Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο γιός του Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ !!!


Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. Ο γιός του πρώην δικτάτορα φέρεται να μεταφέρθηκε στην πόλη Ζιντάν. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Λιβύης.

"Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη" δήλωσε ο υπουργός, που πρόσθεσε ότι την ώρα της σύλληψής του, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα. Πιστεύεται ότι συνελήφθη κοντά στην πόλη Ομπάρι στα νότια της χώρας. Στο Facebook αναρτήθηκε μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται λίγο μετά την σύλληψη του.
Η τηλεόραση Free Libya μετέδωσε την φωτογραφία που δείχνει τον Σάιφ αλ- Ισλάμ να κάθεται σε έναν καναπέ, να έχει τα δάκτυλά του τυλιγμένα με επιδέσμους και τα πόδια του καλυμμένα με μία κουβέρτα.

Μεταφέρθηκε στην πόη Ζιντάν;

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι ένας άνδρας ο οποίος φαίνεται ότι είναι ο Σάιφ αλ- Ισλάμ αλλά ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του μεταφέρθηκε από Λίβυους μαχητές στην πόλη Ζιντάν.

Ο άνδρας, που φέρεται ότι είναι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, φορούσε παραδοσιακά ρούχα και είχε ένα μαντήλι τυλιγμένο γύρω από το πρόσωπό του. Παρά τη μακριά μαύρη γενειάδα του, τα γενικά χαρακτηριστικά του καθώς και τα γυαλιά χωρίς σκελετό δείχνουν ότι πρόκειται για τον Σάιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο πρόσθεσε ότι ο αντίχειρας, ο δείκτης και ένα άλλο δάχτυλο του άνδρα ήταν τυλιγμένα με επιδέσμους.

Σε επαφή με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Στο μεταξύ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ανέφερε ότι προσπαθεί να λάβει μία επίσημη επιβεβαίωση για τη σύλληψη του γιου του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ.

"Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι επιβεβαιώνεται η σύλληψη" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΠΔ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν "το δικαστήριο δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τη σύλληψη".

"Είμαστε σε επαφή με το λιβυκό υπουργείο Δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε λύση σχετικά με τη σύλληψη του Σάιφ αλ- Ισλάμ θα γίνει σύμφωνα με το νόμο" ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα του ΔΠΔ, Φλόρενς Ολάρα.

Ο...πρώην διάδοχος

Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, που θεωρείτο κάποτε ως ο «διάδοχος» του Μουαμάρ Καντάφι, κρυβόταν τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Μετά την έναρξη του εμφυλίου, ο Σάιφ Αλ Ισλάμ είχε γίνει το «πρόσωπο» του καθεστώτος στα διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας (πριν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος του) συνεντεύξεις σε ξένα μέσα, στις οποίες χαρακτήριζε «ποντικούς» και «λιοντάρια που γίνονται γατούλες» τους αντικαθεστωτικούς.

Μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Σάιφ λίγο πριν πέσει η Τρίπολη



Την ημέρα της πτώσης της Τρίπολης, είχε διαδοθεί πως ο Σαΐφ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις του NTC και επρόκειτο δήθεν να παραδοθεί στη Χάγη.

Η φήμη διαψεύστηκε αρκετές ώρες αργότερα, όταν ο ίδιος παρουσιάστηκε στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

Το Αμερικάνικο (και Ελληνικό;) όνειρο


Ένα ντοκιμαντέρ που εξηγεί πως το χρήμα μετατρέπεται σε χρέος, πως μας δημιουργούνε ανάγκες με σκοπό να  αποκτήσουν το δικά μας υπάρχοντα...
Τους τρόπους και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργείται χρέος από το πουθενά....

 "Διαβάστε περισσότερα".

Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολλή τηλεόραση!!!

Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι οποίοι παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 γυναίκες επί 14 χρόνια. Αντιθέτως, όσοι είναι δραστήριοι, προστατεύονται από αυτήν...

Όπως γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», οι εθελόντριές τους συμπλήρωναν κάθε δύο χρόνια ειδικά ερωτηματολόγια για το πόσο συχνά περπατούσαν, έκαναν ποδήλατο, έτρεχαν ή κολυμπούσαν, καθώς και για το πόσες ώρες έβλεπαν τηλεόραση.

Ταυτοχρόνως, απαντούσαν σε ερωτήσεις για την ψυχική τους διάθεση, τα τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης που ανέπτυξαν και το αν έπαιρναν φάρμακα γι’ αυτήν.

Με βάση τις απαντήσεις τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο καθιστικός ήταν ο τρόπος ζωής τους τόσο περισσότερο κινδύνευαν να εκδηλώσουν κατάθλιψη, ενώ αντιθέτως όσο πιο δραστήριες ήταν τόσο λιγότερο κινδύνευαν.

Στην πραγματικότητα, οι εθελόντριες που γυμνάζονταν πολύ (επί 90 λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα) είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσες γυμνάζονταν λιγότερο από 10 λεπτά την ημέρα.

Αντίστοιχα, όσες έβλεπαν τηλεόραση επί 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα, είχαν κατά 13% υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σύγκριση με όσες έβλεπαν σπανίως ή καθόλου τηλεόραση.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάικλ Λούκας, ερευνητής στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου, το γενικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συναισθηματικών και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Η καθιστική ζωή, από την πλευρά της, ασκεί ωφέλιμη επίδραση στην αυτοεκτίμηση, στην αίσθηση ελέγχου και στα επίπεδα των ενδορφινών (είναι οι φυσικές ορμόνες της ευεξίας του οργανισμού).

Τα ευρήματα αυτά εξήχθησαν αφού πρώτα οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για κατάθλιψη, όπως η κατάσταση της υγείας.

Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με εκείνα προγενέστερων μελετών, που έχουν δείξει ότι η συστηματική άσκηση είναι σημαντική για καλή ψυχική διάθεση.

www.advancehealth.gr.

ΚΛΕΨΑΤΕ... Μήνυμα που τα σπάει!



Αγανακτισμένος Ροδίτης στέλνει το μήνυμά του στους 300 της βουλής, έστω και από το τζάμι του αυτοκινήτου του λέγοντας...


ΚΛΕΨΑΤΕ
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΑΠΟ
ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ
ΟΝΕΙΡΑ & ΕΛΠΙΔΕΣ