Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απίστευτη πρόκληση - Ένα μεγάλο ελληνικό νησί ως εγγύηση για το νέο δάνειο θέλει η Τρόικα


«Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό  ζήτησε η αντιπροσωπεία της
Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου
και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ.

Οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα νησιά της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου για το δάνειο των 57 δις. ευρώ που επιδιώκει η χώρα προκειμένου να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες της επόμενης διετίας 2012 – 2013,οι ξένοι ζητούν ως εγγύηση ένα νησί!!!
Την καλύτερη περίπτωση διερευνούν  να εκχωρηθούν ως εγγυήσεις τα μελλοντικά έσοδα από ακίνητα του Δημοσίου, που μπορεί να προέλθουν ακόμα και από τα ελληνικά νησιά.
Αυτό αποτελεί πρόκληση και μόνο....Ντροπή και μόνο ντροπή.....

Π.Λ.
www.bankingnews.gr

Αγανακτισμένοι ΠΑΝΤΟΥ!



Οι συγκεντρώσεις άρχισαν ήδη σε Σύνταγμα και Θεσσαλόνικη (Λευκό Πύργο), Βόλο, Πάτρα, Κρήτη και σε δεκάδες ακόμη Ελληνικές πόλεις. Οι αγανακτισμένοι έδωσαν ξανά ραντεβού σήμερα το απόγευμα στις πλατείες των πόλεων τους με σκοπό να δώσουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα και μέσω συνελεύσεων να δημιουργήσουν επιτροπές. Η αφύπνιση των Ελλήνων απασχόλησε και πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η μεγαλειώδης χθεσινή συγκέντρωση έκανε τον γύρο του κόσμου.. Ο διεθνής τύπος σχολίασε θετικά την προσπάθεια των Ελλήνων κατά των περικοπών αλλα και του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας..

"Χιλιάδες διαδηλωτές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και άλλες...

μεγάλες πόλεις την Τετάρτη Σύνταγμα για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης" μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ΑP κάνει μάλιστα καταμέτρηση "δυνάμεων" αναφέροντας πως "Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και περίπου 5.000 στη Θεσσαλονίκη. 'Κλέφτες, κλέφτες' ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο. Η ατμόσφαιρα όμως ήταν ειρηνική".

Το Associated Press κάνει λόγο για "την πρώτη μη κομματικοποιημένη συγκέντρωση κατά της λιτότητας".

Reuters: "Την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για περισσότερα μέτρα και ευρύτερη συναίνεση, προκειμένου να συμφωνήσουν για τη χορήγηση νέων δανείων, περίπου 15,000 αγανακτισμένοι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά των περικοπών". (












Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και τα ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.


Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν κυρίως νέοι, οι οποίοι κατά διαστήματα φώναζαν σύνθηματα, όπως «κλέφτες κλέφτες». Το κλίμα ήταν από την αρχή ήρεμο, ενώ η προσέλευση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μετρούσε ήδη από πάνω από 14.000 συμμετοχές στο Facebook.

«Ψεύτες, κλέφτες» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, ενώ ξεχώριζε ένα πανό που ανέγραφε στην ισπανική γλώσσα «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ωρα να φύγετε».

Οι περισσότεροι εκ των διαδηλωτών είπαν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία και έδωσαν το «παρών» είτε μέσω του Facebook και των κοινωνικών δικτύων, είτε μέσω φίλων τους που τους παρότρυναν να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους πολιτικούς της χώρας, ένας διαδηλωτής απάντησε ότι τους καλεί να δουλέψουν όπως οι απλοί πολίτες της χώρας, για να καταλάβουν πόσο δυσβάσταχτες θυσίες τους ζητούν.

Στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο.

Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των πολιτών που πήγαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ομάδες συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των πολιτικών, αλλά έστειλαν και το δικό τους μήνυμα στους Ισπανούς «αγανακτισμένους».

Επίσης, μοίραζαν φέιγ βολάν, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν νέοι και νέες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πλατεία μαζί με τις οικογένειές τους.

Στο Βόλο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  στην παραλία της πόλης, έξω από το κτίριο «Παπαστράτου». Συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως στα Χανιά(πάνω από 700 άτομα), στο Ηράκλειο (πάνω από 1.000 άτομα), στα Ιωάννινα (πάνω από 500 άτομα) και στη Λάρισα (πάνω από 250 άτομα).

Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικρασιατών.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.

http://www.in.gr//