Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ψάχνουν για βουλευτές με καταθέσεις στην Ελβετία


Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες του Έλληνα βουλευτή της ελβετικής Βουλής κ.Ι. Ζησιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι Έλληνες βουλευτές διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά δεν έχουν ανοιχτεί «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν εδώ και χρόνια».
 Οι γαλάζιοι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας προχώρησαν σε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, αλλά και σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.

Αναλυτικά, ο κ. Ι. Ζησιάδης στην εκπομπή«Έρευνα» του Π. Τσίμα στο Μέγκα κατήγγειλε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.

Υπογραμμίζουν μάλιστα, πως «η κοινοβουλευτική τάξη και ο δημοκρατικός πατριωτισμός όλων απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» και καλούν τον πρόεδρο της Βουλής να ενεργήσει άμεσα ώστε να έρθει σε επαφή με τον Ελβετό ομόλογο του, προκειμένου να προσκληθεί ο Ι.Ζησιάδης για να παράσχει τις πληροφορίες που προφανώς διαθέτει για να ξεκινήσει η έρευνα

Ο κ. Πετσάλνικος απαντώντας στους δύο βουλευτές της ΝΔ,αναφέρει ότι η Βουλή στο πλαίσιο του ελέγχου «πόθεν έσχες» έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την διερεύνηση τυχόν αδήλωτων καταθέσεων βουλευτών στο εξωτερικό, πριν την μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνει δε, ότι ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών Ευ.Αργύρης έχει ζητήσει από τον Ευ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο που προέκυψε από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.«Η επιτροπή της Βουλής με την λήψητων σχετικών στοιχείων θα προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», καταλήγει ο Φ. Πετσάλνικος.
eal.gr

Μενεγάκη και Παπαδήμος

Πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής ο κ. Παπαδήμος πήρε την ψήφο της Ελένης Μενεγάκη
. «Εμφανισιακά μου αρέσει» είπε στην εκπομπή της. «Μακάρι να μας τα κάνει και καλά. Είναι ένας πολύ ωραίος κύριος. Έχει ένα καθαρό πρόσωπο, είναι γοητευτικός, έχει το ωραίο του το μαλλί...».

Έ, άμα έχει και το ωραίο του το μαλλί, γιατί να μην είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον προηγούμενο που δεν είχε καθόλου; Και με όλα αυτά τα προσόντα που του αναγνώρισε η κ. Μενεγάκη, να ευχηθούμε και εμείς το ίδιο με εκείνη: Μακάρι να μας το κάνει και καλά.
kouinet

Αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης πως θα εισάγουμε φάρμακα αν έχουμε δραχμή!

Απίστευτη αστοχία αλλά έλα που την ακούσαμε και αυτή!!! Το «θείο βρέφος» . Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, που έχει σαν θέμα συζήτησης τα όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη, που δεν αποκλείεται να μας οδηγήσουν και εκτός αυτής και η μόνη απορία ήταν και η πλέον άστοχη!!! «Μα πως θα εισάγουμε μετά φάρμακα, αν γυρίσουμε στην δραχμή;;;» και έμειναν για λίγο οι παριστάμενοι να τον κοιτούν με ανοιχτό το στόμα!!!

Μα βρε Κυριάκο, βρε καλό μου παιδί ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες από τις οποίες μάλιστα ζουν και 20.000 ελληνικές οικογένειες με πιστοποιημένα φάρμακα, δεν έχουμε στην ψωροκώσταινα;;; Δηλαδή όπως και να έχει πρέπει να τα εισάγουμε τα φάρμακα βρε παιδί μου;;; Ακόμα και αυτά που θέλουμε να φέρουμε από το Μπαγκλαντές βρε παιδί μου;;; Αχ Κυριάκο Αχ!!!
Prionokordela

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : ALTER, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν τη ροή

ALTER, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν τη ροήΚάρτα που ενημερώνουν τους τηλεθεατές για την κοροϊδία που υφίστανται έβγαλαν οι εργαζόμενοι του ALTER καταλαμβανοντας τη ροή του προγράμματος.
Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων του ALTER και οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τη ροή του καναλιού, την οποία και κατέλαβαν και ανήρτησαν κάρτα που είχαμε δει και την άνοιξη στην οποία αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες. Απαιτούν τώρα τα δεδουλευμένα τους. Τέρμα η κοροϊδία».

Πάντως οι εμπορικές διαφημίσεις που προβάλλει το κανάλι θα παίζονται κανονικά, εκτός από τις διαφημίσεις του Κουρή και του Γιαννίκου.

Στην συνέλευση έγινε γνωστό πως παραιτήθηκε απ’ το κανάλι ο Κώστας Γιαννίκος και ότι το Δ. Σ. θα αποφασίσει για νέο μεγαλομέτοχο.

(πηγή: www.aek365.gr)

ΣΟΚ! Xρωστούσε 3,9 εκατ. ευρώ στο δημόσιο και έγινε παραγραφή!

Το χρέος του προς το δημόσιο ανέρχονταν στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό αστρονομικό. Όμως στην περίπτωση αυτή ο μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου απηλλάγη καθώς η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά την παρέλευση της πενταετίας και αφού η υπόθεση είχε παραγραφεί σύμφωνα με το ipiruspost.

Έτσι όταν το 2010 κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, αντί να ακούσει τη λέξη ένοχος άκουσε τη λέξη… παραγραφή

Το χρέος του είχε βεβαιωθεί το 2003. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Άρτας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση.

Ωστόσο η προσφυγή του απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ορθά παραγράφηκε χρέος ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο καθώς το κλητήριο θέσπισμα που καλούσε τον οφειλέτη σε δίκη επιδόθηκε μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημέρα διαπίστωσης του πλημμεληματικού αδικήματος της μη απόδοσης χρέους από την αρμόδια ΔΟΥ.



Με αυτό το σκεπτικό η Ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 2/2011) απέρριψε αίτηση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας που έκρινε ότι παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας το αδίκημα της καθυστέρησης καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.



Η μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και τα Τελωνεία επιφέρει ποινή φυλάκισης από 4 μήνες έως 1 έτος, ανάλογα με το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής και των τόκων που θα επιβληθούν.
Prionokordela

Θα βάζατε το μωρό σας να κοιμηθεί δίπλα σε ένα χασαπομάχαιρο;

Εξίσου επικίνδυνος ο ύπνος με τους γονείς τονίζουν οι ειδικοί Είναι το να κοιμάστε με το μωρό σας στο κρεβάτι εξίσου επικίνδυνο με το να βάλετε δίπλα του στο κρεβάτι ένα χασαπομάχαιρο; Κι όμως ναι...
αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας υγείας του Μιλγουόκι που λάνσαραν μια προκλητική διαφημιστική εκστρατεία προκειμένου να αποτρέψουν τους γονείς από αυτή τη συνήθεια.

Όπως δήλωσε η επίτροπος υγείας του Μιλγουόκι, Bevan Baker η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να μειωθούν οι θάνατοι των παιδιών: «Είναι σοκαριστικό; Είναι προκλητικό; Ναι. Είναι όμως πιο προκλητικό και σοκαριστικό να βλέπουμε ότι έχουμε περισσότερους θανάτους συγκριτικά με υπανάπτυκτες χώρες.
Ενάντια όμως στη συνήθεια των γονιών να κοιμούνται με το μωρό δίπλα τους ή ανάμεσα τους, τάσσεται και η αμερικανική ακαδημία παιδιατρικής η οποία συστήνει στους γονείς να βάζουν το παιδί τους σε διαφορετικό κρεβάτι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος στραγγαλισμού ή ασφυξίας.

Παρόλα αυτά πολλοί γονείς επιμένουν λέγοντας ότι η πρακτική αυτή διευκολύνει το θηλασμό κάνοντας λόγο για μια καταπληκτική εμπειρία που ανταμείβει τόσο τους γονείς όσο και το βρέφος, όταν λαμβάνονται όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις.

on-news

Η χρυσή εποχή του 1 %

Στις ΗΠΑ η Τζάκλιν Σίγκελ είναι γνωστή ως «βασίλισσα των Βερσαλλιών». Σύζυγος μεγιστάνα από το Ορλάντο που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, η Τζάκλιν Σίγκελ κέρδισε την προσωνυμία ως ιδιοκτήτρια και ένοικος του μεγαλύτερου σπιτιού στη χώρα της. Η 8.300 τ.μ. έπαυλη της οικογένειας Σίγκελ διαθέτει 30 λουτροκαμπινέδες, 11 κουζίνες και 6 πισίνες. Για τα 8 παιδιά του ζεύγους, ηλικίας από 2 έως 15 ετών, έχουν προσληφθεί 5 νταντάδες. Και όταν κάποια στιγμή η κ. Σίεγκελ «υποχρεώθηκε» να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο της γραμμής για ένα ταξίδι της αντί για το οικογενειακό τζετ, ένα από τα παιδιά της που τη συνόδευε, τη ρώτησε: «Μαμά, τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος στο αεροπλάνο μας;».
Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» παίρνει αφορμή από αυτό το επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Ορλάντο για να δώσει στους αναγνώστες της μια γεύση από εκείνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει κάτι λιγότερο από το 40% του παγκόσμιου πλούτου.

Μια κοινωνική τάξη που τράβηξε άθελά της τα φώτα της δημοσιότητας από τη στιγμή που το κίνημα των αμερικανών «Αγανακτισμένων» αυτοπροσδιορίστηκε ως «99%» καταγγέλλοντας τα προνόμια της οικονομικής ολιγαρχίας. Ακόμη και αν τα λοιπά μέλη αυτής της ολιγαρχίας δεν διακρίνονται από τη μανία για επίδειξη της οικογένειας Σίεγκελ, υπάρχουν ορισμένα διακριτικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από το σύνολο του πληθυσμού, τουλάχιστον στη Νέα Υόρκη: ψωνίζουν σχεδόν αποκλειστικά από το Bergdorf Goodman (φημισμένο κατάστημα ειδών πολυτελείας στο Μανχάταν), τρώνε στου Masa (γιαπωνέζικο εστιατόριο στο μενού του οποίου δεν υπάρχουν τιμές), στο Per Se ή στο Marea, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο καλούν έναν διάσημο σεφ στο σπίτι για να αναλάβει τον μπουφέ της δεξίωσης.

Οι Αμερικανοί δεν είναι μόνοι. Στην Κίνα δεν έχει ανοίξει ακόμη Bergdorf Goodman ή Masa, αλλά οι συνήθειες των τοπικών μεγιστάνων του πλούτου δεν είναι πολύ διαφορετικές. Στην χώρα του Μάο τα Burberrys αύξησαν 34% τις πωλήσεις τους μέσα σε 6 μήνες και ο οίκος Christie's πούλησε σε δημοπρασία ένα ζευγάρι πιστόλια της εποχής της δυναστείας των Τσινγκ αντί 4 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα δεν είναι πολύ διαφορετική στη Βραζιλία όπου η Louis Vuitton πουλάει - ή μάλλον ξεπουλάει - σε διπλάσια τιμή από ό,τι στα Ηλύσια Πεδία.

Στις ΗΠΑ, 26,7 εκατ. πολίτες δηλώνουν κινητή και ακίνητη περιουσία από 1 - 5 εκατ. δολάρια, άλλα 2 εκατ. πολίτες βρίσκονται στην κατηγορία 5 - 10 εκατ. δολάρια. Στα πλούτη της κατηγορίας 10 έως 100 εκατ. δολάρια αναπαύεται 1 εκατ. και πάνω από 100 εκατ. δολάρια δηλώνουν 29.000 πολίτες.

Ανάμεσα σε αυτά τα 30 εκατ. πολίτες βρίσκεται και το 1% κατά του οποίου διαμαρτύρονται οι «Αγανακτισμένοι» του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».

Και ποιοι είναι αυτοί;

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία Internal Revenue Service, όσοι δηλώνουν καθαρό εισόδημα 506.000 δολάρια (περίπου 375.000 ευρώ). Σε παγκόσμιο επίπεδο, αντίθετα, ο υπολογισμός γίνεται βάσει της περιουσίας. Σύμφωνα με την Εκθεση Παγκόσμιου Πλούτου του πιστωτικού ιδρύματος Credit Suisse, το 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη κατέχουν το 38,5% του παγκόσμιου πλούτου. Ενα κομμάτι αυτού του 38,5% διεκδικούν οι «Αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ. Και μάλλον δεν εκπροσωπούν λίγους, «μόλις» το 99% των κατοίκων του πλανήτη.
Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
radar-gr

Νέα Μηχανιώνα: Κοινωνικό παντοπωλείο και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης

Νέα Μηχανιώνα: Κοινωνικό παντοπωλείο και στα ανατολικά της ΘεσσαλονίκηςΤο δικό της κοινωνικό παντοπωλείο απέκτησε πριν λίγες ημέρες η Νέα Μηχανιώνα ενώ πολύ σύντομα θα υπάρχει στην Επανομή και την Περαία. Οι δημότες (όσοι βέβαια το δικαιούνται) θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι το παντοπωλείο, που στεγάζεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, και να προμηθεύονται είδη διατροφής, απορρυπαντικά και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από αυτό, θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η απορία, η εν γένει οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η τυχόν ύπαρξη προβλημάτων υγείας κτλ.
karfitsa.gr

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

Να είσαι θυμωμένος και όχι λυπημένος. Η λύπη δεν οδηγεί πουθενά, μόνο στην αυτοκτονία» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς αναφερόμενος στην κρίση, δίνοντας συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Φθάσαμε σε ένα κράτος που φορολογεί τους πολύτεκνους όταν στο εξωτερικό τους προστατεύουν. Θέλουν, ως...
φαίνεται, να εξαφανίσουν τους Έλληνες και έτσι χάνεται η.. ανθρωπιά» προσθέτει ο μεγάλος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι δίνει τη σύνταξή του σε άπορους: «Τη σύνταξή μου δεν την κρατώ, τη δίνω σε ανήμπορους. Όχι για άλλο λόγο, μα για να με μιμηθούν κι άλλοι».
Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός αναφέρεται και στη νέα γενιά των ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από τη δική του γενιά: «Το επάγγελμα είναι φορτωμένο, σίγουρα είναι πολύ οι ηθοποιοί αλλά με τους νέους έχουν ανέβει τα πράγματα. Αυτοί που είναι να ξεχωρίσουν θα ξεχωρίσουν. Οι πρωταγωνιστές που λάμπουν είναι γύρω στους 16 και άλλες τόσες είναι οι πρωταγωνίστριες. Ε, αυτοί οι πρωταγωνιστές που υπάρχουν σήμερα είναι καλύτεροι από εμάς» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς και εξηγεί πως στην εποχή του πολλοί συγγραφείς έγραφαν το έργο πάνω στον ηθοποιό σε αντίθεση με σήμερα.
Στη συνέχεια αποκαλύπτει το μυστικό της καθιέρωσης, το οποίο από την προσωπική του εμπειρία είναι «το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει, η διάρκεια σε καθιερώνει»
gossip-tv.gr

Η Αυστραλία μπλοκάρει την είσοδο άλλων Ελλήνων στη χώρα

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η δυνατότητα για εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας στη μακρινή Αυστραλία, εκατοντάδες Έλληνες πήραν την απόφαση να κάνουν το μακρύ ταξίδι, προκειμένου να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη. Το σκηνικό, που θυμίζει τη μακρινή εποχή του 60′, εντάθηκε στους δύο προηγούμενους μήνες πολιτικής αστάθειας, γεγονός που ανάγκασε την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύεται στον Κυριακάτικο Τύπο, έχουν δοθεί εντολές στην Πρεσβεία τους στην Ελλάδα να μειώσει δραστικά τη χορήγηση βίζας σε Έλληνες, ιδιαίτερα σε εκείνους που δε μπορούν να τεκμηριώσουν αιτία για μακρόχρονη παραμονή…

Και μη χειρότερα να λέμε…

prionokordela.gr

Οι Αμερικανοί επιβάλλουν Παπαδήμο

Οι Αμερικανοί επιβάλλουν ΠαπαδήμοTo newsbomb.gr από πολύ νωρίς σας είχε ενημερώσει γιατί δεν είναι πιθανό να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουρίου, την ενδεικτική αυτή ημερομηνία που ακούστηκε από την πρώτη στιγμή. Ήδη το πρώτο χρονικό διάστημα στελέχη της νέας μεταβατικής(;) κυβέρνησης, αποφεύγουν να ανεφερθούν σε ακριβή ημερομηνία εκλογών , προτάσσοντας το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με εξαίρεση αυτά της ΝΔ που επιμένουν για πρόωρες εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Από την Ευρωπαική πλευρά δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για αυτό το θέμα , καθώς οι εταίροι μας μόνο σε μια τέτοια κουβέντα δεν θέλουν να συμμετέχουν την ώρα που η κρίση χρέους χτυπάει την καρδιά της Ευρωζώνης. Άλλωστε πέτυχαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία να έχουν κυβερνήσεις χωρίς ισχυρό αντίλογο, με τις οποίες μπορούν να συνεννοηθούν καλύτερα...,.

Όμως ως προς το ζήτημα των εκλογών ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η πρόσφατη έκθεση της Bank of America – Merrill Lynch (Bofa), της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ , η οποία επισημαίνει πως ίσως να μην είναι απαραίτητες οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, στηρίζοντας έτσι εμμέσως τη νέα κυβέρνηση.

Η στήριξη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο αποτελεί προφανές ζητούμενο και συμπέρασμα στη λογική των αγορών. Οι τράπεζες θεωρούν ότι ο τραπεζίτης κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι αυτός που μπορεί να εφαρμόσει πλήρως ότι έχει αποφασιστεί, χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται για το αν αυτή η κυβέρνηση έχει την λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει τόσο και να δεσμεύσει τη χώρα για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό η στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζεται μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου , καθώς οι Αμερικανοί έχουν τοποθετηθεί και θεσμικά μέσω ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου υπέρ της νέας κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο για του εκφράσει την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο που έχει αναλάβει.

Εκτιμήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Η BofΑ σε αυτή την έκθεση της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, σχολιάζει πως η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να μετατεθεί για αργότερα ανάλογα με το πως εξελίσσεται η εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί και το βασικό στόχο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η τράπεζα επισημαίνει πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να εξελιχθούν σε αρνητικό παράγοντα, τη στιγμή που οι πιο πρόσφατες δημοσκπήσεις δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και συμπληρώνει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια.

Συνεχίζοντας η Bank of America τονίζει ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού αποτύχουν, είναι πιθανή η διεξαγωγή νέων εκλογών, με επακόλουθο την καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση των κινδύνων για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παράλληλα αναφέρει πως αν οι συζητήσεις επιτύχουν θα σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση συνασπισμού, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι κάτι που και το εκλογικό σώμα προτιμά.

«Αν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι ο σχηματισμός μίας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, τότε οι εκλογές ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητες» κλείνει την ανάλυση του το αμερικανικό πιστωτικό ίδρυμα.

Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα

Πάντως οι αμερικανοί, όπως και οι τράπεζες τους βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο σημείωμα πάλι της Bank of America στις 25 / 11 με το οποίο χαρακτηρίζει πολύ πιθανή τη διάσπαση της Ευρωζώνης , ενώ προσθέτει πως εάν υπάρξει διάσπαση της είτε αποχώρηση κράτους-μέλους, αυτό θα γίνει με μη ελεγχόμενο τρόπο.

Τέλος άξιο αναφοράς στην έκθεση της ΒofΑ είναι ότι κάνει επίσης λόγο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, το οποίο θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται το αργότερο το Μάρτιο σε συνδιασμό με νέα αναδιάρθρωση χρέους στη διάρκεια του νέου αυτού προγράμματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο απώλειες για τους επίσημους (σε αντιδιαστολή με τους ιδιώτες) πιστωτές της χώρας, όπως ορίζει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αφορά τα 200 δισ. ευρώ περίπου ελληνικού χρέους που διακρατούν ελληνικές και ξένες τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί .

Με απλά λόγια εννοεί «κούρεμα» στους θεσμικούς κατόχους των υπόλοιπων περίπου 160 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους...

Οι «12″ του Κόμματος των Απόστρατων: Ποιοι είναι, από που προέρχονται, τι θέλουν…

Δέκα στρατιωτικοί ε.α., ένας αστυνομικός ε.α. και ένας… πολίτης απαρτίζουν την 12 μελή Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος των Απόστρατων - επισήμως πλέον ως «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ». Οι στρατιωτικοί είναι όλοι του Στρατού Ξηράς πλην δυο, ενός της Αεροπορίας και ενός του Ναυτικού. Ο μη ένστολος υπογράφει ως διεθνολόγος και έχει και τηλεοπτική παρουσία. Οι «12″ – που τρέχουν και τα οργανωτικά- είναι οι εξής:

1) Πρόεδρος: Νικόλαος Αλικάκος. Υποστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε το 1958. Κατάγεται από την Αγία Μαρίνα Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών.

2) Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Πανταζής. Αντισυνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε το 1958 στην Κόρινθο. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

3) Φώτιος Ρίζος. Ανώτατος Αξκός ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008.

4) Ιωάννης Κουτσαϊμάνης. Ταξίαρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στην Ξάνθη. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΣΕΘΑ.

5) Ανάργυρος Σαρήπαπας. Υποστράτηγος ε.α Γεννήθηκε το 1958 στην Θεσσαλονίκη. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΝΑΤΟ Defence Gollege.

6) Σταύρος Σακκελαρόπουλος. Συνταγματάρχης ε.α Γεννήθηκε το 1959 στην Αταλάντη Φθιώτιδος. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008.

7) Γεώργιος Γερούλης. Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Γεννήθηκε το 1958 Απόφοιτος Σχολής Ικάρων Τάξεως 1980. Αποστρατεύθηκε το 2010. Κάτοχος ΜPhil in Social Science/Leicester University, UK & Διδακτορικού από το ΕΜΠ/ Μηχ. Ηλ. & Μηχ. Ηλ. Υπ.

Γεώργιος Σιδερής. Υποναύαρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1953 στην Αίγυπτο. ΣΝΔ Τάξεως 1975. Αποστρατεύτηκε το 2002. Απόφοιτος Τμήματος Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιά. Muster στο Ανθρώπινο Δυναμικό, Προμήθειες- Συμβάσεις, Ανάλυση Συστημάτων από Ν.P.S. Απόφοιτος ΝΣΠ.

9) Άγγελος Σπαντίδος. Ταξίαρχος ε.α . Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. ΣΣΕ Τάξεως 1983. Αποστρατεύθηκε το 2011. Aπόφοιτος ΣΤΕΑΜΧ.

10) Στέφανος Σφατίδης. Συνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε το 1960 στην Κομοτηνή. ΣΣΕ Τάξεως 1984. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ.

11) Θεόδωρος Διαμάντης. Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α .Γεννήθηκε το 1955 στη Βούλπη Ευρυτανίας. Απόφοιτος Σχολής Υπαστυνόμων 1977. Εγκληματολογικός Αναλυτής μετεκπαιδευθείς στις ΗΠΑ (B.D.S)

12) Αθανάσιος Δρούγος.

prionokordela.gr

Αρχίζουν οι έρευνες της Τουρκίας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο θα αρχίσει η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σε δυο με τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ ανακοίνωσε την απόφαση σε ειδική σύνοδο για την ενέργεια, στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γεώτρηση θα γίνει στη στεριά, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να γίνει και στην θάλασσα, ανοικτά της Κύπρου.

Όλα τα έξοδα θα καλύψει η τουρκική εταιρεία πετρελαίου και αν βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα πάρει το 55% η Τουρκία και το 45% το ψευδοκράτος.
prionokordela.gr

Ζωντανός κάηκε ο Βαγγέλης Λειβαδάς

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο γνωστός θεατρικός επιχειρηματίας και σύζυγος της ηθοποιού, Σμαρούλας Γιούλη, ο Βαγγέλης Λειβαδάς, εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του από φωτιά. Ο Βαγγέλης Λειβαδάς, ανασύρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (27/11) από τα συντρίμμια του διαμερίσματός του, ενώ η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη παρελήφθη με αναπνευστικά προβλήματα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.
Να σημειωθεί πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διέμενε το αγαπημένο ζευγάρι στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρκαγιά που προκλήθηκε από αερόθερμο στο δωμάτιο του Βαγγέλη Λειβαδά, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως.
Η ζωή και το έργο του Βαγγέλη Λειβαδά
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Το 1958 ανέβηκε στο θέατρο η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός, ενώ στο ενεργητικό του είχε πάνω από 360 παραγωγές.
Το 1975 ίδρυσε το "Αμφιθέατρο" και μετέτρεψε το θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο.
Εκεί παρουσίασε μεγάλες επιτυχίες, όπως τον "Ερωτόκριτο", την "Οδύσσεια" κ.α.
Στη συνέχεια δε και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.
Ανέβασε στα θέατρά του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α.
Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ε.Σ) για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.
Ο κατάλογος των σπουδαίων πρωταγωνιστών και γενικά των ηθοποιών που συνεργάστηκαν μαζί του ήταν ατελείωτος: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίμης Φωτόπουλος, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρης Ποταμίτης, Βασίλης Διαμαντόπουλο, Θανάσης Βέγγο, Ντίνος Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Σταυρίδη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κλπ.
cosmo.gr