το πρωί μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ στον Χολαργό. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι πήγε να τους χτυπήσει με την… κάμερα. Μετά την παρέμβαση ψυχραιμότερων και κυρίως των δημοσιογράφων των λοιπών μέσων ενημέρωσης, ο εικονολήπτης αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε κανονικά την δουλειά του.

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι υπήρξαν αρκετές εντάσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους αστυνομικούς, καθώς ήταν προφανές ότι δεν άρεσε πολύ το γεγονός ότι όλη αυτή η επιχείρηση καλύφθηκε live από όλα σχεδόν τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης…

ΠΗΓΗ: star.gr