Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στην κυβερνητική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο-φωτιά - Aνήσυχος ο Λ.Παπαδήμος

Image

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με όλες τις νομοθετικές εκκρεμότητες του αναθεωρημένου μνημονίου που περιλαμβάνουν αποφάσεις δύσκολες και αντιδημοφιλείς, οι οποίες ήδη προκαλούν αντιδράσεις, αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή της συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή.
 Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι σήμερα για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα ενημερώσει τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής για την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση στην ευρωζώνη και τους ελληνικούς στόχους στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες του 24h.gr, αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εξαιρετικά ανήσυχος και δεν πρόκειται να κρύψει αυτή του την ανησυχία από τους υπουργούς. Και είναι ανήσυχος διότι βλέπει ότι αν η ΕΕ δε λάβει τις αποφάσεις που πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, ίσως και νωρίτερα αν ήταν δυνατόν, τότε το ευρώ θα κινδυνεύσει σοβαρά.

Για τις διαπραγματεύσεις που αναμένονται ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το IIF θα τους πει ότι στόχος της Ελλάδας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και ότι αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Γνωρίζει ο κ. Παπαδήμος ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μετά τις εξελίξεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία αλλά και μετά την τελευταία επίθεση των αγορών εναντίον της ευρωζώνης συνολικά, θα αμφισβητηθεί.

Και όπως αναμένεται να πει, ακόμα και αν υπάρξουν αιτήματα χωρών να αλλάξει εκ βάθρων η κυβέρνηση οφείλει να παλέψει ώστε τουλάχιστον οι όροι που αφορούν την Ελλάδα, να μείνουν ως έχουν και να εφαρμοστούν. Αυτό φαίνεται ότι είναι και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης Παπαδήμου και όχι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου φέρεται ατύπως να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι η νέα πιθανή ημερομηνία των εκλογών είναι η 18η Μαρτίου και αυτό με προϋπόθεση ότι η διαπραγμάτευση για το PSI θα προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος και θετικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr