Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Θα αναστήσει και νεκρούς το χαράτσι!


Τα χρέη από τα τέλη του δημοτικού κοιμητηρίου Αιγίου είναι τόσα πολλά, που ο δήμος προχώρησε σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Ο δήμος Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους κατόχους τάφων που έχουν οφειλές παλαιοτέρων ετών να τις καταβάλουν άμεσα, σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αναγκαστική εκταφή, τοποθέτηση των οστών στο οστεοφυλάκιο και παραχώρηση του τάφου σε νέους δικαιούχους!
Ούτε να πεθάνει δεν μπορεί κανείς πλέον σήμερα για να ξεφύγει απο το χαράτσι, καθώς μέχρι και εκεί φθάνει η αυθάδεια του δημοσίου, ώστε να μαζέψει τα πολυπόθητα τέλη του!

Prionokordela

Στην Αθήνα του ΔΝΤ οι μαθητές πάνε σχολείο με κουβέρτες!


Στην Αθήνα του ΔΝΤ οι μαθητές πάνε σχολείο με κουβέρτες!
Η δωρεάν Δημόσια παιδεία στην Ελλάδα απαιτεί κουβέρτα από το σπίτι….
Οι μαθητές εν ετει 2012 πάνε με κουβέρτες και σκεπάσματα στα σχολεία στην ΑΘΗΝΑ των Ολυμπιακών αγώνων.
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ. Μαθητές με παπλώματα για μία σταγόνα γνώση!!!
Κοψτε το πετρέλαιο από το μπουρδέλο τη βουλή και βάλτε στα σχολεια
Στο 12ο Γυμνάσιο και στο 6ο Λύκειο Αχαρνών(συστεγάζονται και είναι τα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού) στους πρόποδες… της Πάρνηθας στις 11-1-2012 τα πιο πολλά παιδια αποχώρησαν λογω μη λειτουργίας της θέρμανσης. Τα μονα σωματα που λειτουργουσαν ηταν στα γραφεία των καθηγητων και σε 1 με 2 τάξεις. Αύριο ολα τα παιδια είπαν οτι θα φέρουν από μια κουβέρτα για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα. Ζήτω η ελληνικη παιδεία!
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε… Μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ το ειπαν και το καναν!!!! Πανε σχολείο με κουβέρτες
Το ΡΕΠΟΡΤΑΖ είναι του news24gr.blogspot.com

















tsantiri

Θύμα ενδοσχολικής βίας το 10% των μαθητών.


mathitikhviaΡαγδαία έχουν αυξηθεί οι επιθετικές παρενοχλήσεις μεταξύ παιδιών ακόμα και στο δημοτικό
Ραγδαία αύξηση των επιθετικών παρενοχλήσεων μεταξύ παιδιών ακόμα και στο δημοτικό σχολείο σημειώνεται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 10% του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού γίνεται θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και σε αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας αγοριών - κοριτσιών 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε λεκτική.
Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού έχει αναλάβει πρωτοβουλία, για τη συγκρότηση του «Δικτύου κατά της σχολικής βίας», στην οποία συμμετέχουν το υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, άλλοι σημαντικοί φορείς και πανεπιστήμια. Στόχος της εν λόγω εκστρατείας είναι η οργάνωση μιας συνολικής δράσης, κατά του φαινομένου.
Όπως ανέφερε σε σχετική ημερίδα ο πρόεδρος της ΕΨΥΠΕ, η εταιρεία έχει αναλάβει δράσεις υλοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2005 και έχει δημιουργηθεί ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα πρόληψης του εκφοβισμού στο σχολείο.
Σε πρώτη φάση υλοποιείται ένα πρόγραμμα σε παιδιά του δημοτικού και στόχος είναι η δράση, μέσω του «Δικτύου», να γενικευτεί σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, να δημιουργηθεί μια κινητή μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, δηλαδή όταν καταγράφεται ένα περιστατικό βίας να υπάρχει μια ειδική ομάδα που θα επεμβαίνει.
Κύριος σκοπός, όμως, είναι η πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν και να καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας, γιατί συνήθως υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής στα περιστατικά βίας.
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου προχωρεί σε καινοτόμες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τη μείωση της παραβατικότητας και της βίας στα σχολεία, υλοποιώντας σχετικά προγράμματα, επιμορφώνοντας τους εκπαιδευτικούς, ενημερώνοντας τους γονείς και σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, οργανώσεις και φορείς.
Πηγή: newsbeast.gr

Διάβημα στη FYROM από το Υπουργείο Εξωτερικών για το αποτρόπαιο "καρναβάλι"

Διάβημα στη FYROM από το Υπουργείο Εξωτερικών για το αποτρόπαιο "καρναβάλι"Διάβημα έστειλε το ΥΠΕΞ στη FYROM αναφορικά με τις προσβλητικές εκδηλώσεις εναντίον της χώρας.

«Η Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του… «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσανι.
Η κα Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω Καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την Ελληνική σημαία.
Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της «Μακεδονικής» παράδοσης».
Η κα Παπαδοπούλου ζήτησε από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας.
Πηγή: newsblog

Να μειωθεί πρώτα το «μισθολογικό κόστος» του Πρωθυπουργού


Σήμερα ξεκινά και επισήμως ο κοινωνικός διάλογος σχετικά με τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Οι κοινωνικοί εταίροι συναντώνται μετά από πρόσκληση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ωστόσο οι περισσότεροι φαίνεται πως συζητούν μόνο το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και όχι αλλαγή όρων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, στους οποίους περιλαμβάνονται τα δώρα, οι αυξήσεις και οι ωριμάσεις.
Η τρόικα πάντως διαμηνύει πως δεν ζητά καταργήσεις μισθών, αλλά προωθεί το διάλογο προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Μόνο ο Παπαδήμος το είπε ξεκάθαρα ότι οι μισθοί είναι υψηλοί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πρέπει να «ξεφουσκώσουν». Μήπως όμως να ξεκινούσε από το δικό του, τον οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς και έπειτα να έφτανε στους ιδιώτες;

Prionokordela

Η Τζούλια ιδρύει κόμμα για να σώσει την Ελλάδα!!!!!


Και πού ξές??? Μπορεί και να μας σώσει η Τζούλια... Έτσι δήλωσε η ελληνίδα πορνοστάρ....

Αναλυτικά:




Μπορεί η Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα όμως φαίνεται ότι η λύση για τα προβλήματα του τόπου βρίσκεται αλλού. Η Τζούλια θα δώσει τη λύση!



Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε στην Κύπρο για επαγγελματικές υποχρεώσεις και σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα onlycy.com και στο συνάδελφο Μιχάλη Σταύρου αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη για τη δημιουργία...πολιτικού κόμματος.



«Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες. Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά, ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις…»



Η Τζούλια Αλεξανδράτου δήλωσε ότι ενώ στην καριέρα της μπορεί να κάνει τα πάντα στην προσωπική της ζωή είναι «ήπιων τόνων και πάρα πολύ απλή»! Μπορεί βέβαια το συγκεκριμένο γεγονός να μη γίνεται άμεσα αντιληπτό όμως τώρα με τη δημιουργία του κόμματος όλα θα αλλάξουν καθώς η Τζούλια Αλεξανδράτου θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα...πολιτικά δεδομένα.

Ξαναχτυπά ο Καμμένος στο Facebook!!!



Νέα ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook έκανε ο Πάνος Καμμένος ...Ο ανεξάρτητος Βουλευτής δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία μέχρι στιγμής κράζει του πάντες και τα πάντα. Θύμα του αυτή τη φορά ο πρώην ρουφιάνος....εμμ συγνώμη πρωθυπουργός της χώρας μας Γεώργιος Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ, ή όπως αλλιώς θέλετε).











Δείτε τι έγραψε αναλυτικά: Σαν βγεις στον πηγεμό για την Costa-Rica.....
GAP, για να μην λες ότι δεν σε ειδοποίησα και να παραπονιέσαι ότι δεν χτυπώ εσένα αλλά τα αδέλφια σου εν όψη του ταξιδιού σου στην Costa Rica για το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς σε ενημερώνω
ΠΡΟΣΕΧΕ....
Μην σε πλησιάσει ο Κύριος της φωτογραφίας και σε παρασύρει λέγοντας σου
1.Είμαι στο συμβούλιο της I4CENSE του αδελφού σου Αντρίκου.
2.Είμαι συνέταιρος του φίλου σου του Ντορή του Μαργέλλου στην IJPARTNERS Ελβετίας και Λουξεμβούργου και μου έχει πει τα ωραία σας στο Λονδίνο στην Πάρο και στο Παρίσι και γενικότερα.
3.Είμαι πρόεδρος του World Economic Forum 2008, 2009, στο Davos που με έβαλε ο George Sorros αυτός που δέχτηκες στο γραφείο σου στη Βουλή και άρχισε η κρίση και σου λένε τώρα διάφορα για κονόμες με τα CDS και με το δημοψήφισμα.
4.Eίμαι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και αυτοεξορίστηκα γιατι βρήκαν οι παλιάνθρωποι σε συγγενικό μου πρόσωπο 900000$ απο την Alcatel που είχαμε κάτι δουλίτσες.
5.Είμαι το αφεντικό του Χάρη Μάκα και της Μιράντας Ξαφά που ζητάμε με τον Μαργέλλο 14.000.000 ευρώ από αυτό το καθίκι τον Καμμένο που σε κυνηγάει

Ότι και να σου πεί ΓΑΠ μου ενώ ξέρεις όλα αυτά ,εσύ βράχος, μακριά του μην τραβήξει καμιά φωτογραφία κανένας κακοήθης όπως στο ZUMA και τρέχεις πάλι στον 8ο που θα έλεγε και ο Ψυχάρης.
Ο μόνος μη συμμαθητής σου Πάνος
insidecostarica.com
Costa Rica News

Να κάνουμε το Μade in Greece σημαία μας!


 Στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ μπορεί κανείς να βρει πολλές γνωστές μάρκες ελαιολάδου, όπως οι διάσημες ιταλικές Carapelli, Monini και Carli, όχι όμως και ελληνικές.
Και όμως, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι… παρόν, αλλά μόνο μέσα στο μπουκάλι και στο πίσω μέρος της ετικέτας, αν και εφόσον αναγράφονται οι χώρες προέλευσης. Πίσω από κάθε λίτρο Carapelli που πωλείται στο ράφι προς 7-8 ευρώ, κρύβεται ένα ελληνικό ελαιόδενδρο ή, καλύτερα, ένας έλληνας παραγωγός που πουλάει κάθε χρόνο το προϊόν του χύμα στην ιταλική αγορά, εισπράττοντας περίπου 2 ευρώ το κιλό και αφήνοντας τον Ιταλό να καρπωθεί όλη την υπεραξία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για τη χώρα μας, την τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγό δύναμη στον κόσμο.
Την περίοδο 2010-2011 η Ισπανία παρήγαγε 1,4 εκατ. τόνους ελαιόλαδο, η Ιταλία 450.000 τόνους και η Ελλάδα 300.00 τόνους. Αφαιρώντας τους 60.000 που διατηρήθηκαν ως απόθεμα, οι 140.000 τόνοι διατέθηκαν στο εσωτερικό – από τους οποίους 40.000 τόνοι ως τυποποιημένο και 100.000 ως χύμα και αυτοκατανάλωση – ενώ 100.000 τόνοι εξήχθησαν, από τους οποίους οι 25.000 σε εμφιαλωμένη μορφή και οι 75.000 χύμα».

Aυτό  είναι ένα μέρος ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Εμάς μας ευαισθητοποίησε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά ως απλοί άνθρωποι, μπορούμε όμως ως Ελληνες, παιδιά, ,εγγόνια,  συγγενείς , φίλοι συμπατριωτών μας αγροτών, να βάλουμε «μια φωνή» και να ενημερώσουμε ,να παρακαλέσουμε τους Ελληνες ομογενείς, τους Ελληνες μετανάστες,  να αναζητούν επιμόνως στο εξωτερικό, όπου το βρουν ,το ελληνικό προϊόν, όπου τους «παίρνει»  να το απαιτούν! Και να το συστήνουν  το ελληνικό προϊόν .
Το made in Greece να το κάνουν σημαία! Να είναι πια υπερήφανοι.
Δεν μπορεί ο κάθε Ιταλός, ο κάθε -ότι θέλει ας είναι – να «κλέβει» τον κόπο του λαού μας . Και αυτό δεν αφορά μόνο το λάδι, τις ελιές ή τα αγροτικά προιόντα: Οτιδήποτε! Αγροτικά, κλωστουφαντουργιά βιομηχανικά, τρόφιμα, χημικά, λογισμικά κλπ  .Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα. Ψάξτε τα. Επιβάλετε τα. Πατριωτικά!   Το ίδιο – και περισσότερο- μας αφορά βεβαίως και εμάς εδώ στο εσωτερικό . Πρέπει ΟΛΟΙ να ενισχύσουμε τα ελληνικά προϊόντα. Μπορούμε!

prionokordela