Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

My Big Greek Summer


Η χτεσινή διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν η πιο μεγάλη διαδήλωση που έχω δει στη ζωή μου – και έχω δει πολλές. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες θα το θυμούνται για πολλά χρόνια. Αντίο παλιά Ελλάδα. 

    Αγανακτισμένοι Λ. Πύργου 05/06/11

    Οι αγανακτισμένοι χθες 05/06/11 έδωσαν ένα ηχηρό παρόν και στη Θεσσαλονίκη όπου πλημμύρισε η πλατεία Λ. Πύργου! Κόσμος όλων των ηλικιών με κατσαρόλες, σημαίες, σφυρίχτρες μέσα σε ένα κλίμα σύμπνοιας και ενθουσιασμού ξεκίνησε να κατευθύνεται προς τη ΧΑΝΘ, ανέβηκε από Αγγελάκη, διέσχισε 'ολη την Εγνατία και από Πλατεία Ελευθερίας κατέβηκε λεωφόρο Νίκης! Τα συνθήματα απευθυνόταν σε όσους καθόταν στην παραλιακή καθώς και στον "πολυαγαπημένο" του Ελ. λαού , Θ. Πάγκαλο, την κατάργηση του μνημονίου και τον τρόπο διαφυγής όλων όσων απαρτίζουν το σύστημα από τη χώρα!











    Γερμανοί διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα κατά της Γερμανίας


    Και μας ξυπνάνε κι αυτοί : «Σηκώστε πανό στο Σύνταγμα για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων»
    Image
    Nα που μετά τους Ισπανούς, ίσως μας ξυπνήσουν και οι Γερμανοί. Πολίτες της Γερμανίας ήρθαν στην Ελλάδα για να διαδηλώσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη Γερμανική πρεσβεία και με αφορμή το μνημόνιο να ζητήσουν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ζητούν επίσης την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της απόφασης του ιταλικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημα τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.
    Μάλιστα οι Γερμανοί δηλώνουν απορημένοι που οι Έλληνες δεν έχουν αναρτήσει ένα πανό στο Σύνταγμα, που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και στην τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία-λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα πάνω από 200 δις γερμανικές αποζημιώσεις» και «Αμεση προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη, κατά της Γερμανίας, για την αναγνώριση των οφειλών της στον ελληνικό λαό». Οι Γερμανοί που συγκρότησαν ομάδα εργασίας για το Δίστομο- όπου μάλιστα θα μεταβούν στις 10 Ιουνίου για την επέτειο της σφαγής-υποστηρίζουν ότι η χώρα τους θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος και καλούν και τους Έλληνες στο συλλαλητήριο.