Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι ευχές ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε ΣΑΜΑΡΑ για τα δεύτερα γενέθλιά του στη ΝΔ

Οι ευχές ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε ΣΑΜΑΡΑ για τα δεύτερα γενέθλιά του στη ΝΔΜέιλ έστειλε πριν λίγο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που σήμερα συμπληρώνει δύο χρόνια στην προεδρία του κόμματος. Ο Πάμε Λουκέτο εξασφάλισε βέβαια το μέιλ με τις ευχές Μητσοτάκη στον Σαμαρά:

« Για τα γενέθλια των δύο ετών στην προεδρία του κόμματος, που κάποτε είχα εγώ την τιμήν να είμαι ηγέτης του , σου εύχομαι ολόθερμα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να τα εκατοστήσεις . Χρόνια, μέρες, ώρες στη ΝΔ, διάλεξε ο, τι θέλεις.

Ενθυμούμαι πάντα τρυφερά ότι με έριξες από πρωθυπουργό και δεν θα το ξεχάσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, δηλαδή πότέ.

Σου εύχομαι Αντωνάκη ή Τρελαντώνη, που σε λένε , να σε καμαρώσω και να σε δω πρωθυπουργό. Φτου σου, μη σε ματιάσω΅!

Σαν δώρο σου στέλνω το βιβλίο της Μαρίκας μου για τα ντολμαδάκια. Όσοι έφαγαν από αυτά κάποτε, τα τίναξαν, μόνο εγώ επέζησα. Χα, χα, χα, χα.. Γι αυτό το διαψεύδει ότι δεν φάγαμε ντολμαδάκια…

ΥΓ. Α, ξέχασα… Η υπογραφή στο βιβλίο είναι δική μου! Γούρι, γούρι, γούρι!, Χα, χα, χα, χα»

tsantiri.gr

ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ: «Οι αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες»

ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ: «Οι αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες»Νέες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου που προκαλούν, έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Γαλλικο καναλιFrance 5 και στην εκπομπή Le monde en marche αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, δηλαδή πάνω απο 2 εκ. Έλληνες, ήταν ενα μειγμα απο κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!!!
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του… (Η επίμαχη δήλωση στο 2:54)
ΠΗΓΗ: ΠΡΕΖΑ TV

Πρώτη δικαστική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην Αττική!

Πρώτη δικαστική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην Αττική!Η πρώτη απόφαση στην Αττική, με βάση την οποία απαγορεύεται στη ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα σε καταναλώτρια, έως την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου. Πιο συγκεκριμένα, πολίτης, μέλος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατέθεσε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ. Οι λόγοι που προέβαλε η αιτούσα ήταν ότι με βάση την ιδιωτική σύμβαση παροχής ηλεκτροδότησης που αυτή έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ, προκύπτει ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ή να διακόπτει την ηλεκτροδότηση επειδή η αιτούσα αρνήθηκε να το καταβάλλει. Παράλληλα, προβλήθηκε και μία σειρά άλλων συνταγματικών λόγων.

Η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο, απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος της αιτούσας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στις 10 Ιανουαρίου 2012.

Έλληνες Φορολογούμενοι

Εργοδοτικός παράδεισος και εργασιακή κόλαση οι «ειδικές ζώνες»



Στις τελευταίες 4 δεκαετίες οι επιπτώσεις της προσανατολισμένης στις εξαγωγές εκβιομηχάνισης έθεσαν σε αμφισβήτηση τις δημοφιλείς στρατηγικές υποκατάστασης των εισαγωγών που ώς τότε ακολουθούσαν οι περισσότερες χώρες του κόσμου.
Με εξαντλητικά ωράρια και αμοιβές πείνας δουλεύουν οι Μεξικάνες εργάτριες στο εργοστάσιο του ομίλου Tecma, ο οποίος λειτουργεί 18 maquilladoras σήμερα για λογαριασμό 33 πολυεθνικών επιχειρήσεων στα σύνορα του βόρειου Μεξικού. Με εξαντλητικά ωράρια και αμοιβές πείνας δουλεύουν οι Μεξικάνες εργάτριες στο εργοστάσιο του ομίλου Tecma, ο οποίος λειτουργεί 18 maquilladoras σήμερα για λογαριασμό 33 πολυεθνικών επιχειρήσεων στα σύνορα του βόρειου Μεξικού
Η αλλαγή αυτή συνέβη παράλληλα με τη ραγδαία ανάπτυξη των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), περιοχών στην επικράτεια μιας συνήθως αναπτυσσόμενης χώρας, οι οποίες με στόχο την προσέλκυση εξαγωγικά προσανατολισμένων βιομηχανιών από το εξωτερικό προσέφεραν προνομιακό καθεστώς λειτουργίας και δράσης έναντι των εγχώριων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων στα κίνητρα που οι χώρες προσέφεραν στις ξένες επιχειρήσεις που εγκαθίσταντο στις ΕΟΖ ήταν: εξαίρεση φορολόγησης, αδασμολόγητη εισαγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαρτημάτων και πρώτων υλών, ελεύθερες εξαγωγές, ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών, απλοποίηση διαδικασίας οργάνωσης, προνομιακό κανονιστικό καθεστώς λειτουργίας, ευνοϊκό και ευέλικτο εργασιακό καθεστώς που εξασφάλιζε πάμφθηνη εργασία στους επενδύοντες.

Αν και φαινόμενα ανάλογα με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουν υπάρξει σε διάφορες μορφές εδώ και έναν αιώνα στην παγκόσμια οικονομία, μόνο στη δεκαετία του '70 οι ζώνες αυτές αρχίζουν και αποκτούν δυναμική.

Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου, Ελεύθερες Ζώνες Εξαγωγικής Διαδικασίας, Ελεύθερες Ζώνες Εξαγωγών, Ελεύθερες Βιομηχανικές Ζώνες, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Ειδικές Επενδυτικές Ζώνες και Maquilladoras είναι μερικές από τις μορφές στις οποίες απαντούν αυτές έκτοτε και στα 4 σημεία του πλανήτη.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 3.000 ΕΟΖ σπαρμένες σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

«Πρόγονος» όλων των ΕΟΖ είναι οι ζώνες ελεύθερης δράσης των πολυεθνικών κυρίως αμερικανικών επιχειρήσεων στις περιοχές του Μεξικού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, οι περιβόητες maquilladoras. Κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα της δεκαετίας του '60, εισάγουν αδασμολόγητα πρώτες ύλες και μηχανολογικό εξοπλισμό και εξάγουν σχεδόν όλη την παραγωγή τους στο εξωτερικό.

Ο ρόλος του κ. Γκουρία

Χρησιμοποιούν στην παραγωγική διαδικασία μόνο τη γη και το πάμφθηνο εργατικό δυναμικό του Μεξικού. Πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα αργότερα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βορείου Αμερικής (NAFTA).

Μάλιστα, ο πολύφερνος κ. Ανχελ Γκουρία, πρόεδρος του ΟΟΣΑ, ο οποίος πρόσφατα πέρασε από τη χώρα μας δίνοντας συμβουλές κοινωνικού ντάμπινγκ, είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών του Μεξικού κατά την περίοδο διαπραγματεύσεων για τη NAFTA.
Τη σιδηροδρομική γραμμή επιλέγουν οι Μεξικανοί εργάτες μετά την καθημερινή εργασία τους σε ένα από τα maquilladoras, τα εργοστάσια που εδρεύουν στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που υπάρχουν στα σύνορα του βόρειου Μεξικού. Τα μεροκάματα που παίρνουν, μόλις επαρκούν για τις βασικές τους ανάγκες.
Τη σιδηροδρομική γραμμή επιλέγουν οι Μεξικανοί εργάτες μετά την καθημερινή εργασία τους σε ένα από τα maquilladoras, τα εργοστάσια που εδρεύουν στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που υπάρχουν στα σύνορα του βόρειου Μεξικού. Τα μεροκάματα που παίρνουν, μόλις επαρκούν για τις βασικές τους ανάγκες.
Θεωρητικά ο στόχος των χωρών που φιλοξενούν ΕΟΖ είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας τους μέσω των ξένων επενδύσεων, η εισαγωγή τεχνολογίας και η δημιουργία απασχόλησης. Ωστόσο η πρακτική έδειξε ότι και οι τρεις αυτοί στόχοι είναι αμφισβητήσιμοι.

Οι ΕΟΖ μπορεί να συνεισέφεραν στη μείωση της ανεργίας του ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού της φιλοξενούσας χώρας, η επίπτωσή τους όμως στην επίλυση των προβλημάτων μαζικής ανεργίας που ταλανίζει τις αναπτυσσόμενες χώρες ήταν περιορισμένη.

Σε αρκετές περιπώσεις οι ΕΟΖ θεωρήθηκαν υπεύθυνες για την απορρύθμιση των εγχώριων αγορών εργασίας, την οικονομική εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού. Ακόμη πιο περιορισμένη ήταν η επίδραση των ΕΟΖ στην τεχνολογική αναβάθμιση μιας χώρας. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται γι' αυτό η αδύναμη σύνδεση των ΕΟΖ με την εγχώρια οικονομία και η ασήμαντη χρήση πρώτων υλών από τις ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Ενα τελευταίο ζήτημα είναι οι δραματικές επιπτώσεις που οι ΕΟΖ προκάλεσαν στις εγχώριες αγορές εργασίας, απόρροια του ειδικού κανονιστικού καθεστώτος που χορηγήθηκε στις ξένες επιχειρήσεις.

Πολυάριθμες μελέτες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών έχουν δείξει ότι στις περισσότερες από τις χιλιάδες ΕΟΖ που υπάρχουν σήμερα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας:

Παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποχρεωτικές υπερωρίες, εργασιακή ανασφάλεια, υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας, χρήση πιεστικών πρακτικών προκειμένου να επιτευχθούν οι προθεσμίες και τα πλάνα της παραγωγής, εξάντληση του ανθρώπινου κεφαλαίου, στυγνή εκμετάλλευση, απαγόρευση του συνδικαλισμού.

Αν και σε κάποιες από τις ΕΟΖ που εδρεύουν στα παράλια της Ν. Κίνας οι μέσοι μισθοί είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους εκτός αυτών, αυτό συνήθως σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και πιο εντατική εργασία απ' ό,τι εκτός.

Εργασία 10 έως 16 ωρών

Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10-12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Η συνήθης πρακτική των ζωνών είναι η παράταση της εργασιακής βάρδιας.

Κάποια εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Κάτι που σημαίνει ότι οι εργάτες πρέπει να πετύχουν το πλάνο της παραγωγής προκειμένου να πάρουν το ημερομίσθιό τους.

Ετσι σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέρα από την κανονική τους βάρδια.

Μελέτη των Κουσάγκο Τζανάκος για την Παγκόσμια Τράπεζα -που αποτελεί αναφορά σχεδόν για όλες τις μελέτες που υπάρχουν για τις ΕΟΖ- αναφέρει ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 έως τις 77 ώρες την εβδομάδα.

Τα απέραντα ωράρια δημιουργούν όπως είναι φυσικό προβλήματα ασφάλειας και υγείας για τους εργαζομένους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν ακάλυπτοι από τις επιχειρήσεις..enet.gr

Εκπληκτική οθόνη αφής από κρύο υγρό αέρα!


Στην πόλη Αστραχάν που βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Βόλγα στη 
Ρωσία, εκεί που εκβάλει στην...Κασπία Θάλασσα, ο Maxim Kamanin ανάπτυξε την Displair, μια «οθόνη» από κρύο υγρό αέρα, η επιφάνεια του οποίου χρησιμοποιείται για την προβολή εικόνων που μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος τις 142 ίντσες (360 cm).Επιπλέον μέσω ενός αισθητήρα υπερύθρων παρόμοιο με το Kinect και με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού μηχανικής όρασης (computer vision) αναγνωρίζονται οι κινήσεις του χεριού σας σε απόσταση έως ενός εκατοστού (με ακρίβεια 1cm (0,39 ίντσες) και χρόνο καθυστέρησης μικρότερο από 0,2 δευτερόλεπτα) και μάλιστα μπορούν και αναγνωρίζονται μέχρι 1500 ταυτόχρονα αγγίγματα (δεν υποστηρίζεται μόνο ένα άγγιγμα τη φορά (one-touch), αλλά και πολλαπλά ταυτόχρονα αγγίγματα (multi-touch)).

Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να χειριστούν εικονικά 3D αντικείμενα και να μετακινούν εικόνες σε πραγματικό χρόνο με τα χέρια τους καθώς επίσης να επιλέγουν από ένα μενού επιλογών και να χρησιμοποιούν ένα εικονικό (on-screen) πληκτρολόγιο.

Μπορούν επίσης να ζωγραφίσουν στον αέρα με τα δάκτυλά τους, ακόμα και να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια (mid-air games).

Η Displair θα μπει σύντομα σε μαζική παραγωγή και ανάλογα με το μέγεθος διαγωνίου της θα κοστίζει από 4000 με 30000 δολάρια!
Στο παρακάτω βίντεο επίδειξης που ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία απεικονίζεται ουσιαστικά ένα ολόγραμμα το οποίο όχι μόνο είναι τρισδιάστατο, αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί του! Το σύστημα αποτελείται όπως είπαμε από εικόνες που προβάλλονται πάνω κρύο υγρό αέρα και έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το χέρι και τις κινήσεις του σώματος...clopyandpaste
tsekouratoi

Καμίνης: «Ναι, τους διώχνουμε τους άστεγους για να γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!»

Καμίνης: «Ναι, τους διώχνουμε τους άστεγους για να γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!»Σε δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταγγέλουν ότι ξηλώνονται τα παγκάκια από την πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να εκδιώχθούν οι άστεγοι, απαντά ο δήμος Αθηναίων. Η ανακοίνωση του Δημάρχου της Αθήνας:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – «υγειονομική βόμβα» , σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο».

ΠΗΓΗ: left-news

Μήπως να αρχίσουμε να σκεφτομαστε ετσι;;


Οι Άγγλοι πίνουν Ελληνικό τσάι?? .........Ο Χ Ι
Οι Γερμανοί πίνουν Ελληνικές μπύρες?? Ο Χ Ι
Οι Ιταλοί τρώνε Ελληνικά μακαρόνια ?? Ο Χ Ι
Οι Ολλανδοί τρώνε Ελληνικά κασέρια και τυριά ?? Ο Χ Ι
Οι Κινέζοι ντύνονται με Ελληνικά ρούχα ??..............Ο Χ Ι
Εμείς τότε γιατι καταναλώνουμε τα δικά τους προιόντα....
και οχι........ τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ?

Πότε θα εκτιμίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα δικά μας προιόντα ??

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΤΟΣ ΔΩΡΑ!!ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ!!

Σύμφωνα με πηγές ο Αη Βασίλης έκοβε μισά τιμολόγια καθώς και εδώ και περίπου 2000 χρόνια ΔΕΝ πλήρωνε ΦΠΑ, το γεγονός έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και αναμένονται νεότερα!!

Γερμανίδα ιστορικός: Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί ένας Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντς

Γερμανίδα ιστορικός: Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί ένας Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντςΤην επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου, που μπορεί να συμβάλει στη διάσωση της Ελλάδας, πρότεινε η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ, αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας.. «Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντς για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντς στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Άλφα Εκδοτική και το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.

Όπως εξήγησε η ίδια, «αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό κατ’ αρχάς γιατί ήθελα να δείξω όλα όσα χρωστάμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για οικονομία και ευημερία οφείλεται στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν ελληνικής έμπνευσης «εργαλεία» θα πρέπει να πληρώσουν».

«Επίσης, αγαπώ τη σύγχρονη, μοντέρνα Ελλάδα: τον απλό τρόπο ζωής, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την ελευθερία, όλες τις ιδιότητες των σύγχρονων Ελλήνων, τις οποίες πρέπει να θαυμάζει κανείς. Και τρίτον, έγραψα το βιβλίο επειδή θεωρώ άδικη και αποκρουστική τη δυσφήμηση της Ελλάδας και των πολιτών της από την πλειονότητα των Γερμανών δημοσιογράφων. Η Ελλάδα δεν έχει δισεκατομμύρια χρέος προς την ΕΕ, αλλά η ΕΕ και ο κόσμος έχουν τεράστια χρέη προς την Ελλάδα», κατέληξε η κ. Ζέειλινγκ.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – διευκρίνηση των ANONYMOUS στο tsantiri.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – διευκρίνηση των ANONYMOUS στο tsantiri.gr
Λάβαμε από τους ANONYMOUS το παρακάτω μήνυμα:
Σχετικα με αυτο σας το ποστ: Δημιουργήθηκε ελληνικός βραχίονας των ANONYMOUS; υπαρχει κατι εντελως λαθος.

Οι Anonymous δεν χρησιμοποιουν συμβολα χωρων μιας και δεν μπορουν να ειναι ουτε Ελληνες, ουτε Σουηδοι, ουτε κατι τετοιο.
Εαν θελετε να μαθετε τι ακριβως ειναι οι Anonymous και ποια η ιδεολογια τους, δεχομαι ερωτησεις και εγω και αλλοι του χωρου.
Συγκεκριμενα, βρισκομαστε εδω: Anonymous – #OpGreece οπως και στο Twitter: http://twitter.com/#!/OpGreece

Το tsantiri.gr ευχαριστεί τους ANONYMOUS για τις διευκρινίσεις τους.

Ερωτηματικά για την ύπαρξη Βρετανών ομήρων στην πρεσβεία της Τεχεράνης

Ομηροι των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο συγκρότημα της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, είναι, σύμφωνα με τηλεγραφήματα ιρανικών πρακτορείων, έξι εργαζόμενοι στην πρεσβεία. Παρ’ όλα αυτά το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr απέσυρε τη σχετική είδηση από τον ιστότοπό του μερικά λεπτά αργότερα χωρίς να εξηγήσει γιατί.Νωρίτερα -όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία- δεκάδες νεαροί Ιρανοί εισέβαλαν σε κτίρια στο συγκρότημα της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διαδηλωτές έκαψαν έγγραφα που απέσπασαν από τα γραφεία της διπλωματικής αντιπροσωπείας.
Η αστυνομία της Τεχεράνης κατάφερε, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο IRNA, να κλείσει οριστικά την κεντρική πύλη της βρετανικής πρεσβείας στην ιρανική πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τομέα της, κοντά στον Κήπο Κολχάκ, καθώς στο χώρο μπροστά απο την πύλη μερικές εκατοντάδες φοιτητές-διαδηλωτές επιχειρούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της διπλωματικής αποστολής.
Πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα εισόδου στο χώρο της πρεσβείας της Βρετανίας άλλων διαδηλωτών. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές αν όταν έκλεισε οριστικά η αστυνομία την κεντρική πύλη, κάποιος αριθμός διαδηλωτών παρέμενε στο χώρο της βρετανικής διπλωματικής αποστολής.

Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι.... το Λονδίνο έχει “εξοργιστεί” μετά την εισβολή που αναφέρθηκε στην πρεσβεία της Βρετανίας στο Ιράν, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Φόρεϊν Όφις.

“Υπήρξε μια εισβολή από ένα σημαντικό αριθμό διαδηλωτών στο κτίριο της πρεσβείας μας και υπήρξε βανδαλισμός στην ιδιοκτησία μας. Είναι μια ρευστή κατάσταση και οι λεπτομέρειες ακόμα ανακύπτουν. Είμαστε εξοργισμένοι γι’ αυτό. Είναι εντελώς απαράδεκτο και το καταδικάζουμε”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. “Βάσει του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένης και της Συνθήκης της Βιέννης, η ιρανική κυβέρνηση έχει σαφώς καθήκον να προστατεύει τους διπλωμάτες και τις πρεσβείες στη χώρα και αναμένουμε να δράσουν κατεπειγόντως για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο και να εγγυηθούν την ασφάλεια του (διπλωματικού) προσωπικού μας και της ιδιοκτησίας μας”, επισημαίνεται.

Η εισβολή σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο αναμένει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να λάβουν “ρωμαλέα” μέτρα εάν η Τεχεράνη υποβαθμίσει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις.
lalipouli.

Το ψωμί στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το ψωμί στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μια ανάσα από την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται 
η Ελλάδα... εάν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν προχωρήσει στην τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις «θερμές γωνιές προψημένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ γνωστή ως «bake - off»



Το τελεσίγραφο αυτό έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας στις ελληνικές αρχές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να άρει άμεσα τους περιορισμούς που θέτει σχετικά με την ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για τις εγκαταστάσεις παρασκευής προϊόντων αρτοποιίας με τη μέθοδο «bake - off». Η μέθοδος «bake - off» είναι η ταχεία απόψυξη και εν συνεχεία το ψήσιμο, εντός των σημείων πώλησης, προϊόντων αρτοποιίας που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα.



Σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί ελάχιστη επιφάνεια 24,99 τετραγωνικών μέτρων για τις εγκαταστάσεις παρασκευής των προϊόντων αυτών. Σύμφωνα με την Κομισιον οι συγκεκριμένοι περιορισμοί συνιστούν παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ δεν δικαιολογούνται για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.



Έτσι έδωσε διορία στις ελληνικές αρχές να ενημερώσουν την Επιτροπή εντός δύο μηνών σχετικά με τα μέτρα που θα πάρει για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

himaira

Διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τα ταμεία των κομμάτων

Διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τα ταμεία των κομμάτων
Εισαγγελέας στα κομματικά ταμεία για να ελέγξει τη δανειοδότησή τους...Η έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την δανειοδότηση των κομμάτων ενδεχομένως να είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν εισπράξει περισσότερα από 240 εκατομμύρια ευρώ κι έχουν βάλει εγγύηση τις επιχορηγήσεις που υποτίθεται ότι δικαιούνται μέχρι το 2016 και βάλε… Με λίγα λόγια έχουν πάρει δάνεια με την βεβαιότητα ότι μέχρι το 2016 θα έχουν ανάλογα ποσοστά στη Βουλή! Προφανώς έχουν ρωτήσει την Πυθία…

Ο κόσμος ακούει γι αυτό τον χορό των εκατομμυρίων και, αν μη τι άλλο, απορεί. Αναρωτιέται πώς γίνεται να μας υπόσχονται ότι θα λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας εκείνοι που χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά του...οίκου τους.

Προσωπικά εκτιμώ ότι όποια έρευνα και να γίνει δεν πρόκειται να εντοπίσει κάτι που να ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας. Όλα θα έχουν γίνει όπως πρέπει για να μην υπάρχουν νομικής φύσεως ζητήματα. Όμως και μόνο το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που τόσο πολύ έχει συζητηθεί και έχει προκαλέσει απορίες και ερωτήματα, είναι θετικό.

Όσο για τα άλλα θέματα –όπως το πόσο λογικό είναι σε μια εποχή στερήσεων, σκληρής λιτότητας και άγριας φορολόγησης των πολιτών τα κόμματα να συνεχίζουν την ίδια τακτική με τα οικονομικά τους σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα- δυστυχώς δεν υπάρχει αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πηγή: iefimerida.gr

Πῶς «δηλητηριάζουν» τά παιδιά μας μέ τήν προπαγάνδα τους

Τό παρακάτω ἄρθρο τό «ψάρεψα» στό facebook. Ἄς ἔχουν γνῶσιν οἱ «φύλακες-γονεῖς» σέ τί σχολεῖα στέλνουμε τά παιδιά μας καί ἄς φανταστοῦν τόν κόσμο πού μᾶς ἑτοιμάζουν οἱ ἀνεγκέφαλοι τοῦ πα-σοκ, τῆς ἀριστερᾶς, τῆς Ν-Δούλας καί τοῦ ΛΑ.Ο.Σ,τελευταίως….
 ς σημειωθεῖ, ὅτι σέ πάρα πολλά δημόσια σχολεῖα ὁλοκλήρου τῆς χώρας, φοιτοῦν περισσότερα παιδιά λαθρομεταναστῶν ἀπό Ἑλληνόπουλα. Οἱ σημερινοί μαθητές ὅταν τελειώνουν τό δημοτικό θά εἶναι ἀπόγονοι λαθρομεταναστῶν καί γενίτσαροι. Πολιτισμένα πράγματα.

Ἡ Ἑλλάδα πού ξέραμε χάνεται μέ τήν βοήθεια τῶν προαναφερθέντων. Πόσα πῆραν, ἄραγε γιά νά ξεπουλήσουν τήν πατρίδα; Μᾶς ῥώτησαν ἄν θέλουμε νά μοιραστοῦμε τό «σπίτι» μας μέ τούς ἐχθρούς τοῦ ἔθνους; Σιγά σιγά μᾶς προετοιμάζουν γιά τό ἀναπόφευκτο.

Μινώταυρος

Ἡ Προπαγάνδα τοῦ Πολυπολιτισμοῦ σε 11χρονα!
Της Αθηνάς Παπαδοπούλου
Κοιτάξτε προσεκτικά τις παραπάνω φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση). Είναι από τις σελίδες 18 και 19 του βιβλίου “ Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή” της Ε’ Δημοτικού. Αν δεν καταλάβατε ακόμη τι συμβαίνει, να σας εξηγήσω: Έτσι περνούν στα Ελληνόπουλα από μικρά τα “ μηνύματα” για μια πολυπολιτισμική κοινωνία! Η ύπουλη και υποχθόνια προπαγάνδα του εκ της Νέας Τάξης εντεταλμένου Υπουργείου Παιδείας τώρα και σε 11χρονα!

Από την πρώτη κιόλας φωτογραφία γίνεται σαφής η πρόθεση αυτή: “ Από τη στιγμή που γεννήθηκα, είμαι πολίτης της Ελλάδας”. Δε γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός για τους κατοίκους αυτής της χώρας σε νόμιμους και παράνομους, αλλά περνούν όλοι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (σημειωτέον ότι το βιβλίο διδάσκεται και σε αλλοδαπά παιδιά). Το “ είμαι πολίτης της Ελλάδας” συνεχίζεται και παρακάτω, ξανά και ξανά, μέχρι να το εμπεδώσουν, για να καταλήξει στο “ μπορώ να ψηφίζω στις εκλογές”.
Στη σελίδα 19 γίνεται μια αναφορά, βεβαίως, στην ιθαγένεια – αποκτηθείσα με οποιονδήποτε τρόπο – τονίζοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και του να καταλαμβάνει κανείς δημόσιες θέσεις. Μα, δημόσια θέση είναι και ο Δήμαρχος κι ο Υπουργός κι ο Στρατιωτικός κι ο Αστυνομικός… Φαντάζεστε σε τέτοιες θέσεις… Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομαλούς, Μπαγκλαντεσιανούς…; Γιατί σε όλους αυτούς θέλουν να δώσουν την ελληνική ιθαγένεια οι οργίλοι της “ Δημοκρατίας”!
Δεν παραλείπει, φυσικά, το βιβλίο και την ανεκδιήγητη ανοησία: “ Όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας ζουν με ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη (αναφερόμενο μάλλον μόνο στους λαθρομετανάστες) και οφείλουν να σέβονται τους νόμους της (αναφερόμενο σαφώς μόνο στους Έλληνες)”. Γιατί δε βλέπω γύρω μου Έλληνες να ζουν ούτε με ελευθερία ούτε με ασφάλεια (χάρη στους λαθρομετανάστες) ούτε με δικαιοσύνη (να θυμίσω πάλι το περιστατικό, όπου τιμωρήθηκε ο ηλικιωμένος που αμύνθηκε ενάντια στους αλλοδαπούς ληστές, με αποτέλεσμα εις εκ των ληστών να φάει 3 μήνες με αναστολή, ενώ ο ηλικιωμένος… 10 χρόνια!!! Ζήτω η ελληνική δικαιοσύνη!!!)
Καταλαβαίνετε τώρα πώς και πού χτυπάει το σύστημα; Καταλαβαίνετε πώς βομβαρδίζει τα παιδιά σας με “ αντιρατσιστικά” μηνύματα, “ βοηθώντας” τα να χωνέψουν πιο εύκολα τη νέα πολυπολιτισμική διάσταση;
Πραγματικά, το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως σ’ αυτήν τη χώρα ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, το σουρρεαλισμό σε όλο του το μεγαλείο! Ο Ιονέσκο θα ένιωθε τιποτένιος μπροστά στο ελληνικό κράτος… Μόνο περιφρόνηση και αηδία μπορώ να νιώσω για όλους εκείνους, που μέρα με τη μέρα διαλύουν με κάθε τρόπο τον ελληνικό κοινωνικό ιστό, τολμώντας να εισβάλλουν στα μυαλά παιδιών.
Υ.Γ. Ευχαριστώ τη Χρυσάνθη, που μου έδειξε τις εν λόγω σελίδες από τα βιβλία των παιδιών της, παροτρύνοντάς με να γράψω γι’ αυτό και να το κάνω θέμα. (ἐθνικό μέτωπο)
filonohpontou.

Θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του τηλεπαιχνιδιού "BlackOut" ;

 Όποιος θέλει να ζήσει απο κοντά την εμπειρία...  του τηλεπαιχνιδιού "BlackOut"
.........μπορεί να έρθει σπίτι μου
..............μου έκοψαν μόλις το ρεύμα !!!

Ἑλληνόπουλα διάνοιες στὴν ῥομποτική!

nanot
Θαυμάσια ὅλα αὐτά! 
Συγχαρητήρια στὰ παιδιά καὶ στὸν προπονητή τους!Μερικὰ ἐρωτήματα μόνον:

Ἔχουν συνειδητοποιήσει τί ἀκριβῶς κάνουν;

Ἔχουν ἐπίγνωσι ποιούς ἀκριβῶς στηρίζουν;

Ἔχουν καταλάβει σέ ποιόν προσφέρουν ὑπηρεσίες;

Διότι στὴν ἀνθρωπότητα δὲν νομίζω νὰ προσφέρουν κάτι…

Γιατί;

Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν (μὲ ἐνημέρωσι ἀπὸ τὸν φίλο Τᾶσο) ἔλαβα αὐτό:

Σᾶς μπῆκαν ἰδέες;

Στὸ δικό μου κεφάλι νὰ δεῖτε τί ἰδέες μπῆκαν… Καὶ δὲν βγαίνουν οἱ ἄτιμες!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀνεξαρτήτως τῶν ἰδεῶν ποὺ πᾶνε κι ἔρχονται στὸ κεφάλι μου, καὶ πάλι συγχαρητήρια στὰ παιδιά.



Διάνοιες στη ρομποτική Έλληνες μαθητές
Στο Αμπού Ντάμπι βρίσκονται οι Reforestation Roboteam, Έλληνες έφηβοι εφευρέτες που κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για τη δημιουργία ρομπότ αναδάσωσης και ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Οι Reforestation Roboteam μαθητές από Λύκεια της Αθήνας και ο προπονητής τους με τη στήριξη της ελληνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο με το ρομπότ – αναδασωτή.

Το Reforestation Robot φτιάχτηκε σε μικροκλίμακα με υλικά από το βασικό πακέτο της Lego με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

«Ο λόγος, για τον οποίο υποστηρίξαμε τα παιδιά ηθικά και οικονομικά να συνεχίσουν την λαμπρή τους ιδέα είναι, ότι το ρομπότ έχει να κάνει με τη αναδάσωση. Μπορεί να φυτέψει πέντε δένδρα τη φορά, πολύ πιο γρήγορα και με πολύ περισσότερη ασφάλεια», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», Βάσω Πετρίδου.

«Το ρομπότ-αναδασωτής μπορεί να φυτέψει αποτελεσματικά και σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα οποιαδήποτε έκταση που χρειάζεται αναδάσωση. Διαθέτει αισθητήρες, ώστε να αποφεύγει τα εμπόδια και τις συγκρούσεις και δεν εμποδίζεται από καιρικά φαινόμενα», τόνισε κ. Πετρίδου.

«Όταν κατασκευαστεί και γίνει ένα πραγματικό ρομπότ θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία της αναδάσωσης, καθώς πραγματικά χρειάζεται να αναβαθμιστεί το περιβάλλον στις ορεινές περιοχές που έχουν καεί», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, η ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αποτελείται από παιδιά ευαισθητοποιημένα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος που βραβεύθηκαν για την ιδέα τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

«Στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε (υπό κλίμακα) ένα ρομπότ που προσφέρει έργο αναδάσωσης. Δημιουργήσαμε έτσι μία ρομποτική κατασκευή και μια μακέτα που αναπαριστά ένα καμένο τοπίο που χρειάζεται αναδάσωση. Το ρομπότ ξεκινάει από ένα σημείο εκκίνησης, εντοπίζει προσημειωμένα σημάδια που υποδεικνύουν την καταλληλότητα μιας περιοχής για να υλοποιηθεί η φύτευση, ανοίγει τρύπες με το τρυπάνι που διαθέτει και με περιστροφικό σύστημα φυτεύει 5 δενδρύλλια τη φορά στις ανάλογες τρύπες», ανέφεραν μέλη της ομάδας.

Η Reforestation Roboteam αποτελείται από τους: Διαλεχτή-Αθηνά Βουτυράκου (7ο λύκειο Ν. Σμύρνης), Γαλάτεια Βαμβακιά (12ο λύκειο Πειραιά) και Νικόλαο Βουτυράκο (3ο λύκειο Ν. Σμύρνης). Προπονητής τους είναι ο Κωνσταντίνος Βουτυράκος.

Ο “ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” με ειδικό επιστημονικό προσωπικό από το 1997 μέχρι σήμερα έχει φυτέψει περίπου 200.000 δέντρα σε ορεινά και περιαστικά δάση όλη την Ελλάδα, σε περιοχές με υποβαθμισμένο περιβάλλον από την Πάτρα μέχρι και τη βόρεια Ελλάδα για να εμπλουτίσει σε τροφικές πηγές το βιότοπο άγριων ζώων. (ερτ)
filonohpontou

ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Μας δίνουν κουτσουρεμένη την 6η δόση και μετά τέλος

Σοκαρισμένος επέστρεψε ο Παπαδήμος από το πρόσφατο ταξίδι σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει η αίσθηση ότι η 6η δόση θα είναι η τελευταία που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι και είναι πολύ πιθανό να μην δοθεί και ολόκληρη, παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές μας προς τους δανειστές μας! Ακόμη και για την επιστολή Σαμαρά υπάρχει σκεπτικισμός αλλά δεν είναι το περιεχόμενο της επιστολής που ενοχλεί τους αποδέκτες, αλλά η κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Η αποτυχία της Γερμανίας να συγκεντρώσει από τις αγορές τα 6 δις έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε Βερολίνο – Παρίσι και οι Μέρκελ-Σαρκοζί έχουν αποφασίσει να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο της Ευρώπης και να την μετατρέψουν σ’ ένα πιο κλειστό club πριν την διαλύσουν εντελώς εάν χρειασθεί!
Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι στον αέρα και όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η στιγμή που θα δικαιωθεί απόλυτα ο Δημήτρης Καζάκης που προτείνει μια διαφορετική πρόταση εθνικής σωτηρίας της χώρας μας. Η καθυστέρηση της 6ης δόσης δεν οφείλεται στην αντίδραση Σαμαρά αλλά στην απροθυμία των Ευρωπαίων να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας.
http://www.triklopodia.com

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητο στα Εξάρχεια γιατί παρεμπόδιζε [φωτο]

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητο στα Εξάρχεια γιατί παρεμπόδιζε [φωτο]Ένα αυτοκίνητο, παράνομα παρκαρισμένο στην περιοχή των Εξαρχείων είχε προκαλέσει απίστευτο μποτιλιάρισμα. Ο γερανός της Τροχαίας δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο προκειμένου να το απομακρύνει και οι κάτοικοι και οι περαστικοί αποφάσισαν να δώσουν μόνοι τους λύση. Το πήραν στα χέρια και το αναποδογύρισαν.

Έλληνες πράξετε κατα συνείδηση!


Ρίξτε απλά μια ματια στους πίνακες και θα καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας της πολιτικής ηγεσίας. 


Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ και δυο χρόνια;Φυσικά όχι!

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!



Είμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμμία περίπτωση!

Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;

Ριξτε άλλη μια ματιά (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!

Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης(τρόφιμα κλπ.);Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.

Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη) παραγρ.4 . H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!!
englishgreece

«Το φως της Ελλάδας είναι μοναδικό», λέει η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ

"Η Ελλάδα είναι πάντα όμορφη. Έχετε, εδώ, πράγματα, που δεν υπάρχουν αλλού. Ίσως είναι το φως", δηλώνει η γνωστή στο ελληνικό κοινό, Βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου "Το Νησί", Βικτόρια Χίσλοπ, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου, "Το Νήμα". "Υπάρχουν πράγματα, που δεν είναι μόνο χρήμα- κανείς δεν πρέπει να πληρώσει για το φως, τον ήλιο, για το τοπίο. Ταξίδεψα παντού- Ασία, Αυστραλία, Κίνα. Δεν υπάρχουν χώρες τόσο όμορφες. Μπορεί, επί παραδείγματι, τα κτίρια να μην είναι τόσο όμορφα, υπάρχουν κι αλλού όμορφα κτίρια, αλλά ο συνδυασμός όλων είναι μοναδικός", λέει η κα Χίσλοπ.
"Η Ελλάδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα χώρα, με πολύ δράμα, με μεγάλη ιστορία", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η υπόθεση στο "Νήμα" (εκδόσεις Διόπτρα) εξελίσσεται, στο κύριο μέρος της, στη Θεσσαλονίκη. Αφιερώνει μόνο "πέντε σελίδες" στην Αθήνα και λίγες στη Σμύρνη. Η αφήγηση εξελίσσεται, μέσα από τη διήγηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, του Θεσσαλονικιού Δημήτρη και της Σμυρνιάς Κατερίνας, προς τον εγγονό τους για τα τεκταινόμενα στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, κατά τον πολυτάραχο 20ό αιώνα και διανύει όλες τις ημερομηνίες "σταθμούς"- την πυρκαγιά του 1917, τη μικρασιατική καταστροφή, τον Β' ΠΠ, την Κατοχή, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι και τη χούντα, οπότε "τα παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού αποφασίζουν να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη για το μέλλον το παιδιών τους, γιατί στα σχολικά βιβλία και στον Τύπο υπάρχει λογοκρισία, οπότε δεν έχει νόημα τέτοια μόρφωση".
Το βιβλίο καλύπτει, μέσα από τη λογοτεχνική "ματιά" της συγγραφέως, την περίοδο μέχρι και τον σεισμό του 1978, στη Θεσσαλονίκη.
"Η έμπνευση μού ήρθε από τη μικρασιατική καταστροφή. Για τριάντα χρόνια ταξίδευα στην Ελλάδα, έγραψα το 'Νησί', ήμουν και στα γυρίσματα και δεν ήξερα καλά την ιστορία όλης της χώρας. Στην Αγγλία, στο εξωτερικό, πολύς κόσμος δεν ξέρει. Όταν κατάλαβα ότι υπήρχαν μουσουλμάνοι και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη και ότι τόσο πολλοί άνθρωποι ξεριζώθηκαν, ήρθαν από αλλού, εδώ, χιλιάδες μετά τη μικρασιατική καταστροφή κι έγινε αυτό που έγινε, μού ήρθε αυτή η ιδέα για το νέο βιβλίο μου", μας λέει η συγγραφέας.
Ιδιαίτερα συγκλονιστικό είναι το απόσπασμα του βιβλίου, που αναφέρεται στην εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τους ναζί.
"Έκλαιγα, όταν άκουσα τις ιστορίες των εβραίων. Ήταν πραγματικά απάνθρωπο αυτό που έγινε. Έγραφα και δάκρυζα", λέει η Βρετανίδα δημοσιογράφος.
Η Βικτόρια Χίσλοπ συνεργάζεται με τις εφημερίδες Sunday Telegraph και Daily Telegraph, όπως και με το περιοδικό Woman & Home. Ζει στην Αγγλία με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά της. Της απονεμήθηκε το βρετανικό βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2007.
"Το Νησί", με θέμα τη ζωή των Χανσενικών στη Σπιναλόγκα, κυριάρχησε για 24 εβδομάδες στο βρετανικό τοπ 10, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 850.000 αντίτυπα, ενώ έγινε και σίριαλ στην Ελλάδα, που της εξασφάλισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο ελληνικό κοινό. Τα δικαιώματά του πουλήθηκαν σε 17 χώρες.
«Πιστεύω, όμως, ότι το ‘Νήμα’ είναι ακόμη καλύτερο βιβλίο. Σε μερικά πράγματα, όπως στη συγγραφή, βελτιώνεσαι όσο μεγαλώνεις και μαθαίνεις, σε αντίθεση με άλλα, στα οποία γίνεσαι χειρότερη, όπως για παράδειγμα το ... τένις, που έπαιζα καλύτερα, όταν ήμουν είκοσι χρονών», λέει αστειευόμενη.
Η Βικτόρια Χίσλοπ δηλώνει ερωτευμένη με την Ελλάδα, που ακόμη και μέσα στην κρίση εξακολουθεί να παραμένει «όμορφη, διαφορετική». Παρακολουθεί και τις τρέχουσες ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο τη χώρα μας κι εύχεται «όλα αυτά να έχουν ένα ελπιδοφόρο τέλος».
Ειδικά για το ευρώ, που δεν το έχει υιοθετήσει η πατρίδα της, εκφράζει την άποψη ότι «είναι λίγο τρελό αυτό που έγινε, όλες οι χώρες να έχουν το ίδιο νόμισμα, είναι διαφορετικές η καθεμία». Ωστόσο, πιστεύει πως «πρέπει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη» και «όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, να λύσουμε τα προβλήματα».
Η Βικτόρια Χίσλοπ διαπιστώνει, επίσης, ότι «στην Ελλάδα, ο κόσμος δεν έχει την ίδια εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς», συγκρίνοντάς τη, με τη στάση του κόσμου στη δική της χώρα.
Τη ρωτάμε, εάν το «σύγχρονο ελληνικό δράμα» θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για το επόμενο βιβλίο της. «Αν υπάρχει ένα τέλος με ελπίδα, γιατί όχι», μας απαντά και προσθέτει: «Σε όλα τα βιβλία μου, στο τέλος, υπάρχει η ελπίδα...».
Αυτή την ώρα, η Βικτόρια Χίσλοπ παρίσταται σε εκδήλωση στην Πυλαία και το Σάββατο θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, στη Θεσσαλονίκη.

Φ. Γρηγοριάδης
efagonizesthe

Απίστευτο!5 εργαζόμενοι του Alter κοιμούνται στο κανάλι! Τους έκαναν έξωση από τα σπίτια τους!

Τραγικές καταστάσεις στο τηλεοπτικό σταθμό Alter! 5 εργαζόμενοι του καναλιού κοιμούνται στις εγκαταστάσεις του σταθμού επειδή τους έχει γίνει έξωση από τα σπίτια τουςΕΟ Κ.Γιαννίκος που είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα για χρέη στο δημόσιο έχει παραιτηθεί ενώ οι εργαζόμενοι που
έχουν καταλάβει εδώ και λίγη ώρα την ροή του καναλιού και παίζουν κάρτα με τα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες θα πάρουν πιο δυναμικό χαρακτήρα και προς αυτή την κατεύθυνση μαθαίνουμε ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, να καταλάβουν και τα θέατρα του Κ. Γιαννίκου.
enimerosi24

Διαθέσιμο το αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα Ι.Χ

Η Aixam (Εξάμ) είναι μία γαλλική μάρκα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων. Ε Στη χώρα μας βρίσκεται από το 2004 και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει, μέσω της εισαγωγικής εταιρείας, σχεδόν 130 αυτοκίνητα.
Χαρακτηριστικά

Πλέον ξεκίνησε η διάθεση ενός νέου μοντέλου με την ονομασία City, το οποίο μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και αυτοί που δεν διαθέτουν δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά δίπλωμα για μοτοποδήλατο. Το νέο αυτό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα diesel δικύλινδρο υδρόψυκτο 400 κ.εκ., προερχόμενο από την ιαπωνική Kubota. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 5,5 ίππους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι τα 45 χλμ./ώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που κυμαίνεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα 2,97 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το βάρος του Aixam City είναι 350 κιλά και μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους (όπως το Smart).
Κόστος και εκδόσεις
Τα έξοδα για τον ιδιοκτήτη του γαλλικού μοντέλου είναι περιορισμένα από πλευράς κατανάλωσης, τελών κυκλοφορίας (15 ευρώ) και κόστους χρήσης. Σύμφωνα με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, το service, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ, γίνεται κάθε 5.000 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού και φίλτρο πετρελαίου. Επιπλέον, κάθε 15.000 γίνεται έλεγχος ιμάντα και αλλάζεται, μόνο εάν χρειάζεται. Το Aixam κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, City, City S και GTO (φωτογραφία), και εισάγεται από την εταιρεία «Σαραντόπουλος» με τιμές πάνω από 11.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7217995 ή στην επίσημη ιστοσελίδα που μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας εδώ
zougla.gr

Λιάνα Κανέλλη: «Εμείς την Παναγιά την έχουμε αρχιστράτηγο»

Το Άγιον Όρος, την τύχη την αγαθή είχα να το πρωταντικρίσω εγώ πετώντας μ' ένα «Μιράζ 2000» πάνω απ' τον Άθω πέρυσι τέ­τοιες μέρες. Ήταν το δώρο των φρου­ρών του Αιγαίου, όπως έκτοτε απο­καλώ τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, για τη γιορτή των αρχαγγέλων, τη δική τους, προς μία δημοσιογράφο που επιμένει να με­τράει τις αναχαιτίσεις των απέναντι κι όχι τις παραβιάσεις τους...
 Να βλέπουν μ' ό­λα τα κύτταρα του φθαρτού σώματος τους, την προσευχή ως αύρα χαρμο­λύπης να εγκολπώνεται σκήτες και μοναστήρια, τις κατοικίες των ερα­στών μιας ταπεινότητας, που αντέχει χίλια χρόνια τώρα να υπερασπίζεται με πίστη κι αγάπη τους πολλούς και άπιστους.
Όταν διάβασα στις εφημερίδες πως δύο κοινοτικές κυρίες αξιωμα­τούχοι βγήκαν να μας επιτιμήσουν που επιμένουμε στο Άβατον του «Πε­ριβολιού της Παναγιάς» μας, ανάμε­σα σε κάτι φληναφήματα περί ισότη­τας των δύο φύλων, διακρίσεις κι άλ­λα τέτοια εκ του πονηρού, όταν τα έργα απάδουν των μεγαλοστομιών, στην αρχή γέλασα. Ύστερα δημοσιο­γραφικών πονηρεύτηκα, ανησύχησα, για να οργιστώ εντέλει από το ενδε­χόμενο να πρέπει να είμαι συνεχώς σε ...αγιορείτικη επιφυλακή.
Ήθελα να τις έχω μπροστά μου με ελληνικό κρασί και ψωμοτύρι, σε ά­γιες νύχτες ανοιξιάτικες, να μυρίζει αγιόκλημα και θυμάρι, να σκάνε μέσα στα ρούχα του ορθολογισμού τους και να τους μιλάω ώρες για τον έρωτα της ελευθερίας. Να προσπαθώ να τους πω πως για μας εδώ, τους ενα­πομείναντες και τις εναπομείνασες, ρωμιούς και ρωμιές, ο έρωτας είναι που έφερε το Άβατον του Ορους. Και πως στην κλίμακα των δικών μας α­ξιών, όπου θα βρεις κομουνιστή να κάνει το σταυρό του και παπά με το ντουφέκι να υπερασπίζεται τα ντουβάρια του και ελεύθερους πολιορκη­μένους και γυναίκες να χορεύουν κα­τά γκρεμού και μιαν Ανάσταση ακατα­νόητη, αφού πεθαίνεις με την πίστη πως ο θάνατος με θάνατο νικιέται.
Πώς να τους πω όμως, πως εμείς μαθημένοι να πληρώνουμε περατατζίδικα στο Χάρο, με τραγούδια σαν το «έβαλε ο θεός σημάδι παλικάρι στα Σφακιά κι ο πατέρας του στον Ά­δη άκουσε μια ντουφέκια», έχουμε μια Παναγιά που δεν είναι σαν τη Μαντό­να τους και κηδεύει το παιδί της με «Ω γλυκύ μου έαρ γλυκύτατον μου τέκνον πού έδυ σου το κάλλος...». Τι να τους πω; Πως το Άβατον το σεβά­στηκαν επί τετρακόσια χρόνια οι μου­σουλμάνοι κατακτητές μας; Πως, ό­ποτε κατατρεγμένος, διωγμένος λα­ός, γυναικόπαιδα, έτρεξαν να κρυ­φτούν στο Άγιον Όρος. Το Άβατον ήρθη, όπως με την Αγάπη και για την Αγάπη αίρεται ως και η ελευθέρια;
Θα με κοίταζαν ωσάν κάτοικο άλ­λου πλανήτη αν τους έλεγα πως, ό­ποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το Άβατον θα βρει σ' αυτό το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ως άπαρτο ανάχωμα, πρώτες και καλύτερες τις γυναίκες αυτού του τόπου που δεν μετράνε την «ελευθερία» και τα «δικαιώματα τους» με το μέτρο που κονταίνει την πίστη των ανδρών τους. Πως δεν συλ­λογίζονται με το μέτρο των δήθεν δη­μοκρατών που καμώνονται τους υπε­ρασπιστές των ανθρωπίνων δικαιω­μάτων και αποδέχονται την αποικιο­κρατική πολιτική, τα στρατηγικά συμ­φέροντα με χώρες βαφτισμένες «χώ­ρες του τρίτου κόσμου» και το εμπάρ­γκο στα παιδάκια του Ιράκ, ως το α­παραίτητο μέτρο συνετισμού της η­γεσίας τους.
Ποιος θα τολμήσει και κυρίως ποια γυναίκα πολιτικός να αντιπαρατεθεί σε μια στάση ζωής ελληνίδας γυναί­κας που ακόμη κι όταν πονάει και δεν καταλαβαίνει γιατί ο γιος της αφιε­ρώνεται στο Χριστό και χάνεται στο «Περιβόλι της Παναγιάς» το μόνο που δε σκέφτεται είναι να αντιπαρατεθεί στη βούληση του Άλλου, πατώντας εκεί όπου η ίδια δοξάζεται ως γυναί­κα όσο πουθενά αλλού. Είναι παρά­λογο, λοιπόν, το Άβατον; Πόσο; Ίσως. Όχι τόσο για μας όσο το... πολιτισμέ­νο γεγονός να υπάρχουν κέντρα δια­σκέδασης στη Δύση όπου οι πορτιέ­ρηδες αποφασίζουν ποιος μπαίνει μέ­σα και ποιος όχι, με μόνο κριτήριο την όψη, τα ρούχα και τον...αέρα κοσμικό­τητας που αποπνέουν. Πώς να το κα­ταλάβει το Αβατον αυτή η Δύση; Που ό,τι δεν κατανοεί, όπου αδυνατεί να αισθανθεί τον όποιο Άλλο με συγκα­τάβαση, οταν δεν μπορεί να ηθικολο­γήσει κατά τα καλά και συμφέροντα της, επεμβαίνει, κατακτά, καταπιέζει, βιαίως «εκπολιτίζει», πλούσια σε προσχήματα και λογικοφανή τεχνά­σματα, χρήματα και όπλα, βέτο σε διε­θνείς οργανισμούς κι άλλα πολλά πα­ρόμοια.
Όσο η Κύπρος θα χωρίζεται από μια γραμμή αίματος βαφτισμένη πρά­σινη για τις δυτικές συμμαχικές α­νάγκες. Όσο οι πλούσιοι δυτικοευρω­παίοι θα αναζητούν σεξουαλικό του­ρισμό ανήλικων στη Άπω Ανατολή ως ...διάλειμμα στις μπίζνες. Όσο ένα κε­φάλι κυανοκράνου θα βαραίνει όσο μια χιλιάδα ανώνυμοι νεκροί σε μαύρη, ά­σπρη, κίτρινη, χώρα επιρροής τους. αυτοί οι υπερασπιστές δήθεν, των αν­θρωπίνων δικαιωμάτων και της ισό­τητας δήθεν των φύλων, ούτε να μι­λούν επιτρέπεται για το Αβατον του Άθω. Νισάφι πια! Εκτός κι αν αληθεύ­ουν οι πληροφορίες πως τάχαμου η Ουνέσκο για να πατήσει πόδι εκεί όπου της λένε πως υπάρχουν θησαυ­ροί, με σταυροψυχάρεια τερτίπια και κατάλληλη διπλωματική εκμετάλλευ­ση της βαλκανικής πολυεθνικότητας των μονών, μηχανεύεται να θέσει υ­πό την προστασία της το Άγιον Όρος. Στον τόπο μας κάποιος πρέπει να τους πει όλων αυτών των προστατών πως την προστασία αυτήν εμείς, άν­δρες και γυναίκες, τη λέμε νταβατζι­λίκι, την απεχθανόμαστε και την πα­τρίδα ακόμη και με Εφιάλτες δικούς μας, δεν την βγάζουμε στο κλαρί. Τη δε πίστη μας που δεν ξέπεσε ποτέ στην κοσμικότητα των συγχωροχαρτιών, την υπερασπιζόμαστε με αίμα.Άλλωστε, πως να κατανοήσουν ό­λοι αυτοί οι προστάτες και οι προ­στάτιδες δυνάμεις πως εμείς την Πα­νάγια την έχουμε Αρχιστράτηγο, Υπέρμαχο και τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια και την έργω αγάπη μας καταθέτουμε πανηγυρικώς, ψάλλο­ντας Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε. Σ' αυτήν την Ορθόδοξη «πόρτα» του Ουρανού, οι δικοί μας άντρες μάς αφήνουν εμάς τις αγαπημένες τους κέρβερους. Και βρυχώμεθα κάθε που κάποιος ή κάποια βαφτίζει «πολιτι­κή», το ανίερο δικαίωμα να παρεμβαί­νει στην ιερότητα της προσευχής που δεν καταλαβαίνει. Αν δε, προσπαθή­σει να την ...εφαρμόσει κιόλας, δα­γκώνουμε.
Λέγω «τύχη αγαθή» κι ας με πουν μελοδραματική, όσοι δεν ένιωσαν το προνόμιο να αεροζυγιάζονται με τα σύννεφα. Να περιδιάβαιναν τις κατοι­κίες των αγγέλων.

Λιάνα Κανέλλη, περιοδικό «Ἄρδην» τεῦχος 11, 1997

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Κάντε ΑΝΑΦΟΡΑ σε ΣΕΛΙΔΑ – ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα στο Facebook…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Κάντε ΑΝΑΦΟΡΑ σε ΣΕΛΙΔΑ – ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα στο Facebook…Σας παρακαλώ προωθήστε αυτό το μήνυμα. Τυχαία βρήκα στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: Λέμε ΝΑΙ στην πώληση των Ελληνικών νησιών και της Ακρόπολης

Γνωστοποιήστε ΕΓΚΑΙΡΑ και ζητήστε από τους αναγνώστες σαν να κάνουν ΑΝΑΦΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

Ευχαριστώ…

Γιώργος Κ.
tsantiri.gr

Αλ. Τσίπρας: Μόνη δημοκρατική διέξοδος οι κάλπες

Πλήρης ήταν η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τρίπρα, που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αλ. Τσίπρας: Μόνη δημοκρατική διέξοδος οι κάλπες  Εξερχόμενος της συνάντησης, που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την «επικίνδυνη», όπως είπε, πολιτική που ακολουθείται και ζήτησε προσφυγή στις κάλπες, που αποτελεί και τη μόνη δημοκρατική διέξοδο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και επανέλαβε το αίτημά του για άμεση κατάργηση του φόρου στα ακίνητα.

Επίσης, υποστήριξε ότι το κύριο δίλημμα της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή, είναι ή αλλαγή πολιτικής ή εμμονή στην επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί με το Μνημόνιο, που οδηγεί στον όλεθρο τη χώρα.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπει σε συζήτηση για την εφαρμογή της απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, καθώς «δένει χειροπόδαρα» το μέλλον του λαού και έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

newsbomb

HURRIET: O στρατηγός Φράγκος ετοίμαζε πραξικόπημα στην Ελλάδα


Τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Φ.Φράγκο παρουσιάζει ως υποκινητή πραξικοποιήματος στην Ελλάδα η τουρκική εφημερίδα Hürriyet  συνδέοντας τον άμεσα με το περιστατικό της σχολής Ευελπίδων.

Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα χαρακτηρίζει το Στρατηγό Φράγκο ως «αρχηγό της τάφρου, που ξεφώνιζε για πραξικόπημα» κάνοντας αναφορά στη στρατηγική επίβλεψη που είχε ο πρώην Α/ΓΕΣ στην τάφρο που σχεδίασε ο ελληνικός στρατός στην ακριτική περιοχή.

Στην αναφορά μάλιστα η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κ. Φράγκος έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο στράτευμα, ευρύ δίκτυο στελεχών που τον στηρίζουν καθώς και πως είναι γνώστης της τουρκικής γλώσσας. Το ενδιαφέρον πάντως των γειτόνων για τις εξελίξεις στον ελληνικό Στρατό συνεχίζεται αμείωτο κάτι που δεν παραβλέπουν στο Πεντάγωνο…

Prionokordela

Αμβρόσιος: «Αβάπτιστος ο Παπανδρέου, φερέφωνο ο Παπαδήμος»

Δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου άσκησε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος  υποστηρίζοντας για τον μεν Παπαδήμο ότι είναι «φερέφωνο» ξένων κέντρων εξουσίας τα οποία τον επέβαλαν στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «αβάπτιστο» τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου:

«Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου δεν είναι πια Πρωθυπουργός της Χώρας! Εκών ή άκων παρέδωσε την Εξουσία σε ένα άλλο πρόσωπο, τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ένα πρόσωπο, επιλεγμένο από τα ξένα Κέντρα Αποφάσεων, τα οποία...
και τον επέβαλαν στην ταλαίπωρη Χώρα μας.
Φωνή ή μάλλον φερέφωνο των ξένων Αφεντάδων μας στην Ελλάδα είναι τα ευχερώς εξαγοραζόμενα ΜΜΕ (θυμηθείτε το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο).

Αυτά έκαμαν την σχετική προπαγάνδα, την "σπέκουλα", ώστε ο κ. Παπαδήμος, (αυτό το Στέλεχος των ξένων Διευθυντηρίων, συγχρόνως δε και συνένοχος και συνυπεύθυνος για την σημερινή οικονομική κρίση), να κληθεί από το πουθενά για να κυβερνήσει την Χώρα, αύριο δε ως προκάτ Πρωθυπουργός να διεκδικήσει την Εξουσία και μέσα από τη εκλογική διαδικασία! Αυτό, παρακαλώ, να το θυμάστε.

Ας επανέλθουμε όμως στο κύριο θέμα μας.

Από την ώρα που ο κ. Γ. Παπανδρέου κατέθεσε την Εξουσία, παρατηρείται ένας καταιγισμός ειδήσεων, καταγγελιών και δημοσιευμάτων, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον κατηγορούν!
Μπορεί να είναι αλήθεια ή ψέματα, όσα τώρα δημοσιεύονται.
Αλλά το ερώτημά μας είναι: Γιατί όλα αυτά να δημοσιεύονται τώρα; Γιατί δεν τα έγραφαν και χθες όσοι προσπαθούν να του προσάψουν ψόγο;

Οι γενναίοι κτυπούν τα καλάμια όταν είναι όρθια! Ο κ. Γ. Παπανδρέου τώρα πια είναι ένα πεσμένο καλάμι!
Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο εκ Κρήτης κ. Θ. Ακρ...κης, ο οποίος επί έτη τώρα διά του διαδικτύου καταγγέλλει ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αβάπτιστος, δηλ. δεν είναι χριστιανός!

Αλήθεια; Ψέματα; Η καταγγελία προέρχεται από ένα γενναίο Κρητικό και απευθυνόταν στον έως χθες Πρωθυπουργό.

Καλώς ή κακώς ο "Γεώργιος" έγινε και πάλι ο "Γιωργάκης"!
Δεν παίρνουμε θέση! Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, διότι δεν γνωρίζουμε. Την ευθύνη έχουν όσοι καταγγέλλουν τον τέως Πρωθυπουργό.»

newpost.gr

SOS εκπέμπουν 3.000 Έλληνες λαθρομετανάστες στην Αυστραλία

Φεύγουν για την Αυστραλία με στόχο να βρουν ένα καλύτερο μέλλον αλλά όταν φτάνουν εκεί οι Έλληνες μετανάστες μαθαίνουν πόσο δύσκολη είναι η εύρεση εργασίας και η προσαρμογή ενώ διαβιώνουν με ελάχιστα χρήματα σε απελπιστικές συνθήκες. Το πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης που οφείλεται στην τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα εδώ και δύο χρόνια κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 3000 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία από τον Ιούνιο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι...
μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έφτασαν στην χώρα των καγκουρώ περίπου 1000 συμπατριώτες μας.

Οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστοι στην μακρινή χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν μόνο τουριστική βίζα, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται από τους Αυστραλούς ως λαθρομετανάστες. Συμφωνα με τον πρόδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, η κατάσταση είναι απελπιστική: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει» επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα και τονίζει ότι «καθημερινά έρχονται εκατοντάδες Έλληνες και οι περισσότεροι είναι σε απελπισία», αφού χωρίς άδεια εργασίας και καλή γνώση Αγγλικών δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σημαντικό πρόβλημα είναι και η διαμονή. Οι περισσότεροι διαμένουν σε ξενώνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έμεναν πέντε-πέντε σε δωμάτια για οικονομία. Η τοπική κοινότητα στη Μελβούρνη προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί βρίσκοντας επιπλέον ξενώνες, ενώ φιλοξενεί μερικούς και στα γραφεία της Κοινότητας, αλλά όπως τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα». Οι Έλληνες αφήνουν τις δουλειές τους εδώ και πηγαίνουν στην μακρινή αυτή χώρα ελπίζοντας να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα όμως εκεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού η Αυστραλία είναι κάθε άλλο παρά Γη της Επαγγελίας.

«Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τρέξιμο», τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης και υπογραμμίζει ότι όσοι σκέφονται να κάνουν το μακρινό ταξίδι πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά, να έχουν εξασφαλίσει διαμονή και να έχουν κάνει κάποιες επαγγελματικές επαφές, διαφορετικά δεν μπορούν να εργαστούν.

Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Κάποιοι τουλάχιστον προνόησαν και πήραν φοιτητική βίζα για να πάνε στην Αυστραλία, πράγμα που τους επιτρέπει να εργάζονται μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα για να καλύπτουν μέρος των εξόδων τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία της στην Αθήνα να μειώσει την έκδοση βίζας στους Έλληνες ειδικά όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο θέλουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπάρχει σχέδιο για υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για έκδοση working holiday visa, η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχό της να εργάζεται με πλήρες ωράριο (50 ώρες την εβδομάδα) για δύο χρόνια...

on-news

Aνέκδοτο : Το e-mail

Ενα ζευγάρι απο την Αλάσκα, αποφάσισε να πάει στη Φλόριντα για διακοπές τον Δεκέμβρη για να ξεφύγουν λίγο από το πολύ χιόνι και το ψοφόκρυο. Είχαν κανονίσει να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που πέρασαν και τον μήνα του μέλιτος. Επειδή και οι δύο είχαν δουλειές, κανόνισαν ο άντρας να φτάσει Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη.

Ο άντρας φτάνει λοιπόν στο ξενοδοχείο, πάει στο δωμάτιο και βλέπει πως πλέον υπάρχει laptop με σύνδεση στο Internet.

Αποφασίζει λοιπόν να στείλει mail στη γυναίκα του. Κατά λάθος ξεχνάει ένα γράμμα απο το e-mail και το στέλνει αλλού χωρίς να καταλάβει τι έκανε.

Στο Χιούστον μια χήρα έχει γυρίσει μόλις από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει για mail από φίλους και συγγενείς.

Μόλις διαβάζει το πρώτο, λιποθυμάει. Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, βρίσκει τη μητέρα του στο πάτωμα και κοιτάει την οθόνη του υπολογιστή. Το mail έγραφε:

Προς : την αγαπημένη μου γυναίκα
Θέμα : Έφτασα

Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις mail από μένα.Έχουν laptop πλέον εδώ και μπορείς να στείλεις όπου θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα .Όλα ειναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με μένα.

Y.Γ : ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΕΔΩ ΚΑΤΩ

Απιστευτο!!

Μεγαλο σκανδαλο συγκλονιζει το χωρο της πολιτικης!!!! Βρεθηκε βουλευτης χωρις τραπεζικο λογαριασμο στην Ελβετια..!!

Καλούν τους πολίτες να αγοράσουν την Ε.Υ.Α.Θ. για να μην πουληθεί σε ξένους επενδυτές

Καλούν τους πολίτες να αγοράσουν την Ε.Υ.Α.Θ. για να μην πουληθεί σε ξένους επενδυτέςΠραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28.11.11, η δημόσια παρουσίαση της πρότασης της «Κίνησης 136» για την εξαγορά, από συνεταιρισμούς πολιτών, του 40% και του management της Ε.Υ.Α.Θ., που πωλείται από το Δημόσιο.Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση, ύστερα από δεκαετίες ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, οι πόλεις στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν την ιδιωτική διαχείριση: Βρυξέλλες, Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Παρίσι, Γκρενόμπλ, Μπορντώ, Τουλούζ, Μονπελιέ, Μασσαλία, Λιλ, Βρέστη, Μπουένος Άιρες, Ατλάντα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κοτσαμπάμπα (Βολιβία) κλπ

Η ιδιωτικοποίηση εγκαταλείπεται διότι, οι τιμές του νερού με τα ιδιωτικά δίκτυα συνήθως διπλασιάζονται έως επταπλασιάζονται, εξοικονομούνται χρήματα και το κέρδος του ιδιώτη, επιστρέφεται στους πολίτες ή/και διοχετεύεται σε επενδύσεις για καλύτερη ποιότητα νερού, η απώλεια νερού σε δημόσια δίκτυα είναι 3 έως 12%, ενώ σε ιδιωτικά δίκτυα 17 έως 27%, η εμπορική εκμετάλλευση των πηγών από τις εταιρείες στερεί πολύτιμο νερό που θα μπορούσε να διανεμηθεί δωρεάν μέσα από το δημόσιο δίκτυο. Το νερό ιδιωτικοποιείται, γίνεται εμπορεύσιμο αγαθό και κοστολογείται, τη στιγμή που τα παγκόσμια αποθέματα μειώνονται. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε πώς οι πολίτες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση του νερού.

Το σχήμα διεκδίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε.:

Συνεταιρισμοί ανά Δήμο και Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένωση των Συνεταιρισμών σε Ανώνυμη Εταιρία (Κοινωνική ΕΥΑΘ Α.Ε.), η οποία θα διεκδικήσει την εξαγορά του 40% και του Μάνατζμεντ της σημερινής ΕΥΑΘ

Οι σκοποί των συνεταιρισμών:

Η αγορά και η ΜΗ κερδοσκοπική διαχείριση της ΕΥΑΘ

Η παροχή νερού στο νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με:

Υψηλή ποιότητα

Χαμηλές τιμές

Προστασία του περιβάλλοντος

Δημοκρατική λειτουργία

Κοινωνική δικαιοσύνη

Μέλη των συνεταιρισμών:

Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που μπορούν να καταβάλλουν 140€ για κάθε μια μερίδα συμμετοχής.

Φυσικά πρόσωπα που αδυνατούν να καταβάλουν άμεσα 140€, γίνονται δόκιμα μέλη με 10€ και έχουν περιθώριο 14 μηνών για την καταβολή των 140€, προκειμένου να γίνουν τακτικά μέλη.

Η Κοινωνική ΕΥΑΘ Α.Ε. (ΚΕΥΑΘ Α.Ε.)

Ιδρύεται από τους Συνεταιρισμούς, οι οποίοι είναι και οι μέτοχοί της.

Οι σκοποί της ταυτίζονται με εκείνους των Συνεταιρισμών – μετόχων της.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις από πολίτες της πόλης και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων οι κύριοι/ιες:

Καθ. Νίκος Αργυρόπουλος Πρόεδρος Συνδέσμου Χημικών Β. Ελλάδος

Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Λαφαζανίδης Στάθης Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου

Μακρής Λεωνίδας Δημ. Σύμβουλος, εκπρόσωπος Δημάρχου Θεσ/νίκης

Μαριόγλου Κων/νος Πρόεδρος Σωματίου Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Ζαχαριάδης Λάζαρος Δημοτικός Σύμβουλος

Χιλιτίδης Οδυσσέας Εκπρόσωπος Οικολογικής Κίνησης Θεσ/νίκης

Ουζούνης Τεχνικός Σύμβουλος Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου

Αβραμίδης Ιωάννης Γεν. Γραμματέας Δήμου Καλαμαριάς

Ιωαννίδου Ελεάνα Εκπρόσωπος Οικολόγων – Πράσινων

Μίχου Άννα Αντιπρόεδρος ΤΕΕ

Παπαδόπουλος Αθανάσιος Ένωση Ελλήνων Χημικών

Πέρκα Πέτη ΤΕΕ, Τμήμα Κεντρ. Μακεδονίας

Τσαραμπουκίδης Π. Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου

Καράγιωργας Α. Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων

ΚΙΝΗΣΗ 136