Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σπάει ταμεία η… Ευρωπαϊκή Ένωση [φωτο]

Σπάει ταμεία η… Ευρωπαϊκή Ένωση [φωτο]Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζουν έναν… παράνομο έρωτα στο Broke Banks Mountain, ενώ σε ρόλο Χίλαρι Σουάνκ ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός πρωταγωνιστεί στο «Τrillion euro baby».

Κάπως έτσι φαντάστηκαν οι αναγνώστες του περιοδικού Empire τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κρίση που διέρχεται η Γηραιά Ήπειρος.
Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του περιοδικού όπου και στο παρελθόν έχει διακωμωδήσει καταστάσεις και ηγέτες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι και ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτήν τη φορά θέμα σάτιρας και έμπνευσης ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη.

Έτσι, οι αναγνώστες του περιοδικού έδωσαν τη δική τους εκδοχή σε αφίσες δημοφιλών ταινιών, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τους σινεφίλ, με αποτέλεσμα το πρόσωπό του να πρωταγωνιστεί στην πλειονότητα των σατιρικών αφισών, οι οποίες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

«Για μια χούφτα ευρώ» αντί «Για μια χούφτα δολάρια», «Το προσαρμοσμένο ευρώ» («Οι ρυθμιστές»), «Greek Lantern» («Green Lantern»), «Η χώρα των καταραμένων» («Το νησί των καταραμένων») κ.ά. είναι μερικοί μόνο τίτλοι-λογοπαίγνια.

Εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, στις αφίσες διακωμωδούνται και οι ηγέτες των Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Σαρκοζί, Μέρκελ και Μπερλουσκόνι αντίστοιχα. Ο Καβαλιέρε πρωταγωνιστεί στο «Μαντολίνο του λοχαγού Μπερλουσκόνι», ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί συμπρωταγωνιστούν με τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό στο «Trillion euro baby», σε ρόλο Κλιντ Ίστγουντ και Μόργκαν Φρίμαν αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ