Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

25% των βιβλίων δεν έχουν φτάσει στα σχολεία!


25% των βιβλίων δεν έχουν φτάσει στα σχολεία!Μεθοδεύεται από τώρα να εφαρμοστεί στο μέλλον η εφεδρεία και στους εκπαιδευτικούς
Το 25% των βιβλίων δεν έχει φτάσει στα σχολεία, αναφέρθηκε, χτες, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά είναι ακόμα μεγαλύτερα: Α’ Δωδεκανήσου, Α’ και Β’ Κορινθίας, Λήμνου, Πάρου πάνω από 30%, Ζακύνθου 40%, Θεσπρωτίας 50%!
Στη συνέντευξη έγινε αναφορά σε μια σειρά θέματα, μεταξύ αυτών, και της εφεδρείας των εκπαιδευτικών. Σημειώνουμε πως από την τελευταία συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου, το ενδεχόμενο της εφεδρείας έχει αποκλειστεί μόνο για φέτος, αφού, το μέλλον είναι «ρευστό»
Τίποτα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο και απ’ ό,τι φαίνεται κατασκευάζεται ένα «πλεόνασμα» εκπαιδευτικών, ώστε να έρθει… ώριμη η εφεδρεία. Οπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Β. Λυκούρας, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, μεθοδεύεται να δημιουργηθεί ένα πλεόνασμα εκπαιδευτικών, αφού συνεχώς καταργούνται σχολεία, μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας, οι υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση, καταργείται η ξένη γλώσσα, κλείνουν βιβλιοθήκες…
Να σημειώσουμε πως το υπουργείο με το νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο σχεδιάζει και νέες συγχωνεύσεις, κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση. Στόχος των σχεδιασμών της κυβέρνησης, σημείωσε ο Β. Λυκούρας, είναι το σχολείο της της «αγοράς», που δε θα παρέχει μόρφωση, αλλά δεξιότητες και θα έχει εκπαιδευτικούς των 600 ευρώ, που οι περισσότεροι θα είναι ελαστικά απασχολούμενοι.
Αξιοσημείωτο ήταν πως η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ υποστήριξε πως η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν έχει… δικαίωμα να προωθήσει νομοσχέδια, γιατί είναι μεταβατική και ειδικού σκοπού. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του σημειώνει πως η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ «αποπροσανατολίζει με αυτόν τον τρόπο τους εκπαιδευτικούς, δημιουργεί αυταπάτες και αναμονή, δίνει πολύτιμο χρόνο». Ο Β. Λυκούρας σημείωσε πως η «κυβέρνηση αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης», αφού θα νομοθετήσει το Τεχνολογικό Λύκειο και το «Νέο Λύκειο», ενώ στη συνέχεια θα έρθει το εξεταστικό.
Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ παρουσίασε έρευνα του ΚΕΜΕΤΕ, από την οποία προκύπτει πως στην Ελλάδα ο μέσος όρος διδασκαλίας είναι 18,5 ώρες, αντίστοιχος του μέσου όρου της ΕΕ. Οπως σημειώνεται, το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει στοιχεία όπου οι εκπαιδευτικοί έχουν ωράριο 16 ωρών την εβδομάδα, κάτι που ισχύει μόνο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσία, ενώ νωρίτερα φτάνουν και τις 21 ώρες, ανάλογα με τα χρόνια.
 rizospastis.gr