Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Κατατέθηκε ρύθμιση «εξπρές» για τα χρέη προς την εφορία – Όλη η τροπολογία

Με μια έκτακτη διαδικασία η οποία θα ισχύσει μέχρι τις 27 Μαρτίου – και η οποία είναι ανεξάρτητη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων- το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει σε άμεση ενίσχυση των εσόδων του.
Πριν από λίγο, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να πληρώσουν όποιο ποσό επιθυμούν από όποια οφειλή επιθυμούν και σε αντάλλαγμα να εξασφαλίσουν διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων.
Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της. Με την ίδια τροπολογία, στην κυριότητα του δημοσίου περνά ποσό 555,6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΕΕΤΤ: Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone και Wind για απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας


Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 5.48 εκατ. ευρώ και στις τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας καταναλωτών.

Τα πρόστιμα αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2011 έως το 2013 και για το μέγεθος τους ανά εταιρεία συνεκτιμήθηκε η έκταση της παράβασης, ο συνολικός αριθμός των θιγομένων συνδρομητών, τα αυξημένα έσοδα των εταιριών που προήλθαν από τις παραβάσεις και η προκληθείσα οικονομική βλάβη των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο για τη Cosmote ορίστηκε στο €1.223.000, στη Vodafone στα €2.593.000 και για τη Wind στο €1.670.000, με την ΕΕΤΤ να σημειώνει ότι από το Νοέμβριο του 2014 ισχύουν νέες ρυθμίσεις που επιταχύνουν και βελτιώνουν της διαδικασίες φορητότητας.

Προσθέτει ακόμα ότι «η φορητότητα αριθμού αποτελεί κύριο παράγοντα διευκόλυνσης των καταναλωτών και προώθησης αποτελεσματικού ανταγωνισμού σε αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και η μη ομαλή λειτουργία της ενέχει κινδύνους σε επίπεδο τόσο μη επαρκούς προστασίας των καταναλωτών, όσο και στρέβλωσης του ανταγωνισμού».

http://www.insomnia.gr/_/articles/providers-telecoms/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C/%CE%B5%CE%B5%CF%84%CF%84-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-cosmote-vodafone-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-wind-%CE%B3%CE%B9-r8768