Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Νέος σταθμός διοδίων στο ύψος της Νυμφόπετρας ανάμεσα στον κομβο Λαγκαδά και τον κόμβο Προφήτη!

Σε κλοιό διοδίων θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι οδηγοί που θα ταξιδεύουν μέσω των αυτοκινητόδρομων στη Βόρεια Ελλάδα, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για τη χρήση των δρόμων. 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της “Εγνατίας οδού ΑΕ”, μέσα στο 2011 θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιποι εννέα σταθμοί διοδίων κατά μήκος της οδού. Στο δίκτυο της Εγνατίας οδού θα ενταχθεί και ο σταθμός Μαλγάρων, που λειτουργεί από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με κόστος διέλευσης 2 ευρώ για τα Ι.Χ.


Δυσβάσταχτες μετακινήσεις
Με τη λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων, το κόστος μετακίνησης για τους οδηγούς θα είναι δυσβάσταχτο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κοζάνη οι οδηγοί πληρώνουν μόνο στα διόδια των Μαλγάρων και το κόστος μετακίνησης είναι 2 ευρώ. Στο επόμενο τρίμηνο, που θα μπει σε λειτουργία και ο σταθμός Πολυμύλου, ο οδηγός θα καταβάλλει 4 ευρώ, ενώ από τον ερχόμενο χρόνο θα πληρώνει και στα διόδια Κουλούρας. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Θεσσαλονίκης - Καβάλας, όπου σήμερα δεν υπάρχουν διόδια, οι οδηγοί θα πληρώνουν για τη διέλευση τους από τους σταθμούς Νυμφόπετρας και Παγγαίου. Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη θα λειτουργούν πέντε σταθμοί διοδίων, ενώ στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα θα λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων.makthes.gr


Όσο αφορά τον σταθμό διοδίων στο ύψος την Νυμφόπετρας, η επιλογή του σημείου εκείνου μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από αλητεία γιατί από το συγκεκριμένο κόμβο περνάνε επί καθημερινής βάσεως οι κάτοικοι του Λαγκαδά καθώς και των γύρω περιοχών που εργάζονται εκτός, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται μετά  την έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου σταθμού να καταβάλλουν αντίτιμο επί καθημερινής βάσεως. Στην περίοδο αυτή που διανύει η χώρα μας, είναι δυσβάσταχτο για οποιοδήποτε νοικοκυριό να επιβαρυνθεί με ημερήσια επιπλέον έξοδα. Μάλιστα κάποιοι από τους κατοίκους σκέφτονται μέχρι και να μετακομίσουν εντός των τειχών της πόλης μιας και όπως δηλώνουν δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο νέο χαράτσι που θα τους επιβληθεί.



ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ: Μεταξύ των κόμβων Λαγκαδά και Προφήτη, στο ύψος της λίμνης Κορώνειας, στο τμήμα από Λαγκαδά έως Ασπροβάλτα.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι του εργοστασίου Πετζετάκις( χρονικό).


Η οργή τους ξεχείλισε. 
Επί οκτώ μήνες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα, αφού παραμένουν απλήρωτοι. Ο λόγος για τους 90 εργαζόμενους του εργοστασίου Πετζετάκις. Από χθες 20 από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας...

Έχουν κατασκηνώσει στην αυλή του εργοστασίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Για εμπαιγμό καταγγέλλει την εργοδοσία ένας από τους απεργούς πείνας, ο Γιώργος Πανέλης που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
"Μας πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Ως εδώ και μη παρέκει", τόνισε, επισημαίνοντας ότι "η τελευταία δέσμευση εκ μέρους της διοίκησης ήταν ότι θα πληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή".

25 ΜΑΡ 2011

http://www.olathessaloniki.com







Ανάσταση στο εργοστάσιο για τους εργαζόμενους της «Πετζετάκις»
Υπέρ των εργαζομένων η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της εταιρείας
22 Απρ 2011 
Picture 0 for Ανάσταση στο εργοστάσιο για τους εργαζόμενους της «Πετζετάκις»



του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr

Ανάσταση μαζί με τις οικογένειες τους μέσα στο εργοστάσιο θα κάνουν οι περίπου 90 εργαζόμενοι της εταιρείας «Πετζετάκις», στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Στους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010, δεν καταβλήθηκε ούτε το δώρο του Πάσχα, το οποίο φτάνει περίπου τα 500 ευρώ ανά άτομο.
«Χθες βάψαμε συμβολικά μαύρα αυγά για να δείξουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, ενώ θα κάνουμε Ανάσταση μέσα στο εργοστάσιο. Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να εκπληρωθούν όλα μας τα αιτήματα» αναφέρει στη Voria.gr ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Πανελής.
Θετική εξέλιξη, ωστόσο, για τους εργαζόμενους είναι η εκδίκαση υπέρ τους των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διοίκησης της επιχείρησης στις 12 Απριλίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του δικαστηρίου η διοίκηση της «Πετζετάκις» πρέπει να πληρώσει στους εργαζόμενους το ποσό των περίπου 600.000 ευρώ που τους οφείλει για την περίοδο από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010.
«Για το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό περιμένουμε να εκδικαστούν τα σχετικά ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει. Σημασία έχει, πάντως, το γεγονός ότι η πρώτη απόφαση ήταν υπέρ μας», συνεχίζει ο κ. Πανελής.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να καθαρογραφεί εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε και οι εργαζόμενοι θα μάθουν πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.