Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

200 Offshore σε... Eλληνικό χωριό!!!


Σε ένα χωριό μόλις 5.000 κατοίκων...
«φιλοξενούνται»… περισσότερες από 200 offshore επιχειρήσεις!

Χάρη στις υπεράκτιες εταιρίες αρκετοί επιφανείς συμπολίτες μας προχωρούν σε «μυστικές» αγοροπωλησίες, χωρίς να καταβάλλουν τους προβλεπόμενους φόρους!


Το χωριό αυτό είναι το… Κρανίδι, περιοχή κοντά στο Πόρτο Χέλι. Το μέρος αποτελούσε μέχρι πρόσφατα οικονομικό «παράδεισο» για αρκετούς ευκατάστατους που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους.


Η περιοχή είχε φτάσει στο σημείο να διατηρεί μια offshore για κάθε 25 κατοίκους!!! Χειρότερα και από τα Cayman Islands…


Την είδηση σαν την είχαμε μεταφέρει και στο παρελθόν, όμως τώρα την επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση που είχε προηγηθεί από τον κ. Παπαδημούλη.


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για 115 offshore εταιρείες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες 230 off shore. Συνολικά, από 345 δηλαδή, τις οποίες ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι 200 είναι συγκεντρωμένες σε ένα μέρος!



Το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε εις βάρος των off shore από τους παραπάνω ολοκληρωμένους ελέγχους ανέρχεται σε 40.967.580 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 200 Offshore σε... Eλληνικό χωριό!!!
24wro.blogspot
.