Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Με ελληνική σημαία τα Ελληνικά προϊόντα!


Διευρύνεται το αίτημα για προτίμηση των ελληνικών προιόντων από τους καταναλωτές: Ενώ αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί το «Κίνημα Πολιτών -Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» παραθέτει συνέντευξη τύπου για την ενίσχυση της καμπάνιας του, σήμερα πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία για την τόνωση της Ελληνικής παραγωγής και την μείωση της ανεργίας ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ  Γιώργος Ανατολάκης.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητάει να απεικονίζεται υποχρεωτικά η Ελληνική Σημαία στα τυποποιημένα Ελληνικά προϊόντα, ώστε αυτά να αναγνωρίζονται άμεσα και να προτιμώνται από τους Ελληνες καταναλωτές.
Ακολουθεί η ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Ανατολάκης:
‘’Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η οικονομία μας, ένα πρώτο αντίδοτο που θα τονώσει την Ελληνική παραγωγή και θα μειώσει την ανεργία, είναι η προτίμηση των Ελληνικών προϊόντων, από τους Ελληνες καταναλωτές» αναφέρει . «Λόγω όμως της σύγχυσης που επικρατεί στην αγορά από τον κυκεώνα των προϊόντων και από την απελευθέρωση του εμπορίου, ο καταναλωτής συχνά δυσκολεύεται να εντοπίσει την προέλευση παραγωγής των προϊόντων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο Έλληνας καταναλωτής επιθυμεί να αγοράσει ένα Ελληνικό προϊόν, αλλά είναι δύσκολο να το αναγνωρίσει, είτε από έλλειψη χρόνου είτε από έλλειψη εκπαίδευσης. Συνεπώς, απαιτείται ένας πρακτικός και συνάμα διπλωματικός τρόπος για την άμεση αναγνώριση των τυποποιημένων Ελληνικών προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό, όπως η υποχρεωτική απεικόνιση της Ελληνικής σημαίας στην συσκευασία τους.  Αυτό αναμένεται να επιφέρει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στην προτίμηση τους και στην τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας.’’ καταλήγει.
Η ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση του υπερκομματικού «Κινήματος  Πολιτών -Καταναλώνουμε ο,τι Παράγουμε» με όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα, ιστοσελίδες, social media) θα γίνει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας-ΒΕΑ (Ακαδημίας 18),  με θέμα «Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί σήμερα εθνικό καθήκον».
Στην συνάντηση θα μιλήσουν ο πρόεδρος, Δημ. Μπέης, πρ. Δήμαρχος Αθηναίων, ο γεν. γραμματέας, Κώστας Μουντζούρης, καθηγητής, πρ. Πρύτανης ΕΜΠ, ο α’ αντιπρόεδρος Νίκος Σκουλάς, πρ. υπουργός Τουρισμού και ο β’ αντιπρόεδρος Γιώργος Καββαθάς, αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Αρβανίτης. Εχουν προσκληθεί και κατ’ αρχήν δεχθεί την πρόσκληση να παρέμβουν η ηγεσιες της ΓΕΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΚΕΔΕ, των Επιμελητηρίων κ.α. φορέων.

prionokordela