Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα !!!

Δύσκολη μέρα είναι η Τρίτη για  το επιβατικό κοινό, καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, έχουν εξαγγείλει  για σήμερα Τρίτη εικοσιτετράωρη παναττική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  μέτρα της κυβέρνησης με επίκεντρο τα εργασιακά ζητήματα.
Από τις 11:00 το πρωί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική και στα νέα μέτρα που προωθούνται.
Το ΠΑΜΕ πραματοποίησε πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρών και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Έκκληση  για συμμετοχή στην απεργία  έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ.  
Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.
Στην απεργία θα συμμετέχουν   οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, και οι δικηγόροι.
Ειδικά
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από τις 05:00 το πρωί  έως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας.
Από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.
Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει  μόνο από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00, ενώ το  Μετρό θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.
Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.
Δυσκολίες θα προκύψουν και  στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς  στην απεργία, θα συμμετέχουν  πέντε ναυτεργατικά σωματεία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Τα ναυτεργατικά σωματεία που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.
Απεργούν  ακόμη δημοσιογράφοι  και  δικηγόροι
Σαρανταοκτάωρη απεργία  θα ισχύει για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 σύμφωνα με την προκήρυξη των ομοσπονδιών  των ΜΜΕ (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).
Οι δικηγόροι της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς αποφάσισαν να επεκτείνουν την αποχή τους μέχρι την Πέμπτη.

newsbomb

Νέες δηλώσεις Καμμένου στο Facebook!!


 Νέες δηλώσεις του Υφυπουργού Πάνου Καμμένου στην προσωπική του σελίδα στο facebook όπου αναφέρετε στην ερήμωση των νησιών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: "Καταργούν την Μυτιλήνη απο έδρα του Υπουργείου Αιγαίου της σημερινής Γενικής Γραμματείας ουσιαστικά γιατί ενοχλεί η Παλαική Άμυνα και συμφέρει τους δανειστές η ερήμωση των μικρών νησιών έτσι μετατρέπονται εύκολα σε All-inclusive και χωρίς οικονομική ζωή δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξόρυξη πετρελαίου."
Υ.Γ υποσχέθηκαν σε πολιτευτή και δωρεάν γραφείο .....(στο εφετείο) και θα απαντήσει ....... 

ΣΟΚ! Νοικιάζεται ο Παρθενώνας και τα άλλα μνημεία της Ελλάδας!


Μπορεί να μην πουλάμε…τον Παρθενώνα αλλά τον νοικιάζουμε…Ναι, ακούσατε καλά…Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με 1.000 ευρώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει τον  Παρθενώνα.
Το υπουργείο καθόρισε «ταρίφα» για την διαφημιστική αξιοποίηση 117 μνημείων της χώρας μας, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και οι Δελφοί.   Είναι η πρώτη φορά που καθορίζονται τέλη χρήσης των μνημείων, που θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις με βάση τον «τιμοκατάλογο» που ορίζει το υπουργείο με σχετική απόφαση.   Έτσι, με 1.000 ευρώ, κάθε εταιρεία θα μπορεί να βγάλει πόζες με φόντο τον Ιερό Βράχο, για κάρτες, αφίσες και μαγνητάκια η τιμή «πιάνει» τα 300 ευρώ, ενώ αν οι φωτογραφίες μπουν σε cd ή dvd το «μαλλί» πάει στα 500 ευρώ. Αν πρόκειται για κινηματογράφηση, ο Παρθενώνας «αγγίζει» τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα.
Ελεος πια!!

prionokordela