Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

"Πυρ και μανία" η Γερμανία για την πιθανότητα κατάσχεσης ιδιοκτησίας της στην Ελλάδα

«Η Γερμανία ξέρει να αμυνθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για την πιθανότητα κατάσχεσης περιουσίας του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τα πεπραγμένα στο Δίστομο…
Με δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Handelsblatt» ο γερμανός πολιτικός προσέθεσε δε πως όσον αφορά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων «το ζήτημα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ‘50».
Προσέθεσε δε πως η Ελληνική κυβέρνηση: «Αντί να εφευρίσκει καινούριες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών» να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις.
Χαρακτήρισε δε «άθλια» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι είναι «ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».
Κατέληξε δε να πει πως: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι».