Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση «αγανακτισμένων» στον Παύλο Τσίμα στην Λειβαδιά


Επίθεση με αυγά και συνθήματα έκαναν στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εκφραση» της Λειβαδιάς ομάδα 20-25 «αναρχοαυτόνομων αγανακτισμένων» που θα παρουσίαζε το βιβλίο του ο δημοσιογράφος  Παύλος Τσίμας. Τα επεισόδια έγιναν λίγο πριν εμφανισθεί ο κ. Τσίμας και κατά την άφιξή του- περίπου για 15-20 λεπτά (στις 08.οομμ). Μετά από αυτό η εκδήλωση έγινε κανονικά με αρκετή συμμετοχή στο ακροατήριο και τον διάλογο που ακολούθησε για την κρίση και τα αίτιάτης . Ολοκληρώθηκε στις 10.15 μμ






prionokordela

To Χόλυγουντ φωνάζει: «Έλληνες είστε ήρωες!»


Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες του Χόλυγουντ εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται διαρκώς από τα άδικα μέτρα λιτότητας που του επιβάλλουν…
Διαβάστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις…





Andie MacDowell:«Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για όσα περνάει. Είστε ήρωες».











Robin Williams:«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην Ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν».
Gwyneth Paltrow:«Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι».

Steven Spielberg:«Εχω πολλές ελπίδες πως την Ελλάδα, με την υπέροχη και βαθιά ιστορία της, είτε θα την σώσουν είτε θα σωθεί. Είναι μια επίμονη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και είμαι πραγματικά υπερήφανος που έχω καταφέρει να την επισκεφθώ τόσες φορές».
prionokordela

Βούλγαροι κατάσκοποι σε μοναστήρια στο Άγιο Όρος!

Η μυστική υπηρεσία της κομμουνιστικής... Βουλγαρίας είχε βάλει στο μάτι τη κληρονομιά των μοναστηριών του Αγίου Όρους, ενώ σημειώνουν πως ο «πράκτορας Κοβάτσεφ», νυν μητροπολίτης Βάρνας Κυρίλλος, είχε αποστολή να αποσπάσει σπάνια βιβλία, εικονίσματα και άλλα ιστορικά κειμήλια, όπως δημοσιεύουν τα Νέα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Ακρόπολη».
Από τη δεκαετία του 1970, οι πράκτορες της Νταρζάβνα Σίγκουρνοστ (DS), της μυστικής υπηρεσίας της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, προσπάθησαν να αρπάξουν τα πλούτη του Αγίου Όρους, κάνοντας τα πάντα για να διεισδύσουν σε αυτό…

prionokordela

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;


Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα ....

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, 
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην.....
Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια 
σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι 
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Με εκτίμηση 
ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ποια γυναίκα «πολιορκεί» ο Καμμένος;


Ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει πυρετωδώς το κόμμα του με πρόσωπα που είναι άφθαρτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του press πολιορκεί και μια γυναίκα – έκπληξη. Είναι…νέο πρόσωπο, ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς, έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και -ίσως το σημαντικότερο- έχει φημισμένο επώνυμο!



prionokordela

Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ των Ελλήνων (Φωτό)





Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις υπέρ των Ελλήνων και κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας.


Στο Παρίσι, στην πλατειά Τροκαντερό, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες, μεταξύ αυτών και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, και πορεύτηκαν προς την ελληνική πρεσβεία.




Φωτογραφία από το Παρίσι

Στο Λονδίνο, παρά τη βροχή, περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία. Στη συνεχεία έκαναν μικρή πορεία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο.


Φωτογραφία από το Λονδίνο

Στο Βερολίνο η συγκέντρωση έγινε έξω από το ελληνικό προξενείο στην πλατειά Βίτενμπεργκ.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Κολωνία, Λισσαβόνα αλλά και Λευκωσία.


Φωτογραφία από τη Σκωτία

Στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και στην Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York. Εκδήλωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί και στη Liberty Plaza στην περιοχή της Wall Street.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα των συγκεντρώσεων κυριάρχησε το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», με την επισήμανση ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν τα μέτρα λιτότητας.

totefteri.com

Ανακοινώνει το νέο κόμμα ο Πάνος Καμμένος!


Την Πέμπτη ανακοινώνει ο Πάνος Καμμένος το νέο κόμμα όπως όλα δείχνουν.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το παρόν θα δώσει και ο πρώην γραμματέας Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης καθώς και άλλα στελέχη από το συνδικαλιστικό και κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αντιμνημονιακή στάση.
Το πιθανότερο είναι να μην εμφανιστεί στην εκδήλωση κανένας από τους διαγεγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Μία νέα κίνηση που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ψηφοφόρους…
.prionokordela.gr

Ξεκινούν οι απολύσεις-Εξαιρούνται οι ένστολοι



apoliseis.jpg

Διορία δύο μηνών έχει κάθε υπουργός για να επιλέξει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο υπουργείο του θα κλείσουν.
Εάν εξαιρέσει κανείς τους περίπου 150 χιλιάδες ένστολους και τους 100 χιλιάδες υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου τότε ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν ως το τέλος του 2012 ουσιαστικά αποτελεί το 3% του προσωπικού κάθε υπουργείου.
Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν 1.000 από τους 1.400 υπαλλήλους σε ΟΕΚ και ΟΕΕ καθώς μόνο 400 θέσεις θα διατηρηθούν, αλλά και οι 1.180 υπάλληλοι στα Δημόσια ΚΤΕΟ. 
Ετσι από το σύνολο των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων, εάν αφαιρεθούν οι 150.000 ένστολοι, υπολείπονται περίπου 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (πλέον των περίπου 100.000 υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ), από τους οποίους θα επιλεγούν οι 15.000 (το 3% κατά μέσον όρο επί του συνόλου των υπαλλήλων) που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2012.
Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αλλά και “προσωπική συνέντευξη” κατά τη διάρκεια αξιολόγησης από ιδιώτες, ωστόσο τα κριτήρια ακόμη δεν έχουν καθοριστεί. Αυτά αναμένεται να καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους εκτός των προγραμματισμένων 15.000 απολύσεων για το 2012 το νέο Μνημόνιο «κρύβει» και κρυφές απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2015, εντασσόμενες στον προγραμματισμό των 150.000 αποχωρήσεων.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η επόμενη μέρα που φέρνει η νέα μνημονιακή σύμβαση θα υποχρεώσει υπουργεία και φορείς να λειτουργήσουν με βάση τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος.
Έτσι, εάν οι δαπάνες τους είναι αυξημένες, τότε οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις των οργανισμών θα πρέπει -εάν δεν «βγαίνουν» οικονομικά- να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις προσωπικού προκειμένου να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν οι εργαζόμενοι σε Εργατική Εστία και Εργατική Κατοικία. Σε καθεστώς «εφεδρείας» για 12 μήνες θα εντάσσονται οι εργαζόμενοι των καταργούμενων φορέων και υπηρεσιών, μόνο που αυτήν τη φορά, μετά τη λήξη του 12μηνου, όπου θα λαμβάνουν αποζημίωση το 60% του βασικού μισθού τους, θα απολύονται.
alterthess.gr