Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ποιος είναι ο αρχηγός;


Στις αρχές της ανθρωπότητας, όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, τα ζωτικά του όργανα άρχισαν να συζητούν για το ποιος θα γινόταν αρχηγός.
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΠΕ:
Εγώ πρέπει να γίνω αρχηγός, εφόσον οργανώνω τη λειτουργία όλων σας.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ:
Εμείς θα πρέπει να γίνουμε αρχηγός, γιατί φυλάμε όλο το σώμα.
Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΠΕ:
Τότε εγώ θα έπρεπε να ήμουν αρχηγός, γιατί μεταφέρω το αίμα για να δουλεύετε όλοι σας.

ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΔΗΛΩΣΕ:
Εγώ θα γίνω αρχηγός, γιατί σας τρέφω όλους.
ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΙΠΑΝ:
Πρέπει να γίνουμε αρχηγός, γιατί εμείς μεταφέρουμε όλο το σώμα.
Κι όλοι αγανακτούσαν από τις εξηγήσεις των άλλων. Όταν η κουράδα ζήτησε να γίνει αρχηγός, όλοι σκάσανε στα γέλια.
Η ΚΟΥΡΑΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ:
Εγώ θα είμαι αρχηγός…
…κι αρνήθηκε να βγει για...
ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ!!
ΤΟ ΣΩΜΑ έσκαγε.
ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ φούσκωνε.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ θόλωναν.
Η ΚΑΡΔΙΑ αγωνιούσε.
ΤΑ ΠΟΔΙΑ έτρεμαν.
Και τότε όλοι φώναξαν:
Να γίνει η κουράδα αρχηγός!!!
Κι από τότε
κάθε κουράδαγίνεται αρχηγός.













DEBTOCRACY-ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ






Όταν η δημοκρατία 

υποτάχθηκε στο χρέος 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα. 

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.  

Τη μουσική επένδυση προσφέρει οι Γιάννης Αγγελάκας, Ερμής Γεωργιάδης και Άρης RSN και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. 

Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

Σε αυτή την προσπάθειά ζητήσαμε τη βοήθειά σου. Οι δημιουργοί του DEBTOCRACY εργάστηκαν αφιλοκερδώς. Προκειμένου να αποφύγουμε κάθε είδους εξαρτήσεις απευθυνθήκαμε σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθυνθήκαμε σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί.

http://www.debtocracy.gr

Στην Κερατέα χάθηκε πόλεμος...

Διαβάστε το σημερινό άρθρο της Καθημερινής, η οποία χρησιμοποιήσε κάθε δημοσιογράφο της στον πόλεμο εναντίον της Κερατεάς: 

Tου Aγγελου Σταγκου

Ηταν πολλοί οι αναστεναγμοί ανακούφισης που ακούστηκαν όταν συμφωνήθηκε η ανακωχή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, που την εκπροσωπούσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, και του Δήμου Λαυρεωτικής, που τον εκπροσωπούσε ο δήμαρχος Κ. Λεβαντής, με τη μεσολάβηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Δεν ήταν και λίγο, αφού ύστερα από 4,5 μήνες συγκρούσεων στο μέτωπο της Κερατέας οι εκατέρωθεν δυνάμεις αποσύρθηκαν, προφανώς εξαντλημένες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ανθρώπινο θύμα, τα σκαπτικά μηχανήματα και οι μπουλντόζες παραδόθηκαν σε ένδειξη καλής θέλησης στη φύλαξη του δήμου για να είναι σίγουροι οι κάτοικοι ότι η κυβέρνηση δεν θα τους αιφνιδιάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα και η οδός Λαυρίου επιτέλους άνοιξε!

Η συνέχεια βεβαίως για την τύχη του έργου που το κράτος προγραμμάτισε να κάνει στην περιοχή είναι θολή. Είναι όμως φανερό ότι, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Χρ. Παπουτσή να εκτονώσει την κατάσταση, έστω και με υποχώρηση των… κυβερνητικών δυνάμεων. Γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά και μάλιστα ερήμην των δύο συναρμοδίων υπουργών, του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη. Τώρα που άνοιξε ο δρόμος, πολύ δύσκολα κάποιος υπουργός θα διακινδυνεύσει το κλείσιμό του επιμένοντας στην κατασκευή του προγραμματισμένου έργου. Αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδειξε υποχωρητικότητα, γιατί κάποιος υπουργός θα «βάλει το κεφάλι του στον ντορβά»;

Αλλωστε την επομένη της εκεχειρίας, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δεν έχασε την ευκαιρία. Περιφερόταν ως θριαμβευτής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και με σαφήνεια διαλαλούσε ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τα σκουπίδια της περιοχής του και μόνο, αυτό που προτείνουν φυσικά ο ίδιος και οι δικοί του. Με τον τρόπο του μάλιστα άφηνε να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τον αρμόδιο επίτροπο της Κομισιόν και επομένως κάποια στιγμή θα το αποδεχθεί και η κυβέρνηση. Ενδεχομένως όμως να μην εξελιχθούν τα πράγματα ακριβώς έτσι.

Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη στάση της, επιδεικνύοντας για άλλη μία φορά ολιγωρία και έλλειψη τόλμης, με αποτέλεσμα τα πράγματα να φθάνουν σε αδιέξοδο, οπότε μαζεύει το κουράγιο της για να… υποχωρήσει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Δημιούργησε προηγούμενο και στο εξής θα αντιδρούν οι πάντες. Θα αντιδράσουν οι κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού που επίσης έχουν ορισθεί ως περιοχές κατασκευής ΧΥΤΑ και φυσικά θα ανατραπεί όλος ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια της Αττικής. Αρα, τα πρόστιμα από τις Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πέφτουν.

Ισως στην Κερατέα η κυβέρνηση να μην έχασε μία μάχη, αλλά έναν ολόκληρο πόλεμο.

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/04/blog-post_1555.html#ixzz1K9iHzmHf

Θ. Πάγκαλος .. Ένα ποτ πουρί δηλώσεων, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Ο αγαπημένος σε όλους μας πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τον οποίο έχουν "βάλει στο μάτι" οι .. του ΣΥΡΙΖΑ, (τόσοι που είναι, στις επόμενες εκλογές πανε για αυτοδυναμία...) σε ένα ποτ πουρί δηλώσεων! Θα υπάρξει πολύ σύντομα και .. "μέρος Β", το προσπαθεί δεόντως. Να μην τον δυσαρεστήσουμε!

Ο Αχμετ Νταβουντογλου στις 10/3/11 στη Θεσσαλονικη..

Ο Αχμετ Νταβουντογλου στις 10/3/11 στο στο σπιτι οπου γεννηθηκε ο Κεμαλ Ατατουρκ,για ιδιωτικη επισκεψη οπως χαρακτηριστηκε, εκανε μια απο τις πιο κεντικες οδους της πολης, την οδο Αγ. Δημητριου να κλεισει για περισσοτερο απο 4 ωρες με αποτελεσμα την ταλαιπωρια των συμπολιτων μας !
Ομαδες πολιτων και φοιτητων εφτασαν εκει με ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαιες και συνθηματα με σκοπο να δωσουν ενα μηνυμα στους "εχοντες εξουσια"... Ισχυρες αστυνομικες δυναμεις αλλα και δυναμεις των ματ τους περικυκλωσαν μαζι με τρεις κλουβες ωστε να μην ειναι ορατα τα πανο και οι σημαιες και να αποφευχθει(κατα οπως ειπαν) να δωθει "κακη εντυπωση" στον τουρκο υπουργο εξωτερικων.

Βάφτισαν τούρκικο το Καστελόριζο!


Ακόμη ένα λάθος, μία παράλειψη της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προκαλέσει το γνωστό μειδίαμα και τα συνηθισμένα ερωτηματικά στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό γιατί δεν εκπλήσσει, δεν σοκάρει, μία τέτοια γκάφα απλώς είναι
μέσα στο πρόγραμμα του γνωστού ελληνικού ωχαδερφισμού. Κοιτώντας με όχι και μεγάλη προσοχή κανείς το πολιτιστικό χάρτη του υπουργείου Πολιτισμού είναι ολοφάνερο ότι μερικοί ενδεχομένως να χρειάζονται μαθήματα γεωγραφίας αφού κατά λάθος... ξέχασαν ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Ελλάδα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο γεωγραφικός χώρος της Ελλάδας είναι με χρώμα λευκό ενώ εκείνος της Τουρκίας είναι στους τόνους του μπεζ. Το ίδιο και το νησάκι Μεγίστη, ήτοι Καστελόριζο. Και το ερώτημα είναι ένα: Δεν το είδε κανείς πριν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού; Ούτε ο κ. Παύλος Γερουλάνος; Το λάθος έρχεται να προστεθεί στα κακώς κείμενα του Αιγαίου ως θέμα που έχει μονοπωλήσει δεκαετίες διαπραγματεύσεων των δύο χωρών. Με την Τουρκία να πιέζει ασκώντας διάλογο αμφισβητήσεων των θαλάσσιων συνόρων και την Ελλάδα να εμμένει με τους όρους της υφαλοκρηπίδας ενώ ήδη από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Γεγονός το οποίο προσφέρει το δικαίωμα στο ελληνικό κράτος να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.
Τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.
Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το νησί είναι ελληνικό.

www.on-news.gr

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ...

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . . κρατείστε επ'αόριστον.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανισταν, . . . . τρως σφαιρα.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . . . ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . . θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.

Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . . . . ΠΑΙΡΝΕΤΕ:

- Μια θέση εργασίας,
- Μια άδεια οδήγησης,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια,
- κουπόνια συσσιτίου,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
- Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.

- ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ !!!!!!!