Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Νέο Social Network από Έλληνες φοιτητές

Διαβάστε αναλυτικά τους τρόπους χρήσης και λειτουργίας του νέου κοινωνικού δικτύου που "'έστησαν" φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής στα ΤΕΙ Αθήνας. Το όνομα αυτού... Graphmylife (Vid+Pics)




Σε μία εναλλακτική πρωτοβουλία προσχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθηνών. Επιστράτευσαν τις γνώσεις και τη φαντασία τους και "έστησαν" με τέχνη και μεράκι, ένα πρωτότυπο κοινωνικό δίκτυο με το όνομα... Graphmylife.
Τι είναι και τι θα προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο Graphmylife:
Το Graphmylife αποτελεί ένα ιδιότυπο social network, στο οποίο ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το γράφημα της ζωής το, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, τα οποία με ένα όνομα θα περιγράφουν μια περίοδο της ζωής μας (πχ. παιδική ηλικία).
Με λίγα λόγια λοιπόν ο χρήστης για πρώτη φορά θα φτιάχνει μόνος του τα "up’s and down’s" της ζωής του, σε ένα γράφημα το οποίο θα το κατασκευάζει ο ίδιος με διαδραστικά εργαλεία.
Πάνω στο γράφημα ο κάθε χρήστης θα μπορεί να κάνει "Pin" κάποια σημαντικά και ξεχωριστά γεγονότα για αυτόν, καθώς και σημαντικά πράγματα που χαρακτηρίζουν την καμπή του γραφήματος (πχ. εικόνες, βίντεο, ημερομηνίες).
Τέλος οι χρήστες με κοινά βιώματα και καταστάσεις, θα μπορούν να ενώσουν τα γραφήματα του δημιουργώντας έτσι το "social πλέγμα τους".
Το μότο του κοινωνικού δικτύου graphmylife είναι: "Take your network back in your hands …. Just Graph it!".
Αυτή την στιγμή το project έχει ξεκινήσει στο κομμάτι του προγραμματισμού και αναμένεται να κάνει εμφάνισή του, το καλοκαίρι του 2012.
Σύμφωνα με το neolaia.gr, οι εμπνευστές της πρωτότυπης ιδέας που στόχο έχει να σαρώσει το διαδίκτυο και τους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων, είναι οι Γιώργος Χατζήπαπας, Γιώργος Σπανός και Θάνος Τουρίκας.
Το νεανικό δίκτυο διαθέτει ήδη σελίδα στο Facebook και αναμένει τα δικά σας like...

news247