Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Παραλυμένες οι οδικές συγκοινωνίες λόγω χιονιού

Παραλυμένες οι οδικές συγκοινωνίες λόγω χιονιού
Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης αντιμετωπίζουν από αργά χθες τη νύχτα οι οδηγοί που κινούνται σ΄ ολόκληρο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, της Εγνατίας οδού, αλλά και στα εθνικά – επαρχιακά δίκτυα της δυτικής Μακεδονίας, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, αλλά και των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν όγκους χιονιού και καθιστούν μηδενική την ορατότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό από τον κόμβο Κοίλων μέχρι τον κόμβο Καλαμιάς (σε μήκος δέκα περίπου χιλιομέτρων), στον νομό Γρεβενών, διακόπηκε και διεξάγεται εκ περιτροπής μόνο από το ένα ρεύμα (αυτό προς Γρεβενά), καθώς το άλλο ρεύμα προς Κοζάνη έχει σχεδόν κλείσει από όγκους χιονιού, που μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.
Κατά μήκος του δρόμου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, που ρυθμίζει την κυκλοφορία. Απαγορευμένη είναι για τα φορτηγά οχήματα (με φορτίο μεγαλύτερο των 3,5 τόνων) το τμήμα της Εγνατίας οδού από τον κόμβο Παναγίας ως τον κόμβο της Σιάτιστας, αλλά και η εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από το 1ο ως το 38ο χιλιόμετρο.
Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και σ΄ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους του νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, στα ορεινά όμως τμήματα των επαρχιακών δικτύων είναι απαιτούμενη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στη Θεσσαλονίκη βρέχει κατά διαστήματα και μόνο στα ορεινά τμήματα του νομού σημειώνονται από τη νύχτα ελαφρές χιονοπτώσεις.

Επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές Τρικάλων

Επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές ΤρικάλωνΝεαρός κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι σε 32χρονο Αλγερινό συγκρατούμενό του!
Ο 32χρονος μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο  Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην φυλακή.
Εις βάρος του 28χρονου Αλβανού ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

newsbomb.gr






ΣΟΚ! Οι παιδόφιλοι θεωρούνται επισήμως… ανάπηροι!

ΣΟΚ! Οι παιδόφιλοι θεωρούνται επισήμως… ανάπηροι!
Παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, κλεπτομανείς και πυρομανείς «επιβραβεύονται» από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς κατατάσσονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35%.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το antiparakmi, απολαμβάνουν και προνόμια, όπως για παράδειγμα μείωση στο ρεύμα της ΔΕΗ, εκπτώσεις σε εισιτήρια ΜΜΜ, ίσως ακόμα και επιδόματα…
Από τις 8 Νοεμβρίου 2011, οι παιδόφιλοι επιβραβεύονται με ποσοστό αναπηρίας, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, Αρ. Φύλλου 2611, 8 Νοεμβρίου 2011

Κι αν μπορέσουν να πείσουν την επιτροπή ότι επιπλέον έχουν «παρενδυτικό φετιχισμό», ή σκέτο «φετιχισμό», ή «ηδονοβλεψία» ή «σαδομαζοχισμό», τότε τα ποσοστά αναπηρίας προστίθενται στο αρχικό της παιδοφιλίας για να έχουν στη συνέχεια ως «ανάπηροι» εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ πιθανός ακόμη και αναπηρικό επίδομα. (για την ακρίβεια υπάρχει κάποιος τύπος που υπολογίζει το συνολικό ποσοστό «αναπηρίας» ανάλογα με το πλήθος των νόσων και το ποσοστό που πάσχει από κάθε μία).

Με «ποσοστά αναπηρίας», επιβραβεύονται από τον Νοέμβριο του 2011 και όσοι έχουν «παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια», ή είναι «πυρομανείς» ή «κλεπτομανείς».

Δείτε ολόκληρη τη σελίδα 102 (χωρίς τις επισημάνσεις):

Μέχρι το συγκεκριμένο ΦΕΚ, τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορούσε να θεωρηθεί (φυσικά!) «αναπηρία».

real

Αναπληρωτής Διευθυντής με 9.000 μισθό ... Μας κοροιδεύουν ακόμα??



Σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου ανέλαβε διευθυντική θέση στην ΔΕΗ με μισθό 9000 ευρώ την ώρα που η επιχείρηση αποφάσισε αυξήσεις στους λογαριασμούς.

«Τελικά κανείς δεν χάνεται... Αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους...» Με τη φράση αυτή οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτησε του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Μια εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του οικονομικού επιτελείου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δε διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Επιλογή της «πράσινης Τίνας» ο Αρθούρος Ζερβός, επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο Κώστας Θέος, με τις εντολές βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την μέχρι τώρα διαδρομή του 50χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ανελίχθηκε σε πολιτικές θέσεις ξεκινώντας από τις κυβερνήσεις Σημίτη στη δεκαετία του ’90, αλλά σε αντίθεση με άλλους σημιτικούς διασώθηκε στο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, μια πορεία που τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην κυβέρνηση του Γιώργου.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματείας του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, που όμως την ίδια περίοδο κατείχε και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Νηρεύς του επιχειρηματία Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Μετά τις εκλογές του 2009, «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεξί χέρι αρχικά του Χάρη Παμπούκη στο Μαξίμου ο αμετακίνητος εντέλει Κώστας Θέος, ο οποίος και μετά την αποχώρηση Παμπούκη έλυνε και έδενε στο πλευρό της «βασίλισσας Ρεγγίνας» (Βάρτζελη) από τη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού από το 2009 μέχρι την παραίτηση Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Κώστας Θέος, από τις θέσεις εξουσίας που κατείχε μέχρι τώρα, είναι αλήθεια πως δεν έχει προκαλέσει με πράξεις και ενέργειές του, με την έννοια που το συνηθίζουν πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί είτε με τη συμπεριφορά είτε με τις αποφάσεις τους.

Συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι στην ΔΕΗ

Με την ανοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεχίζεται το μεγάλο «φαγοπότι» στη ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «φουσκωμένες» αμοιβές διευθυντικών στελεχών έως και 3.000 ευρώ σε σχέση με το πλαφόν που θέτει η σχετική νομοθεσία.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, καθώς το υπουργείο αντί να υποσχεθεί πως θα βάλει τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος επιλέγει να υιοθετήσει ανερυθρίαστα τις δικαιολογίες των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα όμως, ο υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δε διστάζει να αυξήσει επιπλέον τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες της κακοδιαχείρησης της Επιχείρησης στις ήδη επιβαρημένες πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ο κ. Μπεντενιώτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο όμως προτίμησε να κινηθεί στα όρια της συγκάλυψης παραθέτοντας αυτούσιες τις δικαιολογίες των στελεχών της ΔΕΗ που επιχειρούν να δείξουν ότι τα «εξτραδάκια» ύψους 3.000 ευρώ οφείλονται σε οικογενειακά επιδόματα και αποζημιώσεις λόγω συμμετοχών σε συμβούλια.

Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα, εστιάζοντας τόσο στους «φουσκωμένους» μισθούς όσο και στις καταγγελίες για την παροχή επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας στην οδό Χαλκοκονδύλη!

real news

«Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία» Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε


«Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία»«Είναι ώρα η εργατική τάξη να εμπιστευτεί τη δύναμή της. Πρέπει τώρα να σπάσει το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε κλάδο και να απαντήσει: Τέρμα οι θυσίες για την κρίση, την κερδοφορία, την ΕΕ της πλουτοκρατίας, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
Το ΚΚΕ ζητά αντίσταση σε κάθε σχεδιαζόμενο μέτρο για την νέα δανειακή σύμβαση. «Παντού οργάνωση, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ΚΚΕ για τη μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση της απόκρουσης και της ανατροπής» αναφέρει το κόμμα του Περισσού εν όψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα μας.

tsantiri

Νεκρός ορειβάτης στις Σέρρες

Νεκρός ορειβάτης στις ΣέρρεςΝεκρός βρέθηκε ο ορειβάτης, που αναζητείτο από χθες το απόγευμα στις βουνοκορφές του όρους Μπέλες.
Ο 36χρονος από το Κιλκίς χάθηκε στις απόκρημνες χαράδρες του βουνού, όταν απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα ορειβατών στην οποία συμμετείχε.
Μόλις έγινε αντιληπτή, αργά το απόγευμα, η απουσία του ορειβάτη, ειδοποιήθηκαν οι αρχές του νομού. Αμέσως ξεκίνησε μία μαραθώνια επιχείρηση διάσωσής του από άνδρες του στρατού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, της ΕΜΑΚ, κυνηγών και ορειβατών, δυστυχώς χωρίς, αποτέλεσμα, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της σφοδρής κακοκαιρίας.
Ο άτυχος ορειβάτης εντοπίσθηκε εντέλει νεκρός τα ξημερώματα σήμερα σε απόκρημνη χαράδρα, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, από κυνηγό. Ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά της σορού του γίνεται αυτή την ώρα από άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του ορειβάτη οφείλεται σε υποθερμία.
Χθες το απόγευμα, ένας δεύτερος ορειβάτης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, όταν έχασε τον προσανατολισμό του και απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα. Στάθηκε, όμως, τυχερός καθώς εντοπίστηκε άμεσα από κυνηγό.

real.gr

Αφαίρεσαν από το πόδι του όγκο 90 κιλών


Σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου 90 κιλών από το πόδι του υποβλήθηκε ένας βιετναμέζος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την οικογένειά του.



Ο πλαστικός χειρουργός Μακέι Μακίνον και έξι βιετναμέζοι γιατροί πραγματοποίησαν την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το πόδι του Νγκουγιέν Ντουϊ Χάι στο νοσοκομείο FV στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, σύμφωνα με τον αδελφό του Χάι, Νγκουγιέν Ντουϊ Σανγκ.

O όγκος, πλάτους ενός μέτρου, αναπτύσσεται στο δεξί πόδι του 32χρονου άνδρα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια παρά τον ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω στον οποίο υποβλήθηκε πριν από 14 χρόνια.«Τον τελευταίο μήνα ο όγκος μεγάλωσε δέκα εκατοστά σε διάμετρο και από 80 κιλά που ζύγιζε έγινε 90», είπαν οι γιατροί του.

sigma

''Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ – Αλλιώς θα κατέρρεε η ευρωζώνη''




Βέβαιη για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη η Κριστίν Λαγκάρντ.Όμως ο γερμανικός τύπος επιμένει ''η Ελλάδα θα ''έκανε χάρη στον εαυτό της εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη''.




Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει το τέλος του ευρώ ως ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.


"Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012", δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την οποία πρόσθεσε όσον αφορά την Ελλάδα: "Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ, εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό".

Η Κρ. Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα "αναθεωρηθούν προς τα κάτω" για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ.
"Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ", υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Αν διώχναμε την Ελλάδα θα δίναμε σήμα στους κερδοσκόπους


''Εάν καταστήσουμε δυνατή μια μη εθελούσια έξοδο από την ευρωζώνη, αυτό θα οδηγούσε με απώλεια εμπιστοσύνης προς το ευρώ'' τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο Κλαας Κνοτ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με πρόσκληση προς τους κερδοσκόπους να συνεχίσουν με άλλες χώρες.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο ολλανδός τραπεζίτης, σε ερώτηση εάν θα ήταν προτιμότερο να αποβληθεί από την ευρωζώνη η Ελλάδα.

Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο γερμανικό τύπο συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η Ostsee-Zeitung παρατηρεί σήμερα ότι η Ελλάδα θα ''έκανε χάρη στον εαυτό της εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη''.
Η εφημερίδα παραδέχεται στο σχόλιο της ότι στην αρχή θα σημειώνονταν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά όπως τονίζει ''μόνο μια νομισματικά κυρίαρχη χώρα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, να τους βάλει το πιστόλι στο στήθος και να απαιτήσει μια ριζική απομείωση του χρέους''.

Η Ostsee-Zeitung επικαλείται το παράδειγμα της Αργεντινής που πριν από 10 χρόνια χρεοκόπησε, ωστόσο, στο μεταξύ η οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία και ο προϋπολογισμός της παρουσιάζει πλεονάσματα.
''Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Παραμένει μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να έχει αξιώσεις για επενδύσεις που δεν θα καταλήγουν σε τραπεζικά χρηματοκιβώτια αλλά θα διοχετευθούν στην ανασυγκρότηση. Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος'', επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

newsit

Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: ''Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ – Αλλιώς θα κατέρρεε η ευρωζώνη''
http://himaira.blogspot.com/