Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ... Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ !!!


Συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας η κατάληψη που πραγματοποιούν από το βράδυ της Κυριακής οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων. Στο χώρο της κατάληψης βρέθηκε τη Δευτέρα και η γγ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ζήτησε την πλήρη κατάργηση του μέτρου. Στον αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προχώρησαν εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι και φορείς του Δήμου, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές.Στο χώρο της κατάληψης που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, βρέθηκε τη Δευτέρα και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ζήτησε την πλήρη κατάργηση του μέτρου, χαρακτηρίζοντας «υποκριτικό ελιγμό» την εντολή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων. Την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων ζήτησε σήμερα και η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλο, η κατάληψη γίνεται προκειμένου «να μη φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου». Επιπλέον καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον απαράδεκτο νόμο, όπως τον έχει χαρακτηρίσει, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το αγαθο της ηλεκτρικής ενέργειας για να εκβιάζονται οι πολίτες.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε εντολή για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων. Από τη ΔΕΗ επισημαίνεται πως βάσει των οδηγιών που υπάρχουν, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα εκδίδονται από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο διαχειριστή του συστήματος, ωστόσο δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Υπό κατάληψη βρίσκεται, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, από δημάρχους που ήθελαν να τον συναντήσουν με αφορμή την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος. Πρόκειται για τους δημάρχους Σαρωνικού, Πετρούπολης, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Αργυρούπολης, Νικαίας, Περάματος και Κερατσινίου. Η εν λόγω συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη αλλά ματαιώθηκε από την πλευρά της ΔΕΗ. Οι δήμαρχοι πάντως δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν μιλήσουν με τον κ. Ζερβό, που σύμφωνα με πληφορίες έφυγε χωρίς να τους συναντήσει.

Αποκλεισμός της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Εν τω μεταξύ, στον αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Σαλαμίνος και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι και φορείς του δήμου.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής επεσήμανε ότι η κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος.

Ο κ.Τζανής χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αναφέροντας ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της σχετική υπουργικής απόφασης.

Τόνισε, επίσης, ότι όσοι πολίτες του δήμου αδυνατούν να πληρώσουν μπορούν να προσέρχονται στο δήμο προσκομίζοντας τον λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο δήμος να προχωρά στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ. Ο δήμαρχος Κερατσινίου κάλεσε για άλλη μία φορά σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων του Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ένα «Παμπειραϊκό Μέτωπο» ενάντια στο μέτρο.

Υπό κατάληψη τα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα - Παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Υπό κατάληψη βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΗ επί της Ακτής Δυμαίων, στην Πάτρα. Εκπρόσωποι φορέων και μέλη επιτροπών που έχουν συστήσει πολίτες προχώρησαν στην κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Επίσης, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά, που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Μάλιστα όπως ανέφεραν σκοπεύουν να βρίσκονται σε καθημερινή βάση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ.

Στη Θεσσαλονίκη, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τρία κτήρια της ΔΕΗ (Αισώπου, Αγίου Δημητρίου και Παπαναστασίου) προχώρησαν το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί σήμερα με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής της καταβολής ειδικού τέλους και αναστολής διακοπής της ηλεκτροδότησης, κατά της ΔΕΗ, από άνεργη έγκυο. Το ποσό του τέλους δομημένης επιφάνειας για το σπίτι της ανέρχεται σε 475 ευρώ. Η έγκυος έχει καταθέσει και αγωγή κατά της ΔΕΗ για το τέλος, για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητας της.

ΠΗΓΗ : tvxs