Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ την επίθεση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ την επίθεση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι
Λίγο μετά τις 10, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, εισέβαλε στο Bar Cue στο Παγκράτι όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση 70 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.Οι νεαροί αρχιζαν να φωνάζουν: «Ποιοί είναι οι βουλευτές εδώ»; Μόλις εντόπισαν τους βουλευτές άρχισαν τις φραστικές επιθέσεις: «Θα το σκέφτεστε πριν βγείτε»«Τι έχετε κάνει στον κόσμο»; φώναζαν και πέταξαν γιαούρτια και αυγά.
Οι βουλευτές αντέδρασαν ψύχραιμα και κατευναστικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έσπασαν κάποια ποτήρια και πιατάκια και μετά αποχώρησαν. Κάποιος νεαρός έξω από το τζάμι έβαλε το χέρι του στο λαιμό κάνοντας την χαρακτηριστικά κίνηση που υπονοεί ότι θα τους κόψουν το λαιμό.
Στο μπαρ ήταν εκείνη την ώρα οι βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Ντόλιος, Παναγιώτης Ρήγας, Έλενα Παναρίτη, Ελπίδα Τσουρή, Ανδρέας Μακρυπίδης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Δημήτρης Παπουτσής, Φραγκίσκος Παρασύρης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Δημήτρης Λιντζέρης ενώ αμέσως μετά τα επεισόδια ήρθε η Άρια Αγάτσα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ήταν στο μπαρ είδαν τους αναρχικούς να σπάνε ποτήρια και να πετούν νερά, γιαούρτια και αυγά, ακόμα και πέτρες (κάποιοι μιλούν και για δύο βουλευτές που τραυματίστηκαν ελαφρά) ενώ απειλούσαν με χειρονομίες τους βουλευτές και τους φώναζαν συνθήματα.
Λίγο αργότερα αποχώρησαν οι αναρχικοί, στο σημείο έφτασαν και άντρες της αστυνομίας, ενώ η συνάντηση των βουλευτών διαλύθηκε.
Κάποιοι βουλευτές λένε ότι οι νεαροί δεν ήταν αναρχικοί, αλλά τους χαρακτηρίζουν«επαγγελματίες».
iefimerida

BINTEO: Αποδοκιμάστηκε ο Μπόλαρης στην Βέροια


BINTEO: Αποδοκιμάστηκε ο Μπόλαρης στην Βέροια
Θερμή «υποδοχή» επιφύλασσαν στον Σερραίο υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη οι κάτοικοι της Βέροιας στα εγκαίνια νέων κλινικών του νοσοκομείου της πόλης το πρωί της Τρίτης.
Πολίτες και μελη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο και διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στο ΕΣΥ και γενικότερα για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, αποδοκιμάζοντας τον Σερραίο υφυπουργό, ο οποίος επιχείρησε να τους ηρεμήσει λέγοντας πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε για τις αποδοκιμασίες κατά του υφισταμένου του Μάρκου Μπόλαρη : «Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την ηρεμία και την αποδοτικότητα της δουλειάς μας και αποφάσισαν να «ιδρύσουν» τηλεοπτικά γεγονότα, αυτοβαπτιζόμενοι σε «ελληνικό λαό» Σημασία, όμως, δεν έχουν αυτά. Σημασία έχει ότι και στη Βέροια άρχισε να λειτουργεί η ανακαινισμένη ορθοπεδική κλινική, με δωρεά της κας. Μαρίας Σάκκα και άψογη συνεργασία του Δ.Σ. του νοσοκομείου».
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr , tsantiri.gr

Πύρρος Δήμας: Είμαι Έλληνας, όχι Αλβανός


Με τα λόγια «παντού και πάντα δηλώνω ότι είμαι Έλληνας», ο Πύρρος Δήμας θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, μετά τη δήλωση του δήμαρχου Χειμάρρας, πως ο Ολυμπιονίκης είναι Αλβανός.

Πύρρος Δήμας: Είμαι Έλληνας, όχι Αλβανός
Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare, καθώς η καταγωγή του έγινε θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε αλβανικές εφημερίδες και βορειοηπειρωτικά blogs.
«Είμαι μέλος της ελληνικής μειονότητας, παντού και πάντα δηλώνω ότι είμαι Έλληνας», είπε χαρακτηριστικά.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρος, έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι «ο Πύρρος είναι Αλβανός όπως είμαι και εγώ και είχε δηλώσει παλιότερα ότι στα παιδιά του κυλάει αλβανικό αίμα».
Το σχόλιο προκάλεσε αντιδράσεις και σύντομα κατέβηκε από την ιστοσελίδα. Όμως, η αντιπαράθεση είχε ήδη ξεκινήσει.
Η απάντηση του Πύρρου Δήμα φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Ο ίδιος δεν έλλειψε να σημειώσει ότι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο είναι καλές.
newsbomb

VIDEO: Οι νέοι της χώρας φωνάζουν «Ελλάδα... είμαι σε δύσκολη θέση»!


VIDEO: Οι νέοι της χώρας φωνάζουν «Ελλάδα... είμαι σε δύσκολη θέση»!
«Ελλάδα... είμαι σε δύσκολη θέση!». Αυτός είναι ο τίτλος του εκπληκτικούντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Σεραφείμ Ντούσια, φοιτητή του National Film and Television School της Αγγλίας.
Όχι! Θέμα του δεν είναι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.
Θέμα του, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και την ομάδα παραγωγής, είναι οι νέοι και η φωνή τους που δεν ακούγεται!
Το «Ελλάδα...είμαι σε δύσκολη θέση» δεν έγινε για να βγάλει κάποιος χρήματα.
Αντίθετα: Ακόμα και την χρηματοδότησή του την στήριξαν οι νέοι του διαδικτύου μέσω δωρεών.
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Nigel Farage (ευρωβουλευτής της Αγγλίας), η Λιάνα Κανέλλη, η Σία Κοσιώνη, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Κάτια Δανδουλάκη.
Δείτε τα δύο πρώτα trailer που κυκλοφόρησαν:


mediagate

ΣOK: Δολοφόνησε την οικογένεια του και αυτοκτόνησε


Ο 40χρονος άνδρας ήταν άνεργος και πριν λίγο καιρό είχε χωρίσει από την γυναίκα του… Ανάμεσα στα θύματα και η 8χρονη κόρη του.
Ένας άνεργος 40 ετών έσφαξε την πρώην γυναίκα του, την κόρη του και τον ανάπηρο κουνιάδο του. Στην συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα του κτιρίου, στο Τράπανι της Σικελίας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μακελειό συνέβη μετά από έντονο καβγά, αφού ο δράστης, ονόματι Πιέτρο Φιορεντίνο, φαίνεται ότι δεν είχε καταφέρει να αποδεχθεί τον «φρέσκο» χωρισμό με την σύζυγό του. Η 39χρονη πρώην γυναίκα του, Στεφανία Μιγκάλι, η κόρη Ντανιέλα 8 ετών, ο ανάπηρος κουνιάδος του Χανς Ριντινέλα 55 ετών και η 77χρονη πεθερά Νούντσια Ριντινέλα δεν κατόρθωσαν να γλιτώσουν από την μανία του Φιορεντίνο.
Ο τελευταίος αφού τους σκότωσε, συγκέντρωσε τα πτώματα σε ένα δωμάτιο και τα περιέλουσε με κάποιο εύφλεκτο υλικό, πιθανώς βενζίνη. Καθώς οι φλόγες άρχισαν να τυλίγουν όλο το διαμέρισμα, ο δράστης ανέβηκε στην ταράτσα- στον πέμπτο όροφο- και πήδηξε. Το πτώμα εντόπισε γειτόνισσα και ειδοποίησε τις αρχές. Η απίστευτη τραγωδία φαίνεται να κρύβει πίσω της μια πονεμένη οικογενειακή ιστορία καταδιώξεων, απειλών και ζήλιας, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Prionokordela

Πληρώνουν με λεφτά των Ελλήνων τους «ημέτερους»



Για ακόμα μία φορά και σε μία περίοδο που υποτίθεται η Κυβέρνηση Παπαδήμου εργάζεται για να«σώσει» τη χώρα, οι πολιτικοί μας φροντίζουν να τακτοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν καλά καλά να ολοκληρωθεί ο τρέχοντας μήνας, να προβλέψει στον προϋπολογισμό του υπερωρίες για τους υπαλλήλους του που είναι αποσπασμένοι σε κομματικά γραφεία και γραφεία βουλευτών ύψους 3.440 Ευρώ.
Δηλαδή την ώρα που όλοι βρίζουν αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν την υπογραφή τους κάτω από τέτοιες αποφάσεις; Πόσο θράσος πια…
prionokordela

BBC: Δέκα προβλέψεις του 1900 που έγιναν πραγματικότητα



BBC: Δέκα προβλέψεις του 1900 που έγιναν πραγματικότητα
Συνήθως, στην αρχή κάθε έτους περιοδικά, εφημερίδες και portals κάνουν προβλέψεις για το τι αναμένουμε να δούμε τον επόμενο χρόνο τεχνολογικά, πολιτικά και οικονομικά.
Αν κάνουμε όμως μια αναδρομή θα δούμε ότι αυτή δεν είναι τωρινή συνήθεια αφού ανέκαθεν άρεσε στους ανθρώπους να κάνουν προβλέψεις. To ΒΒC έκανε μια έρευνα και βρήκε ότι το 1900 ένας Αμερικανός πολιτικός μηχανικός, ο John Elfreth Watkins έγραψε στο γυναικείο περιοδικό Ladies' Home Journal ένα άρθρο με μερικά πράγματα που θα συμβούν μέσα στον επόμενο αιώνα δηλαδή μέχρι το 2000. Και έπεσε μέσα!
Διαβάστε τις 10 προβλέψεις που τον επιβεβαίωσαν.
1. Θα υπάρχουν έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες
Ο Watkins δεν είχε, βέβαια, χρησιμοποιήσει τη λέξη «ψηφιακή» αλλά είχε προβλέψει με ακρίβεια το πώς οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τη νέα φωτογραφική τεχνολογία.
2. Οι Αμερικανοί θα είναι ψηλότεροι
«Οι Αμερικανοί θα είναι ψηλότεροι από 2 έως 5 εκατοστά.» Ο Watkins είχε αλάνθαστη ακρίβεια εδώ, λέει ο κ. Nilsson. Ο μέσος Αμερικανός άνθρωπος το 1900 ήταν περίπου 1.68 – 1.70 και το 2000 ο μέσος όρος ήταν 1.75.
3. Θα υπάρχουν κινητά τηλέφωνα
«Τα ασύρματα τηλεφωνικά και τηλεγραφικά κυκλώματα θα καλύπτουν ολόκληρο τον κόσμο. Ένας σύζυγος στη μέση του Ατλαντικού θα είναι σε θέση να συνομιλεί με τη γυναίκα του κάθεται στο σπίτι της στο Σικάγο. Θα είμαστε σε θέση να τηλεφωνούμε στην Κίνα τόσο εύκολα όσο εμείς τώρα τηλεφωνούμε από τη Νέα Υόρκη, στο Μπρούκλιν.» είχε γράψει τη στιγμή που οι διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις ήταν πράγμα ανήκουστο εκείνες τις μέρες.
4. Θα υπάρχουν προ-μαγειρεμένα φαγητά
«Τα έτοιμα φαγητά θα είναι παρόμοια με τα σημερινά σπιτικά δικά μας» είχε γράψει τη στιγμή που αυτό δεν ήταν καν ιδέα!
5. Η σταδιακή αύξηση του πληθυσμού
«Πιθανότατα να υπάρχουν από 350 εκατομμύρια έως 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική» προέβλεψε. Ο αριθμός είναι υπερβολικά υψηλός, λέει ο Nilsson, αλλά ο Watkins μάντεψε τουλάχιστον προς τη σωστή κατεύθυνση.
6. Θα υπάρχουν λαχανικά θερμοκηπίου
«Ο χειμώνας θα μετατραπεί σε καλοκαίρι και η νύχτα σε μέρα από τους γεωργούς, με ηλεκτρικά καλώδια κάτω από το χώμα και μεγάλους κήπους σε θερμοκήπια.» είπε ο Watkins.
7. Η εφεύρεση της τηλεόρασης
«Ο άνθρωπος θα βλέπει σε όλο τον κόσμο. Πρόσωπα και πράγματα όλων των ειδών θα τίθενται στο επίκεντρο των καμερών που συνδέονται ηλεκτρικά με οθόνες σε αντιδιαμετρικά αντίθετες άκρες των κυκλωμάτων». Ο Watkins προέβλεπε κάμερες και οθόνες που συνδέονται με ηλεκτρικά κυκλώματα, ένα όραμα πραγματοποιήθηκε πλήρως τον 20ο αιώνα από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
8. Ύπαρξη τανκς
«Τεράστια φρούρια πάνω σε τροχούς θα εξορμούν σε όλους τους ανοιχτούς χώρους με την ταχύτητα που έχουν τα τρένα σήμερα.»
Ο Leonardo da Vinci είχε μιλήσει για αυτό, λέει ο Nilsson, αλλά ο Watkins είχε δει ένα βήμα παρακάτω. Δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που να ήταν τόσο διορατικοί.
9. Θα αυξηθεί το μέγεθος των φρούτων
«Οι φράουλες που θα τρώνε τα εγγόνια μας θα έχουν το μέγεθος του μήλου!» Από το 1900 έως σήμερα βρέθηκαν πολλές ποικιλίες φρούτων που είναι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με το παρελθόν. Ο Watkins υπήρξε υπερβολικά αισιόδοξος όσον αφορά τις φράουλες.
10. Θα υπάρχουν τρένα Express
«Τα τρένα θα κινούνται με περίπου 1,5 χλμ το λεπτό. Θα υπάρχουν τρένα Express που θα κάνουν 240 χιλιόμετρα την ώρα!» έγραψε. Ακριβώς 100 χρόνια μετά η ναυαρχίδα της Amtrak των σιδηροδρομικών γραμμών, το Acela Express έχει τελική ταχύτητα των 240 χλμ/ώρα, αν και η μέση ταχύτητα είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη.
mediagate

Περπατήστε στην Αγία Σοφία, 3D από τον υπολογιστή σας


Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί, είναι ανάλογο της ταχύτητας σύνδεσης σας.
.
mplogk.com