Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ζευγάρι Ελλήνων τυροκόμων πουλάει ταλαγάνι ακόμη και στη Σιγκαπούρη!

Είναι το μόνο χειροποίητο στη χώρα μας και πήρε χρυσό παγκόσμιο βραβείο... 

Ζευγάρι Ελλήνων (κυπριακής καταγωγής) τυροκόμων, ο Κώστας Αποστόλου και η γυναίκα του Ελένη, φτιάχνουν το μοναδικό στην Ελλάδα χειροποίητο ταλαγάνι και το πουλάνε από τη Σουηδία έως τη Σιγκαπούρη! Έχει κατοχυρωμένη πατέντα και πήρε το χρυσό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου τυριού παγκοσμίως στο διαγωνισμό World Cheese Awards... Αναφέρει ο κ. Αποστόλου: «Αν μου έλεγε κανείς πριν από δέκα χρόνια ότι
θα έφτιαχνα δικό μου τυρί σε μια περιοχή της Μεσσηνίας, τη Μαραθούπολη,  θα πίστευα ότι έχει περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Μια συνταγή της γυναίκας μου με δάνεια από την καλαματιανή σφέλα, το κυπριακό χαλούμι της γιαγιάς και τη φορμαέλα ήταν πολύ νόστιμη. Οι περισσότεροι τενεκέδες πήγαιναν σε φίλους, αλλά οι παραγγελίες αυξάνονταν. Το 2007, λοιπόν, αποφασίζουμε να αποσυρθούμε από το γάλα αφιερώνοντας όλη την προσπάθεια στο ταλαγάνι. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ελληνοποιημένο χαλούμι. Καμία σχέση. Μπορεί να έχει την ανάμνηση του χαλουμιού, αφού υπάρχει το γονίδιο, αλλά πρόκειται για ένα 100% στην άποψη και τη φιλοσοφία ελληνικό προϊόν. Για την ακρίβεια, μεσσηνιακό προϊόν".

katoci.com